题目内容
【题目】 Do you know extreme(极限) sports? Let me tell you something about them. Extreme sports are often dangerous. But some people like them. They want to do them, even women. Do you know why? One said, "Because they can make me so excited." Do you think so? Most of people say they are mad(发疯的).
| Bungee Jumping: People on some South Pacific (太平洋) islands have been bungee jumping for hundreds of years. In 1979, some people bungee jumped off a bridge in England and made the sport popular around the world. Bungee jumping came to China in 1996. |
| Skateboarding: At first, this sport was called "sidewalk surfing". Skateboarders often jump high into the air, go down steps or slide(滑动) down rails on their boards. They wear baggy trousers so they can move more freely. |
| Skydiving: This is the scariest(惊险的) extreme sport. Skydivers jump out of airplanes about four kilometers up in the sky. They usually fall freely for a while and then open a parachute to slow down for a safe landing. |
| Snowboarding: This became a winter Olympic sport in 1998. People tied their feet to the board with special shoes. They don't use any ski sticks. Then, they ride down hills, jump high and do tricks. |
根据短文内容,完成下列小题。
【1】Are extreme sports exciting?
________________________________________________________________________________
【2】Are these extreme sports safe or dangerous?
________________________________________________________________________________
【3】Which one is the scariest?
________________________________________________________________________________
【4】Why do many people like these sports?
________________________________________________________________________________
【5】What does the passage mainly tell us?
________________________________________________________________________________
【答案】
【1】Yes, they are.
【2】They are dangerous.
【3】Skydiving is.
【4】Because they are exciting.
【5】It introduces extreme sports and tells us they are dangerous sports.
【解析】
你喜欢极限运动吗?有些人很喜欢它们,因为极限运动很令人兴奋。这篇短文给我们介绍了几个极限运动,包括:蹦极、跳伞、滑板和滑雪。
【1】根据短文第一段中 “One said, "Because they can make me so excited.”可知,极限运动是令人兴奋的,这个问题的答案是肯定的。故答案为Yes, they are.
【2】根据短文第一段中 “Extreme sports are often dangerous.”可知,极限运动经常是很危险的。故答案为They are dangerous.
【3】根据文章中介绍的第三个极限运动 “Skydiving: This is the scariest(惊险的) extreme sport.”可知,跳伞是最惊险的极限运动。故答案为Skydiving is.
【4】根据短文第一段中 “But some people like them. They want to do them, even women. Do you know why? One said, "Because they can make me so excited.”可知,很多人喜欢极限运动,因为他们觉得极限运动很令人兴奋。故答案为Because they are exciting.
【5】根据短文第一段 “Do you know extreme(极限) sports? Let me tell you something about them.”可知,这篇短文给我们介绍了关于极限运动的一些事情。故答案为It introduces extreme sports and tells us they are dangerous sports.
【题目】
Who do you admire most? |
Jackie, 14 Sofia Marconi, my friend Bia’s mum, is probably the most amazing person I know. She is also very brave. She is a wildlife photographer and she travels to some of the most dangerous places on Earth to take photos of the world’s most endangered animals.
|
Jacob, 16 One of my heroes is Mr. Donaldson, our great music teacher. He is so creative and finds different ways to get us interested in his lessons. He is also a really amazing guitar player. He is in a band. I’m sure they are going to be famous one day. But I hope it doesn’t happen soon. I don’t want to lose my teacher!
|
Alex, 15 The person I admire more than anyone is my grandmother Gwen. She is 78 and looks just amazing. Many people think she is my mother when they see us together. She is one of the nicest people I know. She always sees the good in other people. She still does volunteer work for a children’s charity (慈善机构) in India!
|
Oliver, 17 The greatest person I know is my uncle Jack. I admire him not only because he is a brave policeman but also because he tries his best to look after my aunt who is in a wheelchair and their kids. Life is hard. But I have never heard him complain. He’s always so cheerful with a huge smile on his face.
|
【1】Who does Jackie admire most? ( )
A.His music teacher.B.His mother.
C.His friend’s mother.D.His uncle.
【2】What does Mr. Donaldson do? ( )
A.He is a charity worker.B.He is a teacher.
C.He is a wildlife photographer.D.He is a policeman.
【3】Alex admires Gwen because ______. ( )
A.she protects wild animalsB.she never complains
C.she is a nice personD.she is very creative