题目内容

【题目】 Four Animation Studios(动画工作室)

1.Pixar Animation Studios

Location: California, USA

Pixar was bought by Steve Jobs in 1986. Later in 2006 it was bought by Disney. The studio has produced many successful animated films including:

Toy Story Finding Nemo

2.Walt Disney Animation Studios

Location: California, USA

Walt and Roy founded the Disney Brothers Cartoon Studio in 1923. After years, Disney Animation has become the most famous animation studio in the world. Its best-known films include:

The Lion King Big Hero 6

3.DreamWorks Animation

Location: California, USA

In 1994, Steven, Jeffrey and David founded DreamWorks. It now belongs to Universal Pictures. It has made films like:

Shrek Kung Fu Panda

4.Studio Ghibli

Location: Tokyo, Japan

Ghibli is one top animation studio in Japan. Eight in 15 top animated films produced in Japan are created by Ghibli. These works make it famous all over the world. You must have heard of the following films:

Castle in the Sky My Neighbor Totoro

1Which is the best-known cartoon studio?

A. Studio Ghibli.B. DreamWorks Animation.

C. Walt Disney Animation Studios.D. Pixar Animation Studios.

2Which movie is made by DreamWorks?

A. Toy Story.B. Kung Fu Panda .C. Castle in the Sky.D. The Lion King.

3Which statement about Ghibli is true?

A. It is a part of Universal Pictures.B. Its logo is a kid sitting on the moon.

C. It has made the most animated films.D. It is a very famous studio in Japan.

4The purpose of the writer’s writing the passage is to _____.

A. tell us how cartoon movies are madeB. give us information about some films

C. introduce some famous cartoon studiosD. encourage more readers to watch movies

【答案】

1C

2B

3D

4C

【解析】

这篇短文给我们介绍了四个动画工作室,包括他们的位置、基本情况以及代表的动画电影等信息。

1细节理解题。根据短文第二段Walt and Roy founded the Disney Brothers Cartoon Studio in 1923. After years, Disney Animation has become the most famous animation studio in the world.可知,迪士尼动画是世界上最出名的动画工作室。由此可知应选C

2细节理解题。题目问的是Dream Works最出名的动画电影,由这一关键词,我们定位到短文第三段,根据It has made films like: Shrek Kung Fu Panda可知应选B

3细节理解题。题目问的是关于Ghibli正确的是哪一个,答案应在最后一段中,根据Ghibli is one top animation studio in Japan.可知,它是日本最好的动画工作室,故D选项是正确的,选DA选项在文章中没有提到;根据这个工作室的标识可知B不对;D选项没有提到。

4主旨大意题。根据短文结构和短文开头Four Animation Studios可知,文章中给我们介绍了四个著名的动画工作室,让我们了解关于他们的一些知识。因此C选项最符合文意。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网