题目内容

【题目】①Rio2 is a great movie. Blu, Jewl and their three kids leave their home in the city for a trip to the Amazon rainforest (亚马逊雨林). When they get there, they try to adapt to (适应) the new life in the rainforest. But Blu finds they’re in danger. What do the family members do next? You can find the answer in the movie, but now let’s get to know about the family members.

②Blu is the father of the family. He likes making food for his family and he likes watching soccer games.

③Jewel is the mother of the family. She wants to take her children to live a different life.

④Bia is very smart. She goes everywhere with a book in her hand. She is very kind, but she doesn’t like flying.

⑤Carla is the eldest of the three children. She is very beautiful and she likes listening to music all day.

⑥Tiago is the youngest of the kids. He looks very thin, but he is good at dancing.

【1】What is Rio2?

A. A book. B. A movie. C. A song. D. A comic(漫画).

【2】Where does the story happen(发生)?

A. In a city. B. On a farm.

C. In a forest. D. On the sea.

【3】What does Blu like doing?

A. He likes making food for his family.

B. He likes watching soccer games.

C. He likes listening to music all day.

D. Both A and B.

【4】How is the article organized(组织)?

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】B

【解析】

试题分析:。这篇短文给我们简单的介绍了一部电影Rio2,这部电影主要讲述了Blu,Jewl和他们的三个孩子离开他们在城市的家,去亚马逊热带雨林去旅行的故事。短文中作者主要给我们介绍了Blu一家几个人。

【1】B 细节理解题。根据短文第一段的开头Rio2 is a great movie可知,Rio2是一部电影的名字。故应选B。

【2】C 细节理解题。根据短文中Blu, Jewl and their three kids leave their home in the city for a trip to the Amazon rainforest (亚马逊雨林).可知,Blu, Jewl和他们的三个孩子离开了他们在城市里的家,去亚马孙雨林去旅行。由此可知,这个故事发生在热带雨林里,故应选C。

【3】D 细节理解题。根据短文第二段中Blu is the father of the family. He likes making food for his family and he likes watching soccer games.可知,Blu喜欢给家人做吃的,他也喜欢足球比赛。由此可知A选项和B选项都是正确的,故选D。

【4】B主旨大意题。这篇短文给我们简单的介绍了一部电影Rio2,第一段中作者讲述的是这部电影的大概内容,从第二段开始,作者给我们介绍了电影中的几个主要人物,因此从第二段开始到第六段,这几段的内容的并列的,故B选项的结构符合文意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Reporter : How long have you been a firefighter?

Wilson : For eight years.

Reporter : How did you get started?

Wilson: First, I had to take a lot of tests in two weeks. Then, I went to the fire fighter school for four months. I learned how to put out fires and how to use equipment(装备) . I also had a full—time training every day!

Reporter : How do you stay safe on the job?

Wilson: I wear special clothing. It helps keep me protected from fire. I also carry an oxygen tank(氧气瓶)and a mask(面具). They help me to breathe in a smoke—filled building.

Reporter : Are there any new tools that firefighters use?

Wilson: We have a special camera that can see in the dark. It can find heat . That way, we can exactly tell the place of a fire.

Reporter : Do you save pets?

Wilson: Just three days ago, I helped save some cats. They were hiding under the beds. Pets usually hide during a fire because they are afraid of danger.

Reporter : Do you ever get afraid?

Wilson: No. There is no time to be afraid . I just think about what to do to put out the fire safely.

Reporter : What do you like best about being a firefighter?

Wilson: Helping people!

1Kate Wilson has done her job for .

A. 2 weeks B. 3 days

C. 4 months D. 8 years

2To become a firefighter, Kate Wilson at first.

A. took a lot of tests

B. learned to stay safe

C. saved some animals

D. use fire equipment

3Kate Wilson says she does not get afraid because .

A. she has a oxygen tank

B. she knows how to fight fires

C. she enjoys finding heat

D. she is too busy putting out fires

【题目】

What should I do?

One of the most popular items in the school newspaper is the advice column.No one knows who writes it.The students think their teacher does,but it might be a student using a false name.The students enjoy thinking up problems for the advice column.Here are some of them and their answers.

ASK THE WISE OWL

Q:I’m always late for school.I try not to be,but I can’t help it.Please advise me what to do.Tommy.

A:You are probably late for school because you don’t really like school.My advice to you is to try and enjoy school more,and then you won’t be late so often.

Q:I find it difficult to make friends.What do you think I should do?Sara.

A:I can’t advise you until I know more about you.Your problem may be that you are shy.On the other hand,it may be the opposite.You may be too bold(大胆自信的).Write and tell me more about yourself.

Q:I’m always at the bottom(底)of the class.What do you advise me to do?Molly.

A:I advise you to concentrate on improving your grades in one subject to start with.If you can do this,you should move a little way up from the bottom.Next,try to improve your grades in another subject,and so on.If you concentrate on one subject at a time,by the end of the year you should be quite a long way up from the bottom.

【1】What is the main idea of this passage?

A.The school newspaper has an advice column.

B.Tommy wrote to the school newspaper to ask for advice.

C.Sara finds it difficult to make friends.

D.The advice column in the school newspaper is very popular.

【2】What is Tommy’s problem?

A.He is always late for school.

B.He finds it difficult to make friends.

C.He is always at the bottom of the class.

D.He needs help with his homework.

【3】What does the Wise Owl want Sara to do?

A.Stop being so shy.

B.Stop being so bold.

C.Make more friends.

D.Give more information about herself.

【4】What does Molly want to do?

A Make more friends

B.Improve her grades.

C.Stay at the bottom of her class.

D.Concentrate on one subject at a time.

【5】By the end of the year,where should Molly be in her class?

A.At the bottom.

B.A little way up from the bottom.

C.Quite a long way up from the bottom.

D.At the top.

B

【题目】北京市2015年中考英语试题】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。(共30分,每小题2分)

C

Do you enjoy visiting a museum? Did you ever make a plan before a visit? Every museum must have something that attracts you. And there are many possible ways to enjoy yourself in a museum.

If you follow these steps below, you'll know what is worth seeing and doing, so that you can make the most of your time at the museum.

Decide what museum you will visit. There are so many different kinds of museums and you first need to find one that you like. It's easy for you to choose one and start an enjoyable visit!

Do some research online. Every museum now has a website which allows you to look through the information about it. On the website, you may look for such things as:

The exhibits(展品)–See what is on show at the museum at all times, and what special exhibitions are held for a short time.

The history of the museum –There will often be very interesting stories about the exhibits and the benefactors(捐赠者). That can make your visit more interesting.

Activities –See whether there are talks, tours our special activities on the day when you visit. Many museums hold some activities that meet the interests of all age groups.

Cost,food or shortage–It's important how much the visit will cost. You have to decide whether or not you can eat there. You might also need to find out transportation needs, as well as storage for coats, bags etc.

Learn at least one thing on your visit. It is always good to take away something new from your visit.

Plan breaks into your visit. When you walk around, standing here and studying exhibits there, you may become very tired. So it is important to take breaks. A break is a good opportunity for you to think of what you have seen and what else you might want to do in museum.

Take a friend or two. Visiting museums is always a lot more fun when you are with someone else. You can talk over what you’re seeing. A friend also brings another way of thinking when you talk about the exhibit.

【1】According to the passage, we should first ____.

A. do some research online

B. make a plan for lunch

C. decide on a museum to visit

D. choose a friend to go with

【2】To make our visit more interesting, we can____.

A. organize activities like special shows and talks

B. read the stories about exhibits and benefactors

C. learn about the interests of all age groups

D. walk around the museum without breaks

【3】If we visit a museum with friends, we can____.

A. share the experience with them

B. come up with strange ideas

C. cut down the cost of the visit

D. discuss the next visit plan

【题目】 American schools begin in September after the long summer holidays. There are two terms in a school year the first term is from September to January and the second is from February to June. Most American children go to public schools.

High school students study only four or five subjects at a time. They usually go to the same classes every day and they have an assignment(课外作业) for every class. After class they have many activities.

After high school many students go to college. They can go to a small one or a large one. They usually have to pay a lot of money for college education (教育). But there are scholarships (奖学金) for good students and many college students work part time in order to get money for their education.

1How long do American students study in school every year?

A. 8 months B. 9 months

C. 10 months D. 11 months

2 High school students take ______ subjects at a time.

A. all B. four C. five D. B or C

3______ can get scholarships.

A. Many college students B. All the students

C. Good high school students D. Good college students

4Many college students work part time because ______ .

A. they have many activities

B. they have a lot of free time

C. they like doing things

D. they have to pay a lot of money for their education

5According to the passage which sentence is Not true?

A. American schools have long summer holidays.

B. There are two terms in the USA.

C. American students don’t do exercises after class.

【题目】完形填空 阅读短文,从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(15分)

Students’ life in America

Students in America always have a busy but wonderful school day.

They have classes for five days each week. From____to Friday students usually get up at seven. Then they wash their faces and have____They usually have eggs, bacon(熏猪肉), bread, fruit and a glass of milk. After that they go to school on foot or by yellow school____Some students ride bikes. They get to school at about half past eight. Then they put their____in their lockers and____only one book, a notebook and a pencil to each class. In a middle school, students have____for six hours. Their classes are English, Writing, Maths, Music,____and so on(等等).

At noon students don’t go home for lunch. They____have lunch at school. They often have meat, fruit,____, bread and a drink____most students like pizza, hot dogs and hamburgers better. Students don’t have a short____They go back to have classes____lunch until three o’clock. Then they go home.

Students don’t do their homework after they get home. They usually play or watch TV before____They have____at six in the evening. The supper usually has soup, meat, vegetables, rice or pasta(面食). After supper they do their____Sometimes they play or talk with their parents at home.

1A. Monday B. Tuesday C. Wednesday D. Thursday

2A. dinner B. breakfast C. lunch D. supper

3A. car B. bike C. bus D. plane

4A. school bags B. clothes C. pencil boxes D. money

5A. lend B. carry C. borrow D. take

6A. meals B. a rest C. a talk D. classes

7A. Chatting B. Sleeping C. Drawing D. Eating

8A. really B. seldom C. usually D. never

9A. vegetables B. games C. books D. competitions

10A. So B. And C. Because D. But

11A. sleep B. talk C. drink D. holiday

12A. at B. before C. after D. in

13A. midnight B. supper C. rest D. work

14A. supper B. lunch C. breakfast D. nothing

15A. homework B. housework C. cleaning D. washing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网