题目内容

【题目】

1How many gardens are there in the airport?

A.4.B.5.C.6.

2What do we know about the gardens?

A.They are in modern style.

B.People can rest in the gardens.

C.People can buy tickets in the gardens.

3Which is NOT the feature(特征)of the international airport?

A.The great building looks like a starfish.

B.It is far from the central area to the farthest boarding gate.

C.Passengers only need several minutes to walk to the farthest boarding gate.

【答案】

1B

2B

3B

【解析】

本文介绍了北京大兴机场,里面包括了5个公园。这座伟大的建筑看起来像一只海星,人们可以在花园里休息,乘客只需几分钟就可以走到最远的登机门。

1句意:机场有多少个花园?

细节理解题。根据图中有五个公园,Chinese garden ,Countryside garden, Porcelain garden, Tea garden, Silk garden,故选B

2句意:我们对花园了解多少?

细节理解题。A. They are in modern style.它们是现代风格的;B. People can rest in the gardens.人们可以在花园里休息;C. People can buy tickets in the gardens.人们可以在公园里买票;根据“There are five antient Chinese style…”它们是中国古典式风格,所以排除A;选项C在文中没有提及,根据“They allow passengers to rest …”所以此处是可以休息,故选B

3句意:哪一个不是国际机场的特征?

推理判断题。A. The great building looks like a starfish.这座伟大的建筑看起来像一只海星;B. It is far from the central area to the farthest boarding gate.从市中心到最远的登机门很远;C. Passengers only need several minutes to walk to the farthest boarding gate.乘客只需几分钟就可以走到最远的登机门;根据图片可知,选项A是正确的;根据“It only takes eight minutes to walk between them”走过它们中间只需要八分钟,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】配对阅读。左栏是五个传统节日,右栏是七个传统节日的具体介绍,请为五个传统节日找到具体的节日介绍。

66.Spring Festival

67. Mid-autumn Festival

68. Dragon boat Festival

69. Christmas Day

70. Thanksgiving Day

A. It is on the fifth day of the fifth month in lunar calender(农历). The festival is held to remember(纪念) poet Qu Yuan. On that day, people eat Zhongzi and watch dragon boat races.

B. In the United States, it is a holiday on the fourth Thursday of November.It is a day for families and friends to get together for a meal. The meal often has a turkey(火鸡), pumpkin pie, and vegetables. It is a time for many people to give thanks for what they have.

C. It usually comes in January. It is the most important festival for the Chinese people and it is a time when all family members get together. They have a family dinner and eat jiaozi. People wear new clothes and visit friends and relatives.

D. It is a holiday on December 25 in many countries. Many homes have trees and other decorations(装饰品). It's a special time when children get presents from family, friends and Santa Claus. On the night of December 24, people begin to celebrate it. They sing songs and go to parties.

E. It is on the fifteenth day of the first month in the lunar Chinese calendar(农历). On that day, people enjoy lanterns, guessing lantern riddles(谜语), eating tangyuan, and watch lion dances.

F. It is a holiday on October 31. It is usually celebrated amongst family and friends. Adults(成年人) may celebrate by holding costume parties(化装舞会). Many children dress up(化妆)and visit other homes in the neighborhood. At each house, they ask for sweets, snacks or a small gift.

G. It falls on August 15thof the lunar calendar(农历) every year. On that day people usually go back home to have a family get-together. People look at the beautiful moon at night with their family. They enjoy the typical food---the moon cake and all kinds of fruits.

1________

2________

3________

4________

5________

【题目】 When you go to the US, someone often says "Give me five". What should you do? Do not get five dollars from your pocket! It will make them laugh! They are not asking for your money, but your fingers. In the US, "give me five" or "give me the high five" is a popular gesture(手势). You can see it often in movies or on TV. It means hitting each other’s right hand together.

People do it when they meet for the first time or something happy happens(发生). For example, when a student gets good grades in tests. If a football team wins a game, the players will give the high five to everyone around to celebrate.

This gesture may come from the old Roman gesture of raising(举起) the right arm for the king. This showed the person raising his arm did not have a sword(宝剑) in his hand.

Why not try to give the high five to your friends?

1"Give me five" is a gesture to ____________.

A. make people laugh B. say hello to others

C. ask for money D. ask for help

2When you ____________, you can give your friends high five.

A. ask for money B. have a sword

C. win a football game D. watch movies

3The gesture may start in ____________.

A. Rome B. America C. China D. England

4The word "celebrate" in the second paragraph means "____________" in Chinese.

A. 聚会 B. 领奖 C. 庆祝 D. 纪念

5The Romans raised the right arm for the king to show that ____________.

A. they were afraid of the king

B. they were happy to see the king

C. they want to show the sword in the hand

D. there was no sword in the hand

【题目】任务型阅读

阅读短文,按要求回答问题。

In 1986, the Honda automotive company wanted to see if it could make a human-like robot, to help in home, play football, balance on one foot, and even dance. Over the years there were some problems but soon the researchers managed to get a robot named ASIMO. It could walk on uneven(不平坦的) surfaces, and move its center of gravity like we do to climb stairs.

More recently, ASIMO was improved so it could turn round and run at six kilometers per hour, using its upper body to control movement.

ASIMO is designed to be friendly. It is hoped that robots like this could be used to help elderly people in their home. Honda are also using this technology to help people with disabilities. It can also push a cart(手推车) and open and close doors. ASIMO can even shake hands. It stands 120 centimeters tall, so that it can look into adult faces when they are sitting down. It can hold two kilos in its hands. It can even carry a tray without dropping the contents.

So, where next for this kind of robot? Well, while ASIMO is attractive, it is still controlled by a human. Researchers in the USA are working on the robots that can learn about the world around them, and give a reply to human touch and voice. The robots are even learning to recognize(辨认) objects, people and vocabulary. Soon the descendants(后代) of these robots may be serving you drinks or helping with jobs at home and at work.

【1】At what speed could ASIMO run after it was improved?

【2】Can ASIMO make tea or push a cart?

【3】Why is ASIMO designed to be 120 centimeters tall?

【4】How many kilos can ASIMO hold in its hands?

【5】Put the main ideas (A-D) in the order that the passage is arranged.

A. Users for ASIMO

B. What similar robots will be able to do in the future

C. Background and history of ASIMO

D. Recent improvements to ASIMO

__________ __________ __________ __________

【题目】Answer the questions. (根据短文内容回答下列问题)

Climb to the top of the amazing Sydney Harbor Bridge and look down 134meters at the water below! This 4hour climbing tour departs 5times a day Make your reservation (预定) now!

Morning/Afternoon/

Night tour

Lunch/

Twilight Tours

Mon-Fri

Sat—Sun

Mon—Sun

From June 1 to August31

Adults

$170

$190

$250

Children(10-16)

$110

$130

$190

From September 1 to November 30

Adults

$150

$170

$230

Children(10-16)

$100

$110

$170

Tour includes

A certificate(证书) to prove you climbed the bridge

A photo of you and your friends on top of the bridge

We also provide you with

Special clothes to protect you from the strong wind

A radio to communicate with the tour leader

A special harness(安全带) and rope to make sure you are safe

Snacks for lunch and twilight tours only).

A special bridge flashlight for twilight and night tours only).

Prices are in Australian dollars

Tour times and prices may change without notice

Children must be taken care of by an adult

Maximum (最多) 2 children per adult

For more information email us at tours@touraustaliacom

1How long does each climbing tour last

__________________________

2How much does it cost for one adult and two children to take an afternoon tour on a November Sunday

________________________

3What are provided to keep the climbers safe on the tours

__________________________

4An adult can tae at least two children with them on the tour each time can't he

_________________________

5Why do you think twilight tours are much more expensive than the tours of the other times

__________________________

6Would you like to take the climbing tour Why or why not give at least two reasons

_________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网