题目内容
B
The following is about two new inventions in 2010. Do you know about them?
On a rainy day,it is easy for us to get wet when we use a common umbrella.
Simon Warne,27. a student of Brunei University solved this problem. He invented an unbreakable umbrella. He said the umbrella could be upright in bad weather. Even on a windy day,the umbrella will not be out of shape.
Simon Warne said he came up with the idea when he saw people trying their best to open their umbrellas on a rainy day. He thought there must be a better solution.
Another invention comes from a 22-year-old girl,Natalie King. She invented a special flowerpot. It can tell people if there is something wrong with the plant.
There is a light under the flowerpot. The light of the pot will be green if all is well. And if the plant is too dry,hot or cold,the light will be red.
Natalie said she invented this kind of flowerpot because of her old grandfather. His eyes were not very well. “This kind of flowerpot is very useful to people like him ,” she said. “When the light turns red,one will know the plant is too dry or too cold,so he has to do something until the light turns green.() 1. How many inventions are mentioned in this passage?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
() 2. The student invented the unbreakable umbrella to make people
A. not get wet on a rainy day
B. not go out on a windy day
C. open their umbrellas on a rainy day
D. not use any umbrellas
() 3. Natalie put a light according to the passage.
A. over the flowerpot
B. near the flower
C. under the flowerpot
D. in the flower
() 4. If all about the flowerpot is well,the light must be .
A. red B. green
C. blue D. yellow
() 5. We can learn from the passage that .
A. the unbreakable umbrella is easy to break
B. the flowerpot is only useful for old people
C. both of the students are very rich
D. both of the students are good at inventions
B 阅读提示:一位来自布鲁内尔大学的富有创造精神的学生发明 了一种“坚不可摧”的雨伞。据他介绍,这种伞能经得住任何风雨天 气的考验。另一个创意设计来自娜塔丽•金,她发明了一种能让主 人知道盆栽植物生活环境是否正常的花盆。
1. B细节理解题。文章开头第一句就点明了。故正确答案选 B.
2. A推理判断题。由短文的前两段可知,这种伞让人们不容易被 淋湿,故正确答案选A.
3. C细节理解题。由句子“There is a light under the flowerpot. ” 可知,灯在花盆下面。故正确答案选 C.
4. B细节理解题。由句子“The light of the pot will be green if all is well. ”可判断,一切正常时,灯是绿色的。
5. D推理判断题。结合全文内容可知,主要介绍了两位学生分别 发明了不变形挡风雨伞和智能花盆,由此可推知他们擅长发明。