题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项 A、B、C、D中选出最佳选项。B
Most of my sweet memories are from my childhood. There are always so many interesting things in the far away village where I grew up. One thing that leaves a deep impression on me is shearing the sheep.
In my village, sheep are washed and sheared (剪毛) sometime in the month of June. This should be done quite early in the month, before the hot days begin.
It's best for the sheep to have the wool taken off, or they will be too hot in the summer time. When the time comes for washing the sheep, they are driven to a pond or a little river. Then they are thrown into the water, one at a time. The men who are in the water catch them, and wash them to get the dirt all out of the wool. When the wool is dry, the sheep are taken to the shearer; and he cuts off the wool with a large pair of shears. In a short time, before the cold winter comes, new wool grows out on the sheep. By the coming of spring, there is so much that it must be cut off soon.![]()
(1)When are sheep sheared usually?
A.In February
B.In June.
C.In April.
D.In August.
(2)According to the passage, why do people cut off the wool of sheep?
A.They do that for fun and pleasure.
B.They do that as a sport and exercise.
C.They do that to help sheep spend hot summer.
D.They do that to make sheep look more beautiful.
(3)What does the underlined word "shears" mean?
A.Knives
B.Scissors.
C.Baskets.
D.Rivers.
(4)How often do people shear their sheep?
A.Several times a year.
B.Twice a year.
C.Once a few years.
D.Once a year.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
(4)D
【解析】短文大意:这篇短文中作者主要通过自己的回忆,讲述了记忆中的剪羊毛的时间,目的,方式等内容。
(1)细节理解题。根据In my village, sheep are washed and sheared (剪毛) sometime in the month of June. 描述,可知剪羊毛的时间通常是六月,故选B。
(2)细节理解题。根据It's best for the sheep to have the wool taken off, or they will be too hot in the summertime.描述,可知这有利于羊度过炎热的夏季,故选C。
(3)细节理解题。根据and he cuts off the wool with 可知本句指的是用剪子剪羊毛,故选B。
(4)细节理解题。根据阅读短文In my village, sheep are washed and sheared (剪毛) sometime in the month of June. 可知,每年剪羊毛的时间时在六月,可知每年只剪一次羊毛,故选D。