题目内容
【题目】Umbrellas are certainly one of life's necessary handy helpers. But as anyone ever caught in a heavy rain will tell you, they're far from perfect. So, many creative designers made efforts to challenge. Here are four clever designs that can solve the rainy day problems.
Senz
Common umbrellas love to invert(翻转)when it's windy. The Senz umbrella changes the round shape into the one that's long in the back and short in the front. The design is much stronger against even strong winds, and according to their tests, the Senz works well.
Nubrella
An American named Alan Kaufman and his company spend 6 years inventing this hand-free umbrella. The hand-free umbrella is called Nubrella. The umbrella can rest on the user's shoulders. So the user needn't hold the umbrella any more. And it's convenient to make a phone call or ride a bike without an umbrella in the hand.
Kazbrella
There is no doubt that this kind of umbrella is the shining star in the umbrella market this year. Common umbrellas drip(滴水)everywhere when they are closed. Kazbrella tries to solve this problem in a special way. Though it looks like common umbrella, the design allows the wet side of the umbrella to be inside once you fold it. As a result, getting in and out of your car is not a problem.
Rain Shield
In the face of a heavy rainstorm, rain can hit you from all directions. Rain Shield gives the protection from the sideway rain and its bendy(弯曲)design means it won't invert. It can handle strong wind. When not in use, it folds into a small piece.
【1】According to the first paragraph, we know that the common umbrellas__________.
A. are useful but not perfect enough B. can only be used in a heavy rain
C. can protect us very well in a heavy rain D. are challenges for creative designers
【2】The umbrella in the following picture is called__________.
![]()
![]()
![]()
A. Senz B. Nubrella C. Kazbrella D. Rain Shield
【3】If you use Rain Shield in a heavy rainstorm,__________________________________.
A. it's not convenient enough to take B. it can protect you from sideway rain
C. it will prevent neither rain nor wind D. it's easier to get in and out of the car
【4】Which sentence is WRONG according to the passage?
A. Senz is easy to hold with its special shape even in windy weather.
B. Nubrella is a great idea for those who want to play sports on rainy days.
C. Kazbrella opens from the inside out and keeps dry when you carry around.
D. Rain Shield sells best with the special shape and it folds into a small piece.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】本文是一篇说明文。介绍了四种新型的雨伞。
【1】题意:根据第一段,我们知道普通的雨伞_______________________。A. are useful but not perfect enough有用但不够完美;B. can only be used in a heavy rain只能在大雨中使用;C. can protect us very well in a heavy rain在大雨中能很好地保护我们;D. are challenges for creative designers对创意设计师来说是挑战。根据第一段第一句Umbrellas are certainly one of life's necessary handy helpers. But as anyone ever caught in a heavy rain will tell you, they're far from perfect.可知道普通的雨伞有用但不够完美;故选A。
【2】题意:下面图片中的伞叫_________________。考查细节理解。根据第四段描述Though it looks like common umbrella, the design allows the wet side of the umbrella to be inside once you fold it.可知Kazbrella雨伞像普通雨伞,但是你一旦折叠时,湿的一面在里面。结合图片可知图片中的伞叫Kazbrella;故选C。
【3】题意:如果你在暴雨中使用防雨罩,___________________。考查细节理解题。A. it's not convenient enough to take拿起来不够方便;B. it can protect you from sideway rain它可以保护你免受侧向雨;C. it will prevent neither rain nor wind既不挡雨也不挡风;D. it's easier to get in and out of the car进出汽车比较容易。根据第五段第二句Rain Shield gives the protection from the sideway rain and its bendy(弯曲)design means it won't invert.可知防雨罩可以保护你免受侧向雨;选B。
【4】题意:根据短文哪个句子是错误的?考查推理判断。A. Senz is easy to hold with its special shape even in windy weather. A. Senz雨伞具有特殊形状,即使在有风的天气也容易抓住。根据第二段The Senz umbrella changes the round shape into the one that's long in the back and short in the front. The design is much stronger against even strong winds, and according to their tests, the Senz works well.可知Senz雨伞改变了原形的形状,后面长前头短。这种设计能抗强风,故A正确;B. Nubrella is a great idea for those who want to play sports on rainy days. Nubrella雨伞对于那些希望在雨天锻炼的人来说是个不错的主意。根据第三段最后一句So the user needn't hold the umbrella any more. And it's convenient to make a phone call or ride a bike without an umbrella in the hand.可知使用者不需要用手握着,手里不拿伞打电话和骑车很方便,结合B选项可知B是正确的;C. Kazbrella opens from the inside out and keeps dry when you carry around. Kazbrella雨伞从里向外打开,你随身携带时,保持干燥。根据第四段倒数第二句Though it looks like common umbrella, the design allows the wet side of the umbrella to be inside once you fold it. 可知Kazbrella 雨伞折叠时湿的在里面,打开从里向外打开,你随身携带时,保持干燥。C正确;D. Rain Shield sells best with the special shape and it folds into a small piece. 防雨罩最畅销,它有特殊形状,它能折叠成一小块。根据第五段最后一句It can handle strong wind. When not in use, it folds into a small piece.可知它能操控很强的风。不用时,它可以折叠成一小块;没有提到防雨罩最畅销,故D是错误的。结合题意和选项可知选D。
【题目】![]()
June | ||||||
Sun | Mon | Tur | Wed | Thurs | Fri | Sat |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
【1】What can you buy in Bob's store?
A. Milk. B. Sandwiches. C. Bananas. D. Banana milk shake.
【2】What does the phrase "Your Second Home in Town" mean?
A. It looks like your home. B. You can sleep there after dinner.
C. You can buy it as a second home. D. You can relax and enjoy the food just like at home.
【3】How many hours does Bob usually work every day?
A. 9 hours. B. 10 hours. C. 12 hours. D. 11 hours.
【4】If you want to buy two at 9:00 in the morning, how much will you pay?
A. $30 B. $6 C. $15 D. $24
【5】Bob is thinking of taking a trip for two days. When is the best time for him according to the following calendar?
A. June 3rd and 4th. B. June 4th and 5th.
C. June 18th and 19th. D. June 11th and 12th.