题目内容
【题目】读材料,根据短文内容选择最佳答案。
A
I'm really good at selling things. I also love helping people. But I'm not so good at solving(解决) problems. I think I'd like to be a salesman or a detective(侦探). |
I really like doing things with my hands. I also enjoy working with wood. I don't enjoy working in the same place every day, and I don't like being in noisy places. I think I'd like to be a factory worker or a carpenter(木匠). |
I'm good at explaining things and I really like children. I can't standworking long hours. I think I'd like to be a doctor or a teacher. |
I'm really interested in meeting people, and I enjoy wearing different clothes every day. I'm not so good at organizing(安排) my time and computers. I am going to be a model or an accountant(会计). |
(1)Larry wants to be .
A.a worker or a teacher
B.a nurse or a doctor
C.a salesman or a detective
D.a model or a carpenter
(2)Anita doesn't enjoy working in .
A.the same place
B.different places
C.noisy places
D.A and C
(3) wants to be a teacher or a doctor?
A.Anita
B.Jill
C.Maria
D.Larry
(4)Maria likes .
A.meeting people
B.wearing different clothes
C.A and B
D.working nights and weekends
(5)What does "can't stand" mean in Chinese?
A.不能忍受
B.不能站立
C.可以忍受
D.可以站立
【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)C
(5)A
【解析】本文属于广告类阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了四个不同人想要做的不同事情。
(1)细节理解题,根据第一段 I think I'd like to be a salesman or a detective(侦探). 可再生他想成为一名销售员或者侦探,故选C。
(2)细节理解题,根据第二段 I don't enjoy working in the same place every day, and I don't like being in noisy places. 可知她不喜欢每天在相同的地方工作,并且不喜欢吵闹的环境,故选D。
(3)细节理解题,根据 第三段 I think I'd like to be a doctor or a teacher.可知Jill想要成为一名医生或者老师,故选B。
(4)细节理解题,根据第四段 I'm really interested in meeting people, and I enjoy wearing different clothes every day. 可知她喜欢遇见人们,享受每天穿不同的衣服,故选C。
(5)词义猜测题,根据第三段 I can't standworking long hours.可知我不能忍受长时间工作,故选A。
【题目】
| Do you know him? He is my friend, Tom. He often plays sports in the morning. He doesn't play basketball, volleyball or soccer. He likes playing baseball. He has three baseball bats and five baseballs. |
| I am Helen.This is my mother Gina.She likes playing tennis. She plays tennis with me in the afternoon. She thinks it is fun. She has eight tennis balls. |
| Look at the girl.She is my sister Kate.She likes playing ping-pong. She plays it in the afternoon with her friend Rose. They play it very well. |
| The boy is John. He is my classmate. He likes playing basketball. He plays it after school and watches basketball games on TV. |
根据材料内容,选择最佳答案。
【1】Tom likes playing ______.
A. basketball B. volleyball C. baseball D. soccer
【2】Gina is Helen' s _______ .
A. daughter B. mother C. sister D. aunt
【3】Gina has tennis balls.
A. five B. six C. seven D. eight
【4】_______ is Kate's
A. Rose B. Tom C. Helen D. John
【5】 John plays basketball_______.
A. after school
B. in the morning
C. in the evening
D. in the afternoon