题目内容
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 It is fun being a vet (兽医). I like it because although it is hard work, every day is different! It all depends on what is wrong with the animals that come in.
At my clinic(诊所), I work long days on Mondays, Wednesdays and Fridays, and short days on Tuesdays, Thursdays and Saturdays. Sunday is my day off so I can spend some time with my family.
My day at my clinic begins at 7 am. My clerk opens the door, turns on some music, and makes everyone a cup of tea or coffee. My assistant (助手) cleans and feeds the animals. The phones start to ring and people make appointments. This is a very busy time of day!
At 9 am, pet owners start to arrive with their sick pets. Appointments take up the whole morning. At midday, I stop for two hours. I don't examine(检查)any new sick animals. I use these two hours to have lunch and do all my paperwork.
At 2 pm. I start to see sick animals again. At 5 pm, three students from a local school who love animals arrive to help out. They are very kind and warm-hearted. I am always happy to see their smiling faces!
From 5 pm to 7pm, I continue to see sick animals. Then, at 7 pm, we close our doors and the clean-up begins! We tidy the clinic, and feed and clean the animals. Of course, we also stroke (轻抚) them and give them hugs! Then, we turn off the lights and go home. This is the type of day I want to have.
I'm very happy being a vet, though unexpected things sometimes happen!![]()
(1)When did the writer as a vet begin to examine the sick pets?
A.At 7 am.
B.At 8 am.
C.At 9 am.
D.At 2 pm.
(2)Who feed the animals in the writer's clinic?
A.The writer.
B.the pet owners.
C.The writer's clerk.
D.The writer's assistant.
(3)What does the underlined word in the fourth paragraph mean?
A.意见
B.预约
C.参观
D.治疗
(4)What can we know from the last two paragraphs?
A.The writer cares about our environment.
B.The writer loves his job and his animals
C.The animals in the clinic are very dirty.
D.The writer likes unexpected things really.
(5)Which of the following could be the best TITLE for the passage?
A.A small Animal Clinic
B.The Writer and his Assistant
C.A Vet's Type of Day
D.A Busy and Happy Life
【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】本文叙述了作者喜欢作为兽医这份工作。在他的诊所里, 星期天休息。在上午7点开门, 午饭时间停两个小时, 下午2点, 又开始给动物看病。在下午7点关门。他打扫完卫生, 给动物喂食并给他们洗澡, 然后回家。
(1)细节理解题。根据文中At 9 am, pet owners start to arrive with their sick pets.的描述可知作为一名兽医作家给生病的动物看病在上午九点开始。故答案选C。
(2)细节理解题。根据文中My assistant (助手) cleans and feeds the animals. 的描述可知在诊所里作者的助手喂养动物。故答案选D。
(3)词义猜测题。根据划线单词前句和后句的意义可知:预约占据了一整个上午。故答案选B。
(4)推理判断题。A.作家关心我们的环境;B. 作家很爱他的工作和动物;C. 诊所里的动物很脏;D. 作者真的很喜欢意料之外的事情。根据对最后两段的理解, 答案选B。
(5)主旨大意题。根据全文理解可知这篇文章的最佳标题应该是C。
【题目】阅读理解A
Fast and Furious 7 |
|
Star Clothes Store |
|
Colorful Pastoral |
|
(1)When can we see the movie Fast and Furious 7 in Golden Cinema?
A.April 1.
B.May 1.
C.May 7.
D.Every day.
(2)Where can you buy cheaper clothes?
A.In Golden Cinema.
B.In Bridge Street.
C.In Star Clothes Store.
D.In Chaoyang Road.
(3)Bob is a student. He is going to Colorful Pastoral with his parents this Sunday. How should they pay?
A.¥20.
B.¥30.
C.¥50.
D.¥80.