题目内容
【题目】
![]()
When we talk about snails, it is easy to think of their slow move. But much of the time snails don’t move at all. They are in their shells-- sleeping. In the spring the snail wakes up. Its body, about three inches long, comes out from the shell. When hungry, the snail looks for food. Its eyes, at the end of the top feelers (触角), are very weak. But its sense of smell is very strong. It helps the snail to find food and the new greens.
Scientists have always believed that snails are not able to find their way home. But Briton Ruth Brooks, a retired (退休的)teacher, has found that it is not true.
Brooks began an experiment on snails after she got mad with the snails in her garden. The snails had eaten her vegetables. She didn’t want to kill them, so she took them to another place. But she found they always seemed to come back.
Brooks did an experiment. She marked the snails in her garden with nail polish (指甲油). She placed the snails in the area around her home and made notes of their movements. She found that snails have a strong homing instinct(本能); the longest returning snail traveled back 90 meters.
Brooks has been named Britain’s best amateur (业余的)scientist after her work won the BBC Radio 4 project, So You Want To Be A Scientist. She said, “I’ve always wanted to know whether the snails that eat my plants just come back when I move them, and if they do, what is their homing distance? “I would say on the evidence (证据) that it would be safe to take your snails away beyond 100 meters or even further. If you put them somewhere nice with some food, you can be almost certain that they won’t come back.”
【1】Brooks is ________.
A.a great scientistB.a retired teacherC.a snail expert
【2】The experiment that Brooks did is about ________.
A.Why snails come back
B.Whether snails can find their way home
C.how snails make their movements
【3】What might Brooks’ advice be for keeping snails away?
A.You’d better kill them.
B.Just take the snails to a place about 50 meters away.
C.Move them to a nice place with food.
【4】According to the passage, we know that ________.
A.snails just sleep in their shells in spring
B.snails’ feelers are very weak but their sense of smell is strong
C.snails can come back home within a certain distance
【5】You are most likely to read this article in a ________.
A.newspaperB.science fictionC.story book
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】C
【5】A
【解析】
这篇短文是关于蜗牛的。蜗牛大部分的时间都在睡觉,不管是晴天还是雨天,它都缩在壳里睡觉,冬天还会冬眠,春天它就醒了,用它的嗅觉来寻找食物。蜗牛有很多牙齿,可以用来吃东西,而且牙齿会更换,它一般晚上寻找食物。
【1】细节理解题。根据“But Briton Ruth Brooks, a retired (退休的)teacher”可知,布鲁克斯是一个退休教师,故选B。
【2】推理判断题。根据“But she found they always seemed to come back.”她发现这些蜗牛好像总能回来,及“Brooks did an experiment. She marked the snails in her garden with nail polish”为此她做了一个实验,给这些蜗牛用指甲油做了标记,由此可以推测,做标记是为了看看他们是否能回来。故选B。
【3】细节判断题。根据“If you put them somewhere nice with some food, you can be almost certain that they won’t come back.” 如果你把它们放在有食物的好地方,几乎可以肯定它们不会再回来了,可知布鲁克斯让蜗牛远离的建议可能是把他们放在有食物的好地方,故选C。
【4】推理判断题。根据“the longest returning snail traveled back 90 meters.” 最长的蜗牛返回距离是90米,及“it would be safe to take your snails away beyond 100 meters or even further” 把你的蜗牛移到100米以外甚至更远的地方是安全的,可推测蜗牛在一定的距离内可以找到家,故选C。
【5】文章出处题。全文的介绍是关于蜗牛,B是科幻小说,C是故事书,均不符合,用排除法,该文章最可能出现在报纸上。故选A。
【题目】 The Republic of Ireland is full of history and culture. Here are some great tourist attractions (景点) waiting for you to visit. Come and have fun!
Cliffs of Mother Cliffs of Mother are the top tourist attraction in Ireland. They are 214 meters high at their highest point and stretch (绵延) 8 km along the coast. To stay on top of the rocks is a quite a frightening but exciting experience. Address Street R478, County Clare Hours Monday-Saturday: 9:00 a.m.-7:00 p.m. Sunday: 11:00 a.m.-5:00 p.m. Closed on Christmas Day Price Adults: 10; Children under 10: 4 Website: www.Cliffsofmoher.ie |
Dublin Castle Dublin Castle is in the heart of old town. It contains the Chester Beatty Library, which is both a library and an art museum that are worth visiting. Address Dame Street, Dublin City Hours Monday-Saturday: 9:45 a.m.- 4:45 p.m. Sunday: 11:00 a.m.- 4:45 p.m. Closed on Christmas Day Price Adults: 4.5; Children under 12: 2 Website: www.dublin castle.ie |
Phoenix Park Phoenix Park, one of the largest city parks in Europe, lies 2-4 km west of the city centre of Dublin, north of the River Liffey. It has large areas of grassland and avenues, and has been home to wild deer since the seventeenth century. Address Dublin 8, Dublin City Hours 24 hours a day, 7 days a week, all year round Price Free Website: www.phoenixpark.ie |
Fota Wildlife Park Fota Wildlife Park is a perfect place for a family day out. It’s not like an ordinary zoo. It allows you the chance to come face to face with animals, which offers you an amazing experience. Address Eota Island, Co. Cork Hours Monday-Saturday: 10:00 a.m.-4:30p.m. Sunday: 10:30 a.m.-4:00 p.m. Closed on Christmas Day and Stephen’s Day Price Adults: 9; Children under 8: 3 Website: www.fotawildlife.ie |
【1】Which tourist attraction opens all year round?
A.Cliffs of Mother.B.Dublin Castle.
C.Phoenix Park.D.Fota Wildlife Park.
【2】If Mrs. Smith wants to go to an art museum, which website can she visit for more information?
A.www.Cliffsofmoher.ieB.www.phoenixpark.ie
C.www.fotawildlife.ieD.www.dublincastle.ie
【3】If the Johnson family want to spend a day face to face with animals, they can go to________.
A.Street R478, County ClareB.Fota Island, Co. Cork
C.Dame Street, Dublin CityD.Dublin 8, Dublin city
【4】If David takes his 9-year-old son to Cliffs of Mother, they will pay________.
A.6.5B.12C.14D.20
【5】What’ the text mainly about?
A.Some wildlife parks in Ireland.B.Some tourist attractions in Ireland.
C.Some different cultures in Ireland.D.Some famous castles in Ireland.