题目内容

【题目】第二节 情景交际

Bruce is a foreign exchange student in China. It is his first time to meet Wang Lin.

Wang Lin: Hello, I’m Wang Lin! Nice to meet you!

Bruce: Hi, I’m Bruce! Nice to meet you, too.

Wang Lin: Where are you from? Wait! Let me guess.1.

Bruce: Wow, how can you guess it?

Wang Lin: By your umbrella. You take it on such a good day. It is too British!

Bruce: You are right. The weather in my country changes a lot in a day so we often take an umbrella.

Wang Lin: Oh, I see.

Bruce: By the way, 2? It looks so cool.

Wang Lin: You mean the mask on my T-shirt? It’s a mask (面具) of Beijing Opera. I am a super fan of it. I even perform it for my class.

Bruce: Amazing! I am also interested in it. Maybe you can teach me how to perform it one day.

3 besides Beijing Opera?

Wang Lin: I like music that expresses musicians’ true feelings. How about you?

Bruce: So do I. We seem to have the same taste in music. I have two tickets to a concert at the music hall this afternoon.4?

Wang Lin: Sure, I’d love to. 5?

Brace: Let’s meet at 5:00.

Wang Lin: OK. See you then.

【答案】

1You must be/come from Britain.

2What’s the mask on your T-shirt?/Why do you wear a mask

3What kind of music do you like?

4Would you like to go with me?

5When will/shall we meet?

【解析】

这是一个中国男孩和英国男孩的对话,两人分别从天气和京剧介绍了自己的国家文化,并且最后一起相约去看音乐会。

1句意:你肯定来自英国。

根据前文Let me guess,可知此处表示肯定推测;再根据后文It is too British,可知猜测他来自英国,故答案为You must be/come from Britain.

2句意:你T恤上的面具是什么?/你为什么戴着一个面具?

根据下文You mean the mask on my T-shirt,可知此处是问这个面具是什么,故答案为What’s the mask on your T-shirt?/Why do you wear a mask?

3句意:你喜欢哪种音乐?

根据下文I like music that expresses musicians’ true feelings,可知此处是问喜欢什么音乐,故答案为What kind of music do you like?

4句意:你要和我一起去吗?

根据下文Sure, I’d love to,可知此处是用would问对方是否愿意和自己一起去,故答案为Would you like to go with me?

5句意:我们什么时候碰面呢?

根据下文Let’s meet at 5:00,可知此处是问何时碰面,故答案为When will/shall we meet?

练习册系列答案
相关题目

【题目】第三节 语篇补全

It’s not easy growing up. Growing up can be a real "pain” for some of us. We are always doing things that someone else makes us do. And we aren’t allowed to do all the things we like. Sometimes we feel sad, sometimes we are afraid, and sometimes we just don’t understand why we can’t stay young forever. But we should take a look back on all the hard periods in life with a positive(积极的) attitude and learn from them. 1.

Throughout our lives we are going to face many challenges and pains, but we should never let these difficulties keep us from following our dreams. 2

As a young girl, my parents forced me to do so many things that I didn’t like. They made me learn to play the violin and then the piano. 3 But looking back now, I am so glad that my parents encouraged me to take music lessons. Music has made my life so colorful in so many ways. I now realize that my parents and teachers wanted me to have a better life than they did themselves.

We are all going to experience growing pains, but they are just part of our life. 4 Life would be really boring and meaningless. The future is ours! A little hard work never hurts anyone! If we realize that these pains just get in the way of our road to success, we will realize that our growing pains are actually growing gains!

A. I took great interests in music and won many prizes.

B. Think about how we would feel if we had no challenges and lived a life like that.

C. We should realize that all of our growing pains actually turn into growing gains.

D. At that time I hated music and I also hated them.

E. We must solve every problem one small step at a time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网