题目内容

【题目】

Children World Fun's International Short Story Contest(比赛)is held twice a year, which provides a chance for school students around the world to show their writing skills Certain money is given to the winners as a prize. Besides, the most Call For Entries popular stories will be shown on our website: www. childrenworldfun. com.

Date: June 5, 2020- June25, 2020

Contest Rules:

The contest is open to young people all over the world.

The list of winners will be found on 15th July, 2020 on this website.

All winning and popular stories will be shown.

The story has to be written in English.

The topic of the short story is your choice.

Drawings, photos are not allowed.

The contest will be in three groups, and the length of the story is different from group to group:

Group

Age

Length of story

Sub-junior

7—9 years

at least 300 words

Junior

10—12 years

at least 500 words

Senior

13—16 years

at least 700 words

There will be three winners in each group.

If you want to get more information, surf the website:www. childrenworldfun. com.

1You can take part in the contest on _____________.

A.June 2, 2020B.June 15, 2020C.July 2, 2020D.July 15, 2020

2The contest is held to _______________.

A.show writing skillsB.collect popular stories

C.provide English learningD.find the best student

3Which is right according to the passage?

A.The contest is held once a year.B.700 words are needed if you are 12.

C.The story has to be written in English.D.There will be three winners in the contest.

4Who may be interested in the contest?

A.Children who are good at writing stories.B.Artists who have new paintings.

C.Students who want to learn English.D.People who like taking photos.

【答案】

1B

2A

3C

4A

【解析】

本文介绍了儿童世界趣味国际短篇小说比赛举行的时间,比赛规则,可以查询的网址。

1

推理判断题。根据“Date: June 5, 2020- June25, 2020”可知,比赛的时间是从202065日到25日,故选B

2

细节理解题。根据“Children World Fun's International Short Story Contest(比赛)is held twice a year, which provides a chance for school students around the world to show their writing skills Certain money is given to the winners as a prize.”可知,这次比赛的目的是展示他们的写作技能。故选A

3

推理判断题。根据“Children World Fun's International Short Story Contest(比赛)is held twice a year”可知,这个比赛一年举行两次,因此A项不正确。根据“10—12 yearsat least 500 words”可知,如果你12岁,故事的字数至少500字,因此B项不正确。根据“The story has to be written in English. ”可知,故事必须用英语书写,因此C项正确。根据“The contest will be in three groups,”和“There will be three winners in each group.”可知,每组有三位获胜者,有三组,一共有9位获胜者,因此D项不正确。故选C

4

推理判断题。根据“Children World Fun's International Short Story Contest(比赛)is held twice a year,”可知,这是儿童趣味短篇小说比赛,因此喜欢写故事的孩子可能会对它感兴趣,故选A

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网