题目内容

【题目】

The last Harry Potter movie will be on show in November. But “Hermione Granger” has already moved on from Hogwarts.

Months ago, when the filming (拍摄) of “Harry Potter and the Deathly Hallows” was ending, Emma Watson said she felt like “a friend is dying”. The British actress has played Hermione Granger in all Harry Potter movies since 2001. She said she needed to “take a break” and “get herself back together” after the filming.

This August, the 20-year-old surprised everyone. She cut her hair super short! Emma wrote on her Twitter page: “Dear all. Cut my hair off a few days ago. I love it. I’ve wanted to do this for years and years. It’s the most liberating (自由舒畅的) thing ever.”

Emma has kept her long hair for 10 years for the role of Hermione. But she doesn’t regret (遗憾) losing it. “I missed all the experiences that most teenagers go through. I’ve wanted to do this since I was about 16. So as soon as I had the chance I just did it,” she said.

The actress now has her first “grown-up” role (角色) in a film called My Week With Marilyn. Although (尽管) she only plays a small role, Emma will get a chance to work with many Oscar winning actors. But before the shooting starts, the actress will be playing another role in real life-that of a college student. Last month, she went back to Brown University in the US. She is now a second year student.

1How did Emma feel when the filming of the last Harry Potter movie was ending?

A. Relaxed. B. Sad. C. Excited. D. Interested.

2How did Emma surprise everyone this August?

A. She cut her hair very short. B. She got her first “grown-up” role.

C. She decided to take a long break. D. She went to study at Brown University.

3What does the story mainly talk about?

A. Emma’s college life.

B. Emma’s new movie.

C. Emma’s friendship with some big stars.

D. Emma’s life after Harry Potter movies ended.

【答案】

1B

2A

3B

【解析】

短文大意:本文介绍的是艾玛饰演主角的新电影Harry Potter and the Deathly Hallows以及她为了演好Hermione Granger这个主角所做出的努力和牺牲

1题意:当最后一部哈利·波特电影的拍摄结束时,艾玛感觉如何?考查细节理解题。根据Emma Watson said she felt like“a friend is dying”.,可知艾玛很伤心,故选B。

2题意:艾玛是如何让每个人都吃惊的?考查细节理解题。根据This August, the 20-year-old surprised everyone. She cut her hair super short!,可知为了Hermione这个角色艾玛剪掉留了10年的长发,她的这一举动让所有人吃惊,故选A。

3题意:这个故事主要谈论什么?考查文意理解题。A. Emma’s college life. 艾玛的大学生活;B. Emma’s new movie. 艾玛的新电影;C. Emma’s friendship with some big stars.艾玛与一些大明星的友谊;D. Emma’s life after Harry Potter movies ended. 哈利·波特电影结束后,艾玛的生活结束了。根据短文内容介绍的是艾玛饰演主角的新电影Harry Potter and the Deathly Hallows以及她为了演好Hermione Granger这个主角所做出的努力和牺牲,可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】短文填空

Alice Munro was b___【1】____ in Wingham, Ontario. Her father, Robert Eric Laidlaw, was a fox and mink (貂) farmer, and her mother, Anne Clarke Laidlaw, was a school t___2___. Munro began writing as a teenager. Her first story, The Dimensions of a Shadow, c___3___ out in 1950 while she was studying at the University of Western Ontario. During this period she worked as a waitress, a tobacco picker, and a library clerk (职员).

Munro’s f___4__ collection of stories, Dance of the Happy Shades (1968), w___5___ the Governor General’s Award, Canada’s highest literary (文学的) prize. That success was followed by Lives of Girls and Women (1971), a collection of interlinked (相互关联的) stories sometimes incorrectly described as a novel. In 1978, Munro’s collection of interlinked stories Who Do You Think You Are? was p_6__. This book earned Munro a s__7___ Governor General’s Literary Award. From 1979 to 1982, she toured Australia, China and Scandinavia. In 1980, Munro held the position of writer in residence (住校) at b___8_ the University of British Columbia and the University of Queensland. Through the 1980s and 1990s, she published a short-story collection about once every four years.

On 10 October, 2013, Munro w__9__ awarded the Nobel Prize in Literature. She is k___【10__ as a “master of the contemporary (当代的) short story”. She is the first Canadian and the 13th woman to receive the Nobel Prize in Literature.

【题目】完形填空,阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

Subway Hero

It was 7:15am on 15th April, 2010. Forty-year-old Earl Brown was waiting for the train at the subway station in New York City. His two sons, aged five and eight, were with him at the time.

Suddenly, a sick young man fell down on the platform(站台). The man, 24-year-old James Wilson, got up, but then ________ again—this time, onto the track(轨道) between the two rails. A train was coming into the station. It was a ________ moment, and an accident seemed to be about to happen. The young man’s life was going to be in danger if the train did not stop. Everybody on the platform was very worried about the young man as his life could be gone in a few ________ .

But Mr. Brown stayed calm. He looked at the man, and looked at the space that the man was in. It was about half a meter ________ . He thought to himself, “The train is going to travel over the man. If he tries to get up, the train will definitely kill him. However, the young man will be OK if he lies on the ground and doesn’t move.”At this time, Mr. Brown knew he had to make a tough ________ , and it would be very important for this young man.

Without further hesitation(犹豫), Mr. Brown jumped onto the track. He ________ on top of Mr. Wilson, and kept him down on the ground inside the subway track. The train driver saw both of them. He was terrified, but there was no way for him to ________ in time. The train travelled over the two men before it was finally stopped.

The people on the platform were shocked to see what had happened. When Mr. Brown heard them shouting, he shouted, "We’re fine, but tell my sons I’m OK." People on the platform clapped(鼓掌) and cheered their ________ —they were amazed at Mr. Brown’s courage and bravery. Subway staffs helped the two men walk out of the track safely. An ambulance(救护车) arrived and took Mr. Wilson to the nearest hospital. Luckily, there was nothing serious with him.

In a radio interview, Mr. Brown was asked why he was so brave when the accident happened. He ________ said, "My coat got dirty but that’s it." He added, "I’m not a brave man and I was terribly afraid of it too. I just saw someone who needed help at that time. It was the ________ thingto do, so I did it."

【1A.fell B.stood C.stayed D.waited

【2A.wrong B.natural C.magical D.terrible

【3A.days B.hours C.minutes D.seconds

【4A.wide B.high C.deep D.long

【5A.decision B.suggestion C.description D.discussion

【6A.sat B.lay C.ran D.hid

【7A.leave B.reach C.stop D.move

【8A.star B.hero C.leader D.driver

【9A.simply B.excitedly C.hurriedly D.proudly

【10A.true B.right C.brave D.great

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网