题目内容
【题目】 For kids and many adults, a San Diego vacation means theme parks and other attractions. Before heading to a park, call or check its website for updated hours of operation; many parks have seasonal or holiday hours. Ticket prices listed here are for general admission, single-day use only.
![]()
Sea World San Diego
A 6-minute ride called Journey to Atlantis, which is to open in late May, tells the legend of the island nation. After the ride of Greek fishing boats, folks can visit a new exhibit of dolphins, which have not been on display at the park since 1998.
DETAILS: General admission is $46.95 for adults, $37.95 for children aged 3-9, free for children 2 and younger. 1-800-380-3203 or www.seaworld.com
San Diego Zoo
There’s not much in the way of new attractions. The zoo has a baby panda cub(幼崽), Mei Sheng. Nighttime Zoo, a program popular with families, starts June 26.
DETAILS: General admission is $21 for adults, $14 for children aged 3-11, free for children 2 and younger. 1-(619)-234-3153 or www.sandiegozoo,org.
Maritime Museum of San Diego
The HMS Surprise, the 18th-century British warship featured in the film Master and Commander, is on exhibit through Nov. 30.
![]()
DETAILS: The ship is available for tours from 9 a.m. to 8 p.m. daily. Admission is $8 for adults, $6 for seniors and children aged 13-17, $5 for kids aged 6-12, and free for kids aged 5 and younger. 1-(619)-234-9153 or www.sdmaritime.org.
Old Town Trolley Tours
Visiting relatives or friends in San Diego They can get a hometown pass and ride for free with your paid admission.
DETAILS: The main ticket booth is in Old Town at 4010 Twiggs St. Hours are from 9 a.m. to 5 p.m., daily $25. www.historictours.com/sandiego.
【1】The purpose of this text is to _____ the tourists.
A.warnB.amuseC.persuadeD.guide
【2】If you want to enjoy the performance of dolphins, you should go to _____.
A.Sea World San DiegoB.San Diego Zoo
C.Maritime Museum of San DiegoD.Old Town Trolley Tours
【3】If a couple visits San Diego Zoo with their children, one aged 3 and the other 2, the admission will be _____.
A.$ 35B.$ 49C.$ 56D.$ 70
【4】According to the text, Old Town Trolley Tours can be well described by the saying “_______”.
A.Love at first sight.B.Kill two birds with one stone.
C.Easy come, easy goD.Strike the iron while it is hot.
【5】It can be inferred from the text that ___________.
A.San Diego Zoo will attract the largest number of children
B.there may be some stories about the island of Atlantis
C.tickets during the holidays are more expensive
D.the film Master and Commander can be seen in Maritime Museum of San Diego
【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】B
【5】B
【解析】
文章大意:这篇文章主要为圣地亚哥之旅做一些指导,介绍了一些主题公园及旅游景点。
【1】句意:这篇文章的目的是为了指导游客。
A. warn警告;B. amuse娱乐;C. persuade说服;D. guide指导,文章分别介绍了每一个景点的时间以及价格,由此可知主要是为了给游客一定的指引。故答案选D。
【2】句意:如果你想要看海豚表演,你应该去San Diego海洋世界。
根据第二段第二句“folks can visit a new exhibit of dolphins”可知,想看海豚可以到Sea World San Diego。故答案选A。
【3】句意:如果一对夫妇带着他们的孩子(一个3岁,另一个2岁)去San Diego动物园,要花多少钱?—56美元。
根据第五段General admission is $21 for adults, $14 for children aged 3-11, free for children 2 and younger.可计算出:$14+$21*2=$56(a couples指一对夫妇的意思,所以要乘以2)。故答案选C。
【4】句意:据文中所述,旧城有轨电车旅游可谓一石二鸟。
推断词。根据倒数第二段Visiting relatives or friends in San Diego They can get a hometown pass and ride for free with your paid admission.可知他们不仅可以去San Diego拜访亲戚朋友,还可以顺路经过一个老城镇并且是免费的,由此可见一张票去了两个地方,真的是一举两得啊。故答案选B。
【5】句意:根据文章可以推测可能有一些关于亚特兰蒂斯岛的故事。
推断题。根据文章可知选项A、D都是文章中所提到的,非推测所得,选项C是错误的,由文章第二段可推测将会有更多的故事发生在Atlantis。故答案选B。
阅读理解的细节理解题先在问题中找到关键词,在根据关键词定位到文章的具体位置,即可找出答案,例如题目2中的关键词是the performance of dolphins可定位到文章第二段第二句“folks can visit a new exhibit of dolphins即可确定答案。