题目内容

【题目】

1The Zika virus can infect people through ____________.

A.waterB.mosquitoC.airD.internet

2If 1000 people get the virus, about ____________ will become ill.

A.200B.250C.400D.500

3People with the virus will NOT have _______________.

A.a high feverB.red eyesC.joint painD.stomachache

4What else do we know about the Zika virus?

A.It is possible to get the virus from mosquitoes in Canada.

B.Mosquito netting(蚊帐) is a good choice against the virus.

C.Lots of people have died from the virus.

D.The illness often lasts up to a whole year.

5We may see the passage in the _______________ column(专栏) of the newspaper.

A.International NewsB.Sports

C.Music and EntertainmentD.Life and Health

【答案】

1B

2A

3D

4B

5D

【解析】

本文是一篇新闻报道,介绍了一些关于寨卡病毒的常识。

1

题意:寨卡病毒可以通过________传染给人。

细节理解题。根据原文Transmitted by mosquito bites可知,寨卡病毒可以通过蚊子叮咬传染给人。B选项mosquito“蚊子”符合题意,故选B

2

题意:如果有1000人感染病毒,大约有________人会生病。

推理判断题。根据原文About 1 in 5 infected people will become ill可知,大约20%的人会生病,故1000×20%=200(人)。A选项200符合题意,故选A

3

题意:病毒携带者不会出现________

细节理解题。根据原文Symptoms: fever, rash, joint pain, red eyes可知,寨卡病毒患者的症状不包括胃痛。D选项stomachache“胃痛”符合题意,故选D

4

题意:关于寨卡病毒我们还知道些什么?

推理判断题。根据原文Transmitted by mosquito bites可知,寨卡病毒可以通过蚊子叮咬传染给人,所以用蚊帐是一个预防的好措施。B选项Mosquito netting(蚊帐) is a good choice against the virus“蚊帐是对抗病毒的一个好选择”符合题意,故选B

5

题意:我们可以在报纸的________专栏里看到这篇文章。

推理判断题。通读全文可知,本文是一篇新闻报道,介绍了一些关于寨卡病毒的常识,由此可推断本文会出现在生活与健康专栏。D选项Life and Health“生活与健康专栏”符合题意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The word “low-carbon” sounds familiar to most of us. But do you know “low-carbon community”? What is the community like? What benefits (好处) will it bring to our environment? Let’s have a look at Hanbei Road Community of Ya’an, Sichuan Province.

Walking into the community, people can see the hanging environmental slogans (环保标语) at first sight. And the most eye-catching items are idle bins (闲置物品投放箱) around. Many people in the community would give their idle things into the bins. Xu Juan, a mother of two, once put a pair of gloves there. “I think it’s meaningful to help others.”

In order to encourage more people to join in the “low-carbon” activity, the community introduced a reward program. Anyone can get some points if he/she gives idle things or takes part in volunteer activities. With certain points, people can exchange things in the “low-carbon supermarket” in the community.

There is also an “exchange corner” in the community. People can exchange their idle things with others. If he/she is not interested in any idle things in the corner, he/she can donate his/her things to poor families in the community.

“We are trying to make the best use of idle things by free exchange and donation. We hope all the people in our community can live low-carbon life,” said Wang Lu, leader of Hanbei Road Community.

1What is a low-carbon community like?

A.A community with many poor families.B.A community with waste everywhere.

C.A community with many idle bins around.D.A community with many supermarkets.

2______can’t be put in the idle bins.

A.A new capB.An old sweaterC.A nice toyD.A broken cup.

3______can get points in the reward program.

A.People giving idle thingsB.People organizing volunteer activities

C.Anyone in the communityD.Someone taking part in outdoor activities

4If you go to Hanbei Road Community of Ya’an, you will see many meaningful things EXCEPT that _______.

A.you can see the hanging environmental slogans at first sight

B.many people in the community would give their idle things into the bins

C.with certain points, people can exchange things in the “low-carbon supermarket” in the community

D.people can only donate things to poor families in the community in the exchange corner

5What benefits will a “low-carbon community” bring to our environment?

A.The leader of Hanbei Road Community can get more idle things.

B.People can make the best use of idle things by free exchange and donation.

C.There will be more and more clean water and fresh air.

D.Waste can be separated and recycled wisely.

【题目】 71日起,南京市将执行《江苏省电动自行车安全条例》,未戴头盔骑乘电动自行车将属于交通违法行为。请你根据下面的调查数据和文字提示,以 “Helmet is important” 为题,用英语写一篇短文。

调查数据

2019 年南京市电动自行车交通事故死亡原因分析

正确佩戴头盔的骑乘人员在交通事故中无一死亡

规定

未戴头盔将被警告或罚款 20 50

观点

针对新条例谈谈你的看法

注意:

1. 参考词汇:颅脑受损 brain damage;死亡原因 death cause

2. 文中不得出现你的真实姓名和学校名称;

3. 语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;

4. 词数80左右,开头已给出,不计入总词数。

Helmet is important!

From 1 July, 2020, people in Nanjing must wear helmets when they ride e-bicycles. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网