题目内容
【题目】 London, being the capital city of England, stands on the River Thames. Let’s discover some of the least known London facts for kids.According to a recent report, there are 10,849,000 people in London. London is the most visited city and its Heathrow Airport is the busiest airport in the world.
Unlike any other city in the world, London is the only city that hosts modern Summer Olympic Games three times.
London was honored to have the most famous poet (诗人) of all—time, William Shakespeare, who, along with his relatives and friends, lived in London in 1580s.
London was thought to be larger than any other city in the world from 1831 to 1925.
It is one of the most expensive cities in the world. The double—bus is a symbol of the city.
There are lots of famous newspapers in London, such as The Daily Telegraph, The Times, and The Guardian.
阅读短文(B),根据英文释义及首字母提示拼写单词。
【1】e ___________: costing a lot of money
【2】h____________: to respect highly; to show you think a lot of someone
阅读短文(B),进行同义句转换,每空一词。
【3】London was thought to be larger than any other city in the world from 1831 to 1925.
London was thought to be the _________ _________ city from 1831 to 1925.
根据短文(B)内容回答问题。
【4】Where does London stand?
_________________________________________________
【5】How many times does London host modern Summer Olympic Games?
_________________________________________________.
【6】Did William Shakespeare live in London in the early 16th century?
_________________________________________________.
【答案】
【1】expensive
【2】honor
【3】 world’s largest
【4】It stands on the River Thames.
【5】Three times.
【6】No, he didn’t.
【解析】
本篇介绍伦敦是游客最多的城市,希思罗机场是最繁忙的机场,是世界上唯一举办3次的夏季奥运会的城市,有著名的诗人莎士比亚,在 1831年 -1925年期间是世界上最大的城市。.
【1】costing a lot of money花了很多钱,根据首字母提示,expensive意为昂贵的,故答案为expensive。
【2】to respect highly; to show you think a lot of someone尊敬;表示你对某人的尊敬,根据首字母提示,honor尊敬、对...表示敬意,故答案为honor。
【3】在1831 年-192 5年期间伦敦被认为比世界上的其它任何一个城市都大。
any other +单数名词意为“任何其它的……”表比较双方属于同一类别或范围内,可与最高级同义转换,即在1831 年-192 5年期间伦敦被认为是世界上最大的城市,the world’s largest city世界上最大的城市;故答案为world’s;largest。
【4】根据第一段“London, being the capital city of England, stands on the River Thames”可知伦敦坐落在泰晤士河,故答案为It stands on the River Thames.
【5】根据第三段“Unlike any other city in the world, London is the only city that hosts modern Summer Olympic Games three times”可知伦敦是世界上唯一举办3次的夏季奥运会的城市,故答案为Three times.
【6】根据第四段“London was honored to have the most famous poet (诗人) of all—time, William Shakespeare, who, along with his relatives and friends, lived in London in 1580s”可知莎士比亚是生活于十六世纪后期;故答案为No, he didn’t.