题目内容

【题目】阅读理解

John gets up early from Monday to Saturdaybecause he must go to school before 730 on weekdays and go to the drawing club at 800 on Saturday mornings.He usually goes to the bookshop on Saturday afternoons, and after supper he watches TV until (直到) midnight.

He doesn't get up early on Sundays.John's parents both work on Sundays.John always watches TV after he gets up.Then he usually goes to KFC to have a hamburger and some juice for lunch.After thathe goes back home and starts to play computer games until his parents come back.He does his homework after supper.He usually has lots of weekend homeworkso he must spend three hours on it.He usually goes to bed at about 11:00 pm. on Sundays. He often complains(抱怨)he has too much homework to do.

1How often does John need to get up early?

A.Every day.B.Five days a week.

C.Only at the weekend.D.Every day except(……之外)on Sundays.

2What does John do on Sunday mornings?

A.He goes to have lessons.B.He goes to a club.

C.He goes to the bookshop.D.He watches TV.

3When does John do his weekend homework?

A.On Sunday evenings.B.On Sunday mornings.

C.On Saturday evenings.D.On Sunday afternoons.

4Why does John have lunch in KFC on Sundays?

A.Because he's too busy.B.Because his parents aren't at home.

C.Because he gets up too late.D.Because his parents have lunch in KFC.

【答案】

1D

2D

3A

4B

【解析】

本文主要讲了John一周的学习生活时间安排。

1细节理解题。根据上文He doesn't get up early on Sundays. 他星期天不早起。故选D

2细节理解题。根据上文He doesn't get up early on Sundays. John always watches TV after he gets up. 他星期天不早起。约翰起床后总是看电视。故选D

3细节理解题。根据上文He does his homework after supper. …so he must spend three hours on it. He usually goes to bed at about 1100 pm. on Sundays. 他晚饭后做作业。所以他必须花三个小时,他通常在星期天晚上11点左右上床睡觉。可知他周日晚上做作业,故选A

4细节理解题。根据上文John's parents both work on Sundays. 约翰的父母都在星期天工作。可知约翰星期天在肯德基吃午饭是因为父母周日要工作。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 ( 在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空填格限填一词,首字母已给。)

Christmas means different things to different people. To some people, it means bright packages under a Christmas tree. To others. it means family get together to have a wonderful meal. To Christians. it means Jesus's birthday. Christmas also means giving a helping hand to people in need. Although people are busy s 【1】 for presents and sending Christmas cards, they take time to help others.

In America and around the world, Christmas offers many chances to spread "peace on earth, goodwill toward men". For example, some people stand outside malls and stores collecting m 2 for the needy. Many churches and other organizations collect toys and clothes as Christmas gifts for poor families. Going caroling (唱圣诞颂歌) is another traditional way to bring cheer to neighbors--e 3 the elderly and people who can't get out much. The Christmas spirit encourages people to help each other in many different ways.

The spirit of helping others isn't l 4 to Christmas. However. People help others year-round. Many organizations like The Make a Wish Foundation exist just to help others. It gives dying children a chance to have their dream come true. Thousands of people spend their time serving as v 5 in hospitals, homeless shelters and schools. As the old saying goes, "Charity begins at home"-but it doesn't s 6 there. Americans are keen on helping needy people in other countries. as well. Many American organizations reach out to suffering people in other countries. For a certain amount per month, people can provide needy children with food, clothing and education.

As long as there are people in need, helping others will remain an important task. Americans are not the only ones who believe in helping others. People in every culture recognize that being h 7 is one of the greatest virtues(美德)in life. as well as one of the sweetest joys. The Christmas season is a great time to renew our promise to help people in need. We never know when we might need a little help.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网