题目内容

【题目】

The Volleyball Club

The school volleyball club wants new members! We have good players from the school team. They can help you enjoy the game. We practise for an hour every afternoon from Wednesday to Friday.
Go to your PE teacher and buy sports shoes if you want to be with us.

Girls’ Volleyball Match

Team: No.1 Middle School vs No. 2 Middle School
Time: 2:30 p.m.—4:30 p.m., October 21st
Place: Xuzhou Sports Centre
Come for our school team. We have twenty tickets () for every class. Go to your PE teacher for the tickets before Friday.
Please wear your school uniform (校服) at the sports centre.

1Members of the Volleyball Club practise a week.

A. once B. twice

C. three times D. four times

2What must you buy if you want to join the Volleyball Club?

3What time does the volleyball match start?

A. At twenty to three in the afternoon.

B. At two thirty in the afternoon.

C. At five o’clock in the afternoon.

D. At twenty past two in the afternoon.

4Students can go to their for tickets.

A. PE teachers B. classmates

C. parents D. grandparents

5Students can’t get a ticket on .

A. Tuesday B. Wednesday

C. Thursday D. Saturday

【答案】

1C

2B

3B

4A

5D

【解析】试题分析:短文大意:该文是一个排球俱乐部的广告。介绍了排球俱乐部的基本情况以及女子球赛的情况等信息。

1C细节理解题。根据文中We practise for an hour every afternoon from Wednesday to Friday.可知排球俱乐部的成员每周训练三次,所以该选C

2B细节理解题。根据文中Go to your PE teacher and buy sports shoes if you want to be with us.可知如果你想参加排球俱乐部就应该买运动鞋。所以该选B

3B细节理解题。根据文中Time: 2:30 p.m.—4:30 p.m., October 21st可知排球比赛在下午两点半开始,所以该选B

4A细节理解题。根据文中Go to your PE teacher for the tickets before Friday.可知学生们可以去找体育老师要票,所以该选A

5D细节理解题。根据文中Go to your PE teacher for the tickets before Friday.可知学生们可以在星期五以前去找体育老师要票,所以该选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】【2012年江西】根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项

Like most cultures around the world, the Zulu people of Africa tell stories that have animals as heroes. These stories are meant to entertain, but they are also used to teach important lessons to children. This is one of those stories.

One hot afternoon, Jackal was walking along the rocky road sniffing (嗅) the ground. He was hoping to smell a mouse or a lizard (蜥蜴), or something else that would be good to eat. He was so much lost in sniffing that he wasn’t really paying attention to what was around himself.

Suddenly, Jackal looked up to see his neighbor, Lion, walking straight toward him. He did not have enough time to get away. Jackal had played many tricks (捉弄) on Lion over of something quickly.

“Help! Help!” cried Jackal as he quickly jumped upon a large rock hanging over the road. “The rocks are falling down, and I can’t hold them much longer. We shall both be crushed (压碎) if you do not do your best to hold these rocks back, Lion”

At once, Lion pushed his strong shoulder against the rocks to keep them from moving any further. “I’ll just run over here to get something to stop the rocks,” shouted Jackal as he ran away to safety. Lion stayed leaning against the unmoving rocks for quite a long time before he realized that Jackal had tricked him yet again!

【1】Why was Jackal sniffing the ground?

A. To play with Lion. B. To push upon a rock

C. To run after a mouse D. To look for something to eat.

【2】What does the underlined word leaning mean?

A. supporting B. sleeping

C. running D. sitting

【3】Why did Jackal cry for help?

A. Because Lion was rushing to him.

B. Because he was caught under a rock.

C. Because he got an idea to get away from Lion.

D. Because he saw a large rock moving toward him.

【4】What lesson does the story teach us?

A. Trust your friend, trust yourself.

B. Work hard, and you’ll succeed.

C. Help others when they are in trouble.

D. Try to find a quick way out when in trouble.

【题目】【2013年北京】

I bought a jasmine plant for my office. When I bought it, I was told it would bloom(开花) and the sweet smell would fill my office. I had the plant for two months, and every day I looked at it, but there weren't any flowers or pleasant smell. I was not happy, so I gave the plant to my friend Linda.

One day, another friend Mary called and invited me to her office. When I walked in, her jasmine flowers surprised me. I reached out to touch the flowers. Mary cut some and gave them to me. I couldn't help smelling them. Surrounded by the sweet smell of only a handful of these flowers, I suddenly understood something.

Mary bought her plant the same time I did. It took a year for her jasmine to bloom. I was so impatient for mine to bloom; regretfully, I gave it away.

In a way my life is like the jasmine plant. I need to be patient and let things happen.

Last Sunday Linda told me that she was going abroad the next week. Before she left, she returned the plant to me. This time I am going to wait. I have learned that when we want something in our life, we have to be patient. I am slowly learning to have that patience to wait for my jasmine to bloom.

【1】Before she gave the jasmine away, the writer had it for .

A. one day B. one year

C. two weeks D. twospan> months

【2】When the writer saw Mary's jasmine, she felt____________ .

A. unhappy B. peaceful

C. hopeful D. surprised

【3】What has the writer learned from her experience?

A. Patience is needed in life.

B. Flowers can make life better.

C. Friendship is necessary for us.

D. Jasmine can be a wonderful plant.

【题目】【2014年上海市中考】

Part 3 Reading and Writing (第三部分 读写)

Sally: an animal doctor

What’s the worst thing thats ever happened in your job?

Probably the dog that bit me. It wasn’t a big one - I don’t mind the big ones. The small ones are the worst. It gave me a very nasty bite.

Have you ever done any other jobs?

Yes, I did different kinds of jobs when I was a student. One summer I did fruit-picking in Spain.

What’s the worst job you’ve ever done?

In order to improve my English, I worked for a rich family in New York. I never had a day off and I had to do everything cooking, cleaning, shopping- and look after their horrible children. I left after two weeks and managed to get a job as a waitress in an Italian restaurant.

Leo: an actor

What’s the worst thing that’s ever happened in your job?

So many bad things have happened-but I think my worst moment was when I read my first bad review in the newspaper. They wrote terrible things about me, and I was so upset. After that I didn’t read my reviews any more.

Have you ever done any other jobs?

Oh yes, it’s hard to make a living as an actor. So I’ve done lots of part-time jobs over the years. For example, I’ve worked in a shop, sold ice cream at the beach and handed out publicity flyers in the street.

What’s the worst job you’ve ever done?

The worst job I’ve ever done was at an egg-packing factory. Working conditions are terrible-you stand for hours at the end of a belt, putting eggs into boxes. You can’t have a break, and if you want to go to the toilet, you have to ask for permission. And worst of all, the smell was terrible- I’ve never eaten an egg since then.

1】The underlined word “one” refers to “__________”.

A.dog B. bite C. event D. job

2】Sally has done the following jobs EXCEPT __________.

A.picking fruit in Spain

B.working for a rich family

C.looking after sick animals

D.cooking in an Italian restaurant

3】After reading his first bad review in the newspaper, Leo __________.

A. wrote more reviews

B. replied to every review

C. gave up his job as an actor

D. stopped reading any of his reviews

4】What does Leo think of being an actor?

A. It’s hard to make a living.

B. It’s helpful to read his reviews.

C. Its easy to make lots of money.

D. Its fun to have different experiences.

5】What did Leo hate most when working at an egg-packing factory?

A. No breaks. B. Standing for too long.

C. The bad smell. D. Putting eggs into boxes.

6】The best title of the passage might be __________.

A. An Animal Doctor

B. Terrible Job Experiences

C. How to Find a Part-time Job

D. Reviews of Sally a nd Leo

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网