题目内容
【题目】 Around the world, there are about 7,000 National Parks. Most of them cover huge areas of land where nobody lives. However, the National Parks in England include places where people live and work.
The National Parks in England are called “England’s Breathing Spaces” because they are places where people can go to be in the open air,away from the dirt and noise of cities. They provide wonderful scenes of mountains,woods,grasslands and wetlands. And there are plenty of activities to do in all of the National Parks in England. Visitors can walk or ride bikes to go around the parks and many of the parks put on activities for families.
Every year there are about 110 million visitors to the parks, bringing many benefits(益处) to the areas. At the same time,it creates problems too. First,life can be difficult to local people. Car parks and roads are too crowded. Gift shops and cafes take the place of many everyday shops. Even house prices in some areas can become too high. Besides,country roads can be damaged,for too many people walk or cycle on them. Roads can be rebuilt,but then they look less natural.
Another big problem to the National Parks is litter. In the parks it is a danger to wild animals. Broken glass can also cause fires by focusing the rays of the sun .Such fires in wild places can be out of control.
【1】What is the difference between the National Parks in England and those in other countries?
People_________________________in the National Parks in England.
【2】How do visitors travel in the National parks in England?
They travel ___________________________________.
【3】What can visitors do in the parks?
They can enjoy_____________________________ and take part in some interesting activities.
【4】What is the main idea of Paragraph 4?
It mainly talks about ________________________which visitors cause.
【5】What can broken glass lead to in the parks?
It can lead to __________________.
【答案】
【1】can live and work
【2】on foot or by bike
【3】wonderful scenes
【4】litter problem
【5】fires
【解析】
本文主要讲英格兰国家公园的位置、环境等自然状况及目前面临的问题。
【1】细节理解题。根据上文Around the world, there are about 7,000 National Parks. Most of them cover huge areas of land where nobody lives. However, the National Parks in England include places where people live and work.全世界大约有7,000个国家公园。其中大部分都覆盖着无人居住的大片土地。然而,英国的国家公园包括人们居住和工作的地方。可知英国的国家公园和其他国家的国家公园的区别在于:人们可以在国家公园里生活和工作。故答案为:can live and work。
【2】细节理解题。根据上文Visitors can walk or ride bikes to go around the parks游客可以步行或骑自行车绕公园。因为句中已有主、谓语“They travel”,所以用介词词组on foot or by bike做状语,即:They travel on foot or by bike.故答案为:on foot or by bike。
【3】细节理解题。根据上文They provide wonderful scenes of mountains,woods,grasslands and wetlands. And there are plenty of activities to do in all of the National Parks in England. 它们(国家公园)提供了山,树林,草地和湿地的美妙景色。在英格兰的所有国家公园都有很多活动要做。可知游客可以欣赏美妙景色,并参加一些有趣的活动。美妙景色“wonderful scenes”故答案为:wonderful scenes。
【4】细节理解题。根据上文Another big problem to the National Parks is litter. 国家公园的另一个大问题是垃圾。通读第四段,可知本段主要写游客导致了垃圾问题的产生,垃圾问题“litter problem”,故答案为:litter problem。
【5】细节理解题。根据上文Broken glass can also cause fires by focusing the rays of the sun碎玻璃还可以通过聚焦太阳光线引起火灾,可知碎玻璃通过聚焦太阳光线引起火灾,火灾“fires”,故答案为:fires。