题目内容
【题目】 (From Shenzhen Special Zone Daily, Feb. 13) Some white robots were seen delivering(传送) food at a park in Nanshan District. These robots are used because the park director doesn’t want too many people to wait for lunch so as to avoid the people- to-people transmission(传播) of COVID-19. These robots were developed by Candela (Shenzhen) Technology Innovation Co. Ltd.
A group of small robots (called Candles) deliver food inside office buildings while another group (called Sunnys) transport the meals between buildings outdoors.
Candle robots can work with gate machines and elevators and will not get in people’s way. The robot makes a phone call or texts a message to orderers after arriving at their floor. Thirty Candles have been put into use. They can provide 500 to 1,000 meals each day with at least 60 meals at a time. The robots will be disinfected(消毒) six times a day.
Sunnys work outdoors and are able to avoid running into walkers, bikes and other things. After arriving at the place, a Sunny will give food boxes to a Candle for indoor delivery.
The company also developed a group of medical robots after the outbreak to support hospitals in Wuhan, Beijing and Shenzhen. “Unmanned delivery is very necessary now. We hope these robots, and the technology, can bring comfort to people,” said He Zhiwei, general manager of Candela.
【1】Which question isn’t answered in the first paragraph?
A.Who developed the robots?B.Where can we see the robots?
C.Why were the robots made?D.How did people make the robots?
【2】Which of the following is TRUE about the two robots?
A.Candles work in the office buildings.
B.Sunnys work when Candles don’t work.
C.There are more Sunny robots than Candle ones.
D.People will disinfect the robots three times a day.
【3】What kind of robots did the company also make?
A.Those working at the airport.B.Those working at home.
C.Those working in schools.D.Those working in hospitals.
【4】What is the best title of the passage?
A.What are Candles and Sunnys?B.Candela, a company in Shenzhen
C.Robots used to deliver food in ShenzhenD.Robots were developed to fight COVID-19.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】C
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了深圳一公园内投入使用的外卖机器人,介绍了它们的生产商与制造者,并详细描述了这些小机器人是如何工作的。
【1】细节理解题。根据第一段的内容“Some white robots were seen delivering food at a park in Nanshan District…These robots were developed by Candela (Shenzhen) Technology Innovation Co. Ltd”,可知其说明了机器人的使用地点、使用原因和制造商,没提及是如何制造的,故选D。
【2】判断正误题。根据“The robots will be disinfected six times a day”,可知这些小机器人一天被消毒六次,而不是三次,D选项表述错误,排除;文章只提及了Candles的数量为30,未提及Sunnys的数量,C选项表述不当,排除;根据“A group of small robots (called Candles) deliver food inside office buildings while another group (called Sunnys) transport the meals between buildings outdoors”,可知Candles在办公大楼内部工作,Sunnys在大楼外部工作,所以B选项表述错误,排除,而A选项表述正确,故选A。
【3】细节理解题。根据“The company also developed a group of medical robots after the outbreak to support hospitals in Wuhan, Beijing and Shenzhen”,可知这个公司还制造了在医院工作的机器人,故选D。
【4】最佳标题。通读全文,可知文章主要介绍了深圳一公园内投入使用的外卖机器人,故选C。
【题目】Tom is 15 years old. He likes the movie “ Steamboat Willie ” by Disney very much, so his parent will take him and his brother, who is 3 years younger than him, to see this movie on Saturday. If the children want to have two big bags of popcorn, they should pay_______.
Tickets for “Steamboat Willie” | |||
Weekdays | 15 | Kids 6-12 8 | Kids under 6 are free. |
Weekends | 20 | Kids 6-12 5 | |
If you spend more than 40 on tickets, you will get a big bag of popcorn for free! (Big bag of pop com 15 ) | |||
A.80B.60C.55
【题目】 你的朋友托尼告诉你,每到周末,他常常感到很疲倦,明明作业还很多,却还是刷手机刷电视停不下来,感到很焦虑。请根据以下提示写一封 80 词左右英文回信,帮他分析问题并给他提一些建议。
Problems | Suggestions |
tired | 1. rest, relax 2. finish one by one 3.... |
too much homework | |
keep playing with phone and watching TV | |
worried |
Hi Tony,
I’m sorry to know that you are having such a bad time at the weekend.
I hope you’ll enjoy yourself at the weekends soon.
Yours,
Li Hua
【题目】 Airbnb is very popular now. The houses on Airbnb are very special.They're different from traditional hotels.Every house has its own features.Here are four houses on Airbnb in Hawai, America. Let's have a look.
Haikn Cottage Location:the north side of Maul Rooms:It has two bedrooms ad one bath— Room.Four people can live in at most. Offer:Wi—Fi ,TV,Kitchen Phone Number:0561—8875 Service:The best coffee shop is only 2 minutes' walk | Mahina Surf Location:100 Palani Rond Rooms:It has one bedroom with ocean view and one bathroom. Two people can live in at most Offer: Wi—Fi, TV. Swimming pool,Washing machine Phone Number:0561—7523 |
Villn Maui Location:2070 Ali Drive Rooms:It has two bedrooms,one bath— room and e large living room.4 adults and 4 children can live in at most. Offer:Wi—Fi. Kitchen TV:Washing Machine; Free breakfast Phone Number:0561 5562 | Beach Hale Locating:100 Holomoana Street Rooms:Two bedrooms, two bathrooms Four people cat sleep here. Offer:Wi—Fi ;Kitchens; TV; Swimming pool Price:1862 yuan one night |
E—mail:jazi2558@foxmail.com
【1】If you like drinking coffee you'd better choose________.
A.Villa MauiB.Beach HaleC.Haiku CottageD.Mahina Surf
【2】If David wants to book a hotel with free breakfast,he needs to________.
A.call at 0561—8875B.go to 100 Palani Road
C.call at 0561—5562D.send an e— mail to jami2558@foxmail.com
【3】How many people can live in Villa Maui at most?
A.Two.B.Four.C.Six.D.Eight.
【4】What's Airbnb according to the passage?
A.People can book travel tickets on it.B.People can book houses on it.
C.People can buy or sell houses on it.D.People can find places of interest on it.
【题目】 以 The Changes in My Hometown为题,写一篇80字左右的短文。
过去 | 1.生活贫困,房屋破旧; 2.污染严重,垃圾遍地; 3.家庭成员多,父母负担不起孩子的教育; |
现在 | 1.生活改善,住房宽敞、明亮; 2.人人保护环境,城市干净、现代 3.政府实行计划生育来控制人口,孩子都能接受教育; |
将来 | 请你展望家乡的未来 |
The Changes in My Hometown
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________