题目内容
【题目】 Lauri Berner grew up in the mountains in Germany, “I remember as a child looking up into the sky and watching eagles fly over the valley where I lived,” she says. “That's when I first decided that I'd love to leap into the air and feel the wind lift me off my feet.”
Laura had her first paragliding(滑翔伞) lesson when she was sixteen, and fell in love with the sport. “You run down a mountain slope, the wind catches your wing, and then you're flying like a bird. It feels fantastic. The views of the mountains from up there are stunning.”
Laura's husband Martin had never tried paragliding, but he was crazy about skiing. It seemed like a good idea for them to try each other's hobbies. He taught her how to ski and she showed him how to paraglide. When each of them had learned how to do the other sport well, they decided to combine(结合) them and try paraskiing. “It's like paragliding, but you're wearing skis,” says Martin. “When you land, you have to start skiing. immediately, or you fall over in the snow. You have to be a good skier.”
In the past, Laura mostly did her hobby in the summer and Martin could only do his in the winter. Now they spend every winter weekend gliding over the valleys together, then skiing down the slopes of a snow-covered mountain. And in the summer they both do normal paragliding. “It's more fun doing our hobbies together,” says Laura. “Now we can both really enjoy the summer and the winter!”
【1】When did Laura decide to do paragliding?
A.When she saw eagles fly in the sky as a child.B.When' she lived in a small mountain village.
C.When she felt that she was flying like a bird.D.When she was at the age of sixteen years old.
【2】What does the word “It” mean in the second paragraph?
A.Mountain view.B.Wind catching.
C.Running down.D.Flying like a bird.
【3】What can we learn about Laura and Martin from the passage?
A.They have stopped paragliding and began skiing together.
B.They only do gliding over the valleys every winter weekend.
C.They are starting to learn how to do paraskiing and paragliding.
D.They do paraskiing together not only in winter but also in summer.
【4】What is the main purpose of this passage?
A.To explain how paraskiing first started.
B.To tell the methods of combining two sports.
C.To tell the story of how a couple started paraskiing.
D.To entertain how to keep a good sport habit.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】D
【4】C
【解析】
这篇短文主要讲述了劳拉非常喜欢滑翔伞的运动,他的丈夫马丁从未试过滑翔伞,但他对滑雪很着迷。对他们来说尝试彼此的爱好似乎是个好主意。这样他们有了共同的爱好。开始他们的滑雪滑翔伞运动。
【1】细节理解。根据文中“I remember as a child looking up, into the sky and watching eagles fly over the valley where I lived, ” she says 可知,当她小时候看到老鹰在天空飞翔时,决定去滑翔伞。故选A。
【2】词句猜测。Mountain view.山景;Wind catching. 捕风;Running down.向下跑;Flying like a bird. 像鸟一样飞。根据上文“You run down a mountain slope, the wind catches your wing, and then you're flying like a bird.” 你跑下山坡,风抓住你的翅膀,然后你像鸟一样飞。可知下文中it指的是“像鸟一样飞”。故选D。
【3】细节理解。根据文中“In the past, Laura mostly did her hobby in the summer and Martin could only do his in the winter. Now they spend every winter weekend gliding over the valleys together, then skiing down the slopes of a snow-covered mountain. And in the summer they both do normal paragliding.”It's more fun doing our hobbies together,”says Laura. “Now we can both really enjoy the summer and the winter!”过去,劳拉大多在夏天做她的爱好,马丁只能在冬天做。现在,他们每个冬天的周末都一起滑过山谷,然后沿着雪山的斜坡滑雪。夏天他们都会做正常的滑翔伞运动。劳拉说:“一起做我们的爱好更有趣。现在我们都可以真正享受夏天和冬天了!”可知,他们不仅在冬天而且在夏天一起滑翔伞活动了。故选D。
【4】主旨大意。这篇短文主要讲述了劳拉和丈夫他们彼此尝试对方的爱好。开始他们的滑雪滑翔伞运动。选项C. To tell the story of how a couple started paraskiing.符合题意。故选C。