题目内容

【题目】阅读理解
Christmas Singing Competition 2016
Entry Form (参赛表)

Singer's Name

Singer's Age

Competition Type

Music

Age

Singing

Bring your own CD, Prepare 2 songs

13-19 year olds only

Prizes

Entry Date

Fee

1st, 2ndand 3rd

Before November 30, 2016

None

Competition Rules
Relatives of judges(评委)and organizers are not allowed to take part in the competition.
All singers must be between 13 and 19 years of age
Singers aged 17 or younger need the permission of a parent to take part (See Parent Permission below)
All singers must arrive at least 30 minutes before the start of the competition. Late comers will not be allowed to take part.
Prizes:
1stPrize-$1000 (one prize only)
2ndPrize-$250 (3 prizes)
3rdPrize-$100 (5 prizes)
Winners will be decided according to the following:

Voice Quality50%

Song Choice15%

Audience Response25%

Dancing Ability10%



(1)How many people will be given prizes in total?
A.Three
B.Five
C.Nine
D.Ten
(2)Who can take part in the competition?
A.A 20-year-old singer.
B.A 19-year-old daughter of a judge.
C.A 15-year-old friend of an organizer.
D.A 12-year-old friend of William Daniels.
(3)If one singer's parents want to watch the competition, how much will they pay?
A.$15
B.$20
C.$25
D.$30
(4)Which of the following is the most important for deciding the winners?
A.Voice Quality
B.Song Choice.
C.Audience Response
D.Dancing Ability.
(5)If an 18-year-old singer wants to enter the competition, which parts of the form must be completed?
A.Singer's Name.
B.Singer's Name and Singer's Age.
C.Singer's Name, Singer's Age and Date of Event.
D.Singer's Name, Singer's Age and Parent Permission.

【答案】
(1)C
(2)C
(3)D
(4)A
(5)B
【解析】文章大意:本文属于应用文,介绍了一项歌唱比赛的参赛须知等内容。
(1)细节理解题。根据Prizes:1stPrize-$1000 (one prize only);2ndPrize-$250 (3 prizes);3rdPrize-$100 (5 prizes)从文中奖项设置可知一等奖1名,二等奖3名以及三等奖5名,共9个奖。故选C。
(2)细节理解题。根据从第二段的“Competition Rules”可知,参赛选手年龄在13-19之间,且评委和组织者的亲戚不能参赛。A和D的选项年龄不符合,B选项的“daughter”不符合。故选C。
(3)细节理解题。根据文中可知达人的门票是$15美元,父母两人共需30美元。故选D。
(4)细节理解题。根据从文中的“Winners will be decided according to the following”可知,“Voicequality”占比50%,比例最大。故选A。
(5)细节理解题。根据C选项的“Date of Event”已经给出,故选手不需要提供该信息;该选手已经18岁,不需要征得父母统一,故D选项不符合。A选项信息不全。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。
Smiling is the best way of making friends.
When I was thirteen 1 old, my father found a job in the city. So my family moved there. I also came to a 2 school near where we live. My old school was far away. At first, I did not know anyone in my class. I was very lonely 3 I was afraid to make friends with my classmates. I 4 talk to anyone about my problem, and I didn't want my parents to 5 me.
Then one day, something good happened. I was sitting at my desk 6 as usual while my classmates were talking happily with each other. At that moment, 7 came into the classroom. I didn't know who he was. He passed me and then turned back. He looked 8 me and, without a word, smiled. Suddenly, I felt happy, lively and warm. That smile changed my life. I started to talk with the other classmates and made friends. Day by day, I became 9 to everyone in my class.
10 the smile, I have moved on to a new life. Now, I believe that the world is what you think it is. So smile at the world and it will smile back.

(1)A.days B.weeks C.months D.years
(2)A.old B.new C.same D.easy
(3)A.because B.before C.after D.if
(4)A.couldn't B.mustn't C.needn't D.won't
(5)A.talk to B.look after C.worry about D.ask for
(6)A.early B.unhappily C.quickly D.wonderfully
(7)A.a girl B.a boy C.some girls D.some boys
(8)A.of B.on C.at D.into
(9)A.closer B.older C.cooler D.colder
(10)A.Instead of B.Look forward to C.Pay attention to D.Thanks to

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网