题目内容
【题目】
![]()
【1】The Zika virus can infect people through ____________.
A.waterB.mosquitoC.airD.internet
【2】If 1000 people get the virus, about ____________ will become ill.
A.200B.250C.400D.500
【3】People with the virus will NOT have _______________.
A.a high feverB.red eyesC.joint painD.stomachache
【4】What else do we know about the Zika virus?
A.It is possible to get the virus from mosquitoes in Canada.
B.Mosquito netting(蚊帐) is a good choice against the virus.
C.Lots of people have died from the virus.
D.The illness often lasts up to a whole year.
【5】We may see the passage in the _______________ column(专栏) of the newspaper.
A.International NewsB.Sports
C.Music and EntertainmentD.Life and Health
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
本文是一篇新闻报道,介绍了一些关于寨卡病毒的常识。
【1】
题意:寨卡病毒可以通过________传染给人。
细节理解题。根据原文Transmitted by mosquito bites可知,寨卡病毒可以通过蚊子叮咬传染给人。B选项mosquito“蚊子”符合题意,故选B。
【2】
题意:如果有1000人感染病毒,大约有________人会生病。
推理判断题。根据原文About 1 in 5 infected people will become ill可知,大约20%的人会生病,故1000×20%=200(人)。A选项200符合题意,故选A。
【3】
题意:病毒携带者不会出现________。
细节理解题。根据原文Symptoms: fever, rash, joint pain, red eyes可知,寨卡病毒患者的症状不包括胃痛。D选项stomachache“胃痛”符合题意,故选D。
【4】
题意:关于寨卡病毒我们还知道些什么?
推理判断题。根据原文Transmitted by mosquito bites可知,寨卡病毒可以通过蚊子叮咬传染给人,所以用蚊帐是一个预防的好措施。B选项Mosquito netting(蚊帐) is a good choice against the virus“蚊帐是对抗病毒的一个好选择”符合题意,故选B。
【5】
题意:我们可以在报纸的________专栏里看到这篇文章。
推理判断题。通读全文可知,本文是一篇新闻报道,介绍了一些关于寨卡病毒的常识,由此可推断本文会出现在生活与健康专栏。D选项Life and Health“生活与健康专栏”符合题意,故选D。
【题目】
| |
What: Cooking, Bicycle Race, Crafts(工艺), Sewing (缝纫), Shooting Targets with BB Guns, Wacky Science and Games. Who: Open to youth in grades 3 and up. Youth ages 14 and up may volunteer to help. This event is free of charge, but pre-registration(预先登记)is required. Youth with parents are welcome to attend as a special guest. When: March 12, 2019. 9 am-3 pm Where: Robertson County Fairgrounds: Springfield, TN | No Charge for the Day Camp, but bring your own lunch. Bring your bicycle to enter the Bicycle Race(optional). |
For more information, please contact Kathy Finley, Robertson County 4-H agent at 615-384-7936 or kfinley@ utk. edu. | |
【1】You can’t ________ if you take part in the Day Camp.
A.learn how to shootB.play games with others
C.learn a foreign languageD.perform bicycle shows
【2】You will have to ________ for the Day Camp.
A.payB.bring your own lunch
C.be a volunteerD.bring your parents
【3】How can you take part in the Day Camp?
A.Make a call or send an e-mail.B.Write a letter or make a call.
C.Get information from parent.D.Visit it with the help of friends.
【4】How long does the activity last?
A.3 hours.B.6 hours.C.9 hours.D.12 hours.
【5】The main purpose of this activity is to ________.
A.make students relaxed from school work
B.encourage more people to do volunteer work
C.help teachers make more friends
D.greet guests in a special way
【题目】 自7月1日起,南京市将执行《江苏省电动自行车安全条例》,未戴头盔骑乘电动自行车将属于交通违法行为。请你根据下面的调查数据和文字提示,以 “Helmet is important” 为题,用英语写一篇短文。
调查数据 | 2019 年南京市电动自行车交通事故死亡原因分析 正确佩戴头盔的骑乘人员在交通事故中无一死亡 |
规定 | 未戴头盔将被警告或罚款 20 至 50 元 |
观点 | 针对新条例谈谈你的看法 |
注意:
1. 参考词汇:颅脑受损 brain damage;死亡原因 death cause;
2. 文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
3. 语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
4. 词数80左右,开头已给出,不计入总词数。
Helmet is important!
From 1 July, 2020, people in Nanjing must wear helmets when they ride e-bicycles. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________