题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 It is fun being a vet (兽医). I like it because although it is hard work, every day is different! It all depends on what is wrong with the animals that come in.
At my clinic(诊所), I work long days on Mondays, Wednesdays and Fridays, and short days on Tuesdays, Thursdays and Saturdays. Sunday is my day off so I can spend some time with my family.
My day at my clinic begins at 7 am. My clerk opens the door, turns on some music, and makes everyone a cup of tea or coffee. My assistant (助手) cleans and feeds the animals. The phones start to ring and people make appointments. This is a very busy time of day!
At 9 am, pet owners start to arrive with their sick pets. Appointments take up the whole morning. At midday, I stop for two hours. I don't examine(检查)any new sick animals. I use these two hours to have lunch and do all my paperwork.
At 2 pm. I start to see sick animals again. At 5 pm, three students from a local school who love animals arrive to help out. They are very kind and warm-hearted. I am always happy to see their smiling faces!
From 5 pm to 7pm, I continue to see sick animals. Then, at 7 pm, we close our doors and the clean-up begins! We tidy the clinic, and feed and clean the animals. Of course, we also stroke (轻抚) them and give them hugs! Then, we turn off the lights and go home. This is the type of day I want to have.
I'm very happy being a vet, though unexpected things sometimes happen!

(1)When did the writer as a vet begin to examine the sick pets?
A.At 7 am.
B.At 8 am.
C.At 9 am.
D.At 2 pm.
(2)Who feed the animals in the writer's clinic?
A.The writer.
B.the pet owners.
C.The writer's clerk.
D.The writer's assistant.
(3)What does the underlined word in the fourth paragraph mean?
A.意见
B.预约
C.参观
D.治疗
(4)What can we know from the last two paragraphs?
A.The writer cares about our environment.
B.The writer loves his job and his animals
C.The animals in the clinic are very dirty.
D.The writer likes unexpected things really.
(5)Which of the following could be the best TITLE for the passage?
A.A small Animal Clinic
B.The Writer and his Assistant
C.A Vet's Type of Day
D.A Busy and Happy Life

【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】本文叙述了作者喜欢作为兽医这份工作。在他的诊所里, 星期天休息。在上午7点开门, 午饭时间停两个小时, 下午2点, 又开始给动物看病。在下午7点关门。他打扫完卫生, 给动物喂食并给他们洗澡, 然后回家。
(1)细节理解题。根据文中At 9 am, pet owners start to arrive with their sick pets.的描述可知作为一名兽医作家给生病的动物看病在上午九点开始。故答案选C。
(2)细节理解题。根据文中My assistant (助手) cleans and feeds the animals. 的描述可知在诊所里作者的助手喂养动物。故答案选D。
(3)词义猜测题。根据划线单词前句和后句的意义可知:预约占据了一整个上午。故答案选B。
(4)推理判断题。A.作家关心我们的环境;B. 作家很爱他的工作和动物;C. 诊所里的动物很脏;D. 作者真的很喜欢意料之外的事情。根据对最后两段的理解, 答案选B。
(5)主旨大意题。根据全文理解可知这篇文章的最佳标题应该是C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
D
On May 5,2017, China's home-made passenger aircraft (飞机)C919 completed its 90-minute first flight and landed safely back at Pudong Airport in Shanghai.
G919 is developed by COMAC, a Chinese aircraft company. It is designed to compete with Boeing 737 and Airbus A320. The first C919 aircraft can carry 168 passengers and is able to fly a distance between 4,075 and 5,555 kilometers. It's reported that a C919 costs around 50 million dollars,less than half of a Boeing 737 or an Airbus A320. Up to now, more than 570 aircrafts have been ordered from 23 customers,mostly Chinese,but also American and Thai companies or airlines. COMAG aims to take one fifth of the world's narrow-body aircraft market and one third of the Chinese market by 2035.
The name G919 has its special meanings. The letter C stands for both "COMAC" and "China". The number 9 is pronounced as jiu in Chinese, which means "forever". And the number 19 refers to its capacity (容量)of 190 passengers.

The large passenger aircraft is praised as " the flower of modern industry ". It is a symbol of the nation's industrial and technological standards as well as the comprehensive (综合的)power. In order to realize the century dream of flying in the sky and the strategy (战略)of the nation, COMAC bears the nation's dream and people's trust. China considers it as a national pride.
(1)G919 is produced by________.
A.Boeing
B.a Thai aircraft company
C.Airbus
D.a Chinese aircraft company
(2)Which of the following is TRUE about the first C919 aircraft?
A.It can carry 190 passengers at most.
B.It can only fly a distance of 4,075 km.
C.It costs less than half of a Boeing 737.
D.It costs more than half of an Airbus A320.
(3)Which picture shows COMACs aim to take the narrow-body aircraft market by 2035?
A.
B.
C.
D.
(4)The letter C in C919 stands for______.
A."company"
B.both "COMAC" and "China"
C."customer"
D.both "cost" and "capacity"
(5)The news report is written mainly to ___________.
A.introduce the design of C919
B.describe the first flight of C919
C.explain "the flower of modern industry"
D.show China's achievements in aircraft industry

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网