题目内容
【题目】阅读短文并回答后面的问题。![]()
The famous scientist and thinker, Charles Darwin, was born on February 12, 1809. As a boy, Charles liked to go for walks in the fields and forests. He enjoyed watching nature, and comparing what he saw with everything he had read in science books.
At sixteen, Darwin was sent to Edinburgh University to become a doctor. But he was interested in the history of nature. Then he was sent to study in Cambridge University. He left the university in 1831. Some time later he heard that the ship Beagle was going on a trip to South America and wanted a scientist. His teacher advised him to go. So when the Beagle left England in December, 1831, Darwin was on it. The trip lasted almost five years.
In 1842 Darwin went to live in Ken. Darwin understood that plants and animals are not always the same, and that they really change. By 1859 Darwin had finished his famous book "The Origin of Species". Darwin continued his studies in science before he died in 1882.
(1)In , Darwin was sent to Edinburgh University to become a doctor. (填空,使意思完整)
(2)Did Darwin want to be a doctor? Why?(请完整回答这个问题)
(3)What do we learn from Darwin's studies? (请完整回答这个问题)
【答案】
(1)1825
(2)No, he didn't. Because he was interested in the history of nature and he went to South America to be scientist.
(3)We learn that plants and animals are not always the same and that they really change from his studies.
【解析】本文是一篇人物介绍的阅读理解。主要介绍了生物进化论的提出者——达尔文。
(1)1825.数值计算题。根据第一段“was born on February 12, 1809.出生在180年二月十二日”及第二段“At sixteen, Darwin was sent to Edinburgh University to become a doctor. 在十六岁,Darwin被送到爱丁堡大学去成为一个医生”计算可得是在1825年被送到爱丁堡大学的。故填1825.
(2)No, he didn't. Because he was interested in the history of nature and he went to South America to be scientist。细节理解题。根据第二段“But he was interested in the history of nature. 但是他对自然史感兴趣。”及“ was going on a trip to South America and wanted a scientist. 将要去往南美成为一个科学家”由此可知,他并不想成为医生。故填No, he didn't. Because he was interested in the history of nature and he went to South America to be scientist。
(3)We learn that plants and animals are not always the same and that they really change from his studies。细节理解题。根据第三段“Darwin understood that plants and animals are not always the same, and that they really change. ”可知,达尔文理解到植物和动物不总是一样的,他们真的在改变。故填We learn that plants and animals are not always the same and that they really change from his studies。
【题目】根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使对话内容完整正确。
concert; encouraged; had a gift of; a special offer; a number of |
Millie: Do you know Richard Clayderman?
Kate: Of course. He is one of the most famous pianists in the world. I can also play his works.
Millie: Really? How long have you learnt to play the piano?
Kate: Since I was five years old. My teacher thought I playing the piano. I was so excited that I practice hard. My teacher also me to take part in some activities to show myself.
Millie: How wonderful you are! And we have a chance to enjoy Richard Clayderman's called Romance in China in Nanjing in Jan 15, 2016.
Kate: Fantastic! I can't wait to enjoy his performance. Do you have the tickets?
Millie: Not yet. We can buy together. There is if we book two tickets online.
Kate: Ok! Let's make it.![]()