题目内容

【题目】用方框中所给词的适当形式补全短文。

Some people like living in the peaceful and quiet countryside1 I prefer living in the city.I like 2the noise and activities in the city.The traffic does not trouble me.I find3 interesting to see all the different4of vehicles on the roads.BesidesPeople who crowd on the pavements (人行道) don't trouble me at all.I think I will 5 rather lonely if I only see one or two 6 as I walk along the street.

Some people say that the countryside is much7because there is no litter on the groundno graffiti(涂鸦)on the8and no pollution9the air.But our city will not be beaten by these problems.Our peopleincluding young people like myselfare10of the place where we live.We will not throw litter on the ground or paint words and pictures on walls any more.

【答案】

1but

2all

3it

4kinds

5feel

6people

7cleaner

8buildings

9in

10proud

【解析】

文章大意:文章主要介绍了有人喜欢城市生活,有人喜欢农村生活,而作者喜欢城市生活,并解释了喜欢城市生活的原因。

1句意:但是我更喜欢住在城市。

结合上下文可知,上文说有些人喜欢乡村的宁静,下文说“我”更喜欢城市生活。两句为转折关系,所以此处填入but符合文意,故正确答案为but

2句意:我喜欢所有的吵闹声和城市生活的热闹景象。

分析句子可知,此处应填入形容词修饰the noise and activities.前文提到“prefer living in the city”,all符合文意,故正确答案为all

3句意:我发现在路上看到各种各样的车辆很有趣。

find+it+adj.+ to do sth.表示“发现做某物……”,结合下文内容可知,此处用it作形式宾语,指代to后面的内容。故正确答案为it

4句意:我发现在路上看到各种各样的车辆很有趣。

结合上文 all the different和下文 of traffics可知,这里应填入 kinds形成固定搭配,即 all the different kinds of,意为“各种各样的”。故正确答案为kinds

5句意:我认为如果我在街上走的时候只看到一两个人,我会觉得很孤独。

结合下文lonely可知,这是作者的感受所以填入feel符合文意,will+动词原形,故正确答案为feel

6句意:我认为如果我在街上走的时候只看到一两个人,我会觉得很孤独。

结合上文 lonely可知,这里应是说只有一两个人。故正确答案为people

7句意:有人说农村很干净,因为地上没有垃圾,建筑物上没有涂鸦。

结合下文there is no litter on the ground可知,有人说农村更加干浄一些,因为那儿地上没有垃圾。much修饰比较级,此处填入 cleaner符合文意,故正确答案为cleaner

8句意:有人说农村很干净,因为地上没有垃圾,建筑物上没有涂鸦。

结合上文graffiti可知,涂鸦一般是在墙上或建筑物上( building),building是可数名词,要用复数形式,故正确答案为buildings

9句意:空气中没有污染。

结合上下文可知,这里应填入in形成固定搭配,即in the air,意为“在空气中”。故答案为in

10句意:我们的人民,包括像我这样的年轻人,都为我们生活的地方感到自豪。

根据“are …of”可知是短语be proud of“以……为自豪”,这是固定搭配,故答案为proud

练习册系列答案
相关题目

【题目】

One day, there was a blind man called John sitting on the bench with a hat by his feet and a sign that read: “I am blind. Please help me.”

A creative publicist(广告员) named Tom was walking by the blind man and stopped to see that the man only had a few coins in his hat. He put a few of his own coins in the hat. Without asking for permission, he took the sign, turned it around and wrote a new message. Then he put the sign by the feet of the blind man, and left.

Later that afternoon the publicist returned to the blind man and noticed that his hat was almost full of bills and coins. The blind man recognised(识别) his footsteps and asked if it was he who had changed his sign. He also wanted to know what the man wrote on it.

The publicist said, “I just wrote the message a little differently.” He smiled and went on his way.

The new sign read: “Spring has come, but I can’t see anything.”

1What’s the blind man’s name?

A. Tom. B. John. C. Tony. D. Sorry, I don’t know.

2Who wrote a new message?

A. The blind man. B. The teacher. C. The publicist. D. The farmer.

3How did the blind man recognise the publicist?

A. By his sign. B. By his footsteps. C. By his voice. D. By his coins.

4When did the story happen?

A. In spring. B. In summer. C. In autumn. D. In winter.

5What can we learn from the passage?

A. Publicists are always friendly and helpful.

B. We can get more money by chang-ing a sign.

C. The blind man was very stupid, so he had little money.

D. The power(力量) of language is great.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网