题目内容

【题目】 Robbie looks out of the window It's still snowing heavily and there is ice on the window It is another day Robbie is told to do the cleaning And he does it The family are getting home So after he turns the heat on he begins to cook supper for the family All of the housework is easy for Robbie but a hard one for its master Helen Robbie really saves the family a lot of work

Mr Green is a fourth grade robot teacher He never forgets details and he makes no mistakes He even knows each child's pets and hobbies He has his lessons in an orderly way and he never feels tired The children like MrGreen very much They feel happy and relaxed in his class When they make a mistake they don't feel upsetThey have a lot of fun with a robot teacher

ASIMO is a clever robot created by the Honda Motor Company He is about 120 centimeters tall and looks like a kid in a spacesuit Tiny computers are used to control the things ASIMO can do He can shake hands with people give and receive objects He can walk and run forward or backward on two legs Besides he can also talk and understand many voice commands(指令). When something is in his way he can change directions

Robots are smart because they have computer brains Some of them have explored other planets These machines also do many jobs in factories and other places For example robots are used to make cars People also use robots to do dangerous work such as exploring volcanoes(火山)or the ocean floor Robots are also used to give directions in shopping centers and amusement parks

Scientists keep finding more ways for robots to help us

1What's Robbie   

A. A cook

B. A teacher

C. A cleaner

D. A robot

2The underlined words "does it" mean    in the passage

A. "looks out of the window"

B. "does the cleaning"

C. "turns the heat on"

D. "cooks for the family"

3Which of the following is ASIM   

A. B. C. D.

4According to the passage what have robots been able to do so far   

Exploring other planets Feeling upset when making mistakes

Walk and run on two legs Talking and understanding voice commands

Exploring the ocean floor Changing directions of amusement parks

A. ①②③⑥

B. ②③④⑤

C. ③④⑤⑥

D. ①③④⑤

5Which of the following is most likely to happen next   

A. Robots will take over the world

B. Robots will get tired of doing so much

C. Many more uses will be found for robots

D. Scientists are used to give directions in amusement parks

【答案】

1D

2B

3A

4D

5C

【解析】

短文大意:本文以Robbie的日常工作为例,介绍了机器人的用途越来越广。

1题意:罗比是干什么的?考查推理判断题,根据整篇文章的主要内容,Robbie应该是一个居家机器人,可以干家务,故选D

2题意:罗比是干什么的?考查词义理解题.根据" Robbie is told to do the cleaning"有人告诉Robbie去打扫卫生,可知横线处指代打扫卫生,故选B

3题意:下面哪个是ASIM ?考查细节理解题.根据" He is about 120 centimeters tall and looks like a kid in a spacesuit"他大约120厘米高,看起来像一个穿着宇航服的孩子,可知A项中机器人像穿着宇航服,符合句意,故选A

4题意:根据这篇文章,机器人到目前为止能做什么?考查细节判断题,根据" Some of them have explored other planets These machines also do many jobs in factories and other places For example robots are used to make cars People also use robots to do dangerous work such as exploring volcanoes or the ocean floor Robots are also used to give directions in shopping centers and amusement parks"他们中的一些人已经探索过其他星球.这些机器也在工厂和其他地方做许多工作.例如,机器人被用来制造汽车.人们也用机器人来做危险的工作,如探索火山或海底.机器人也被用来在购物中心和游乐园给人指路,同时联系整篇文章的介绍,可知(1)(3)(4)(5)项机器人皆可以做到,故选D

5题意:接下来最有可能发生以下哪一种情况?考查推理判断题.A. Robots will take over the world机器人将接管世界。B. Robots will get tired of doing so much机器人会厌倦做这么多。C. Many more uses will be found for robots机器人还会有更多的用途。D. Scientists are used to give directions in amusement parks科学家们用来指点在游乐园。根据文章主要内容,讲了机器人的用途越来越广,可Scientists keep finding more ways for robots to help us.推测机器人的使用会更加广泛.C项符合题意,故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网