题目内容
【题目】Passage 3
① Rebecca is a wildlife camerawoman from the United Kingdom. She was filming a documentary(纪录片)for the BBC in the Pacific Ocean (太平洋) when she saw something that made her cry: hundreds of dead birds. They died because they accidentally (偶然地) ate some of the plastic that is thrown into the sea each year. The beaches on the Pacific islands should have been some of the most beautiful places in the world. But they were covered with plastic toys, bottles, pens, cigarette lighters(打火机)—every plastic thing you can think of.
②Rebecca decided she had to do something In her hometown of Modbury in southwest England, she asked local shopkeepers if they could do something to help. She asked them to stop using plastic bags in their shops.
③Plastic bags are used everywhere in Britain. The numbers are amazing. Britain uses nearly 17 billion plastic bags each year. And the bags can take hundreds of years to break down(分解) because they are made of chemicals (化学物质). Each year, the sea and the environment become more and more polluted.
④To Rebecca's surprise, the shopkeepers agreed and Modbury became the first plastic bag-free town in Britain. Instead, shops offer reusable cotton bags or biodegradable(可生物降解的)bags. Other towns followed Modbury's example and more towns around Britain and around the world are becoming plastic bag-free.
⑤Now the bag for life is part of the national culture, and the task of reducing the use of plastic bags has become law(法律): since October 2015, all shops in the UK must charge(承担) five pence for each plastic bag used by each shopper, no matter how generous(大量的)their spending is! It's not enough, but it's a start.
【1】While filming in the Pacific Ocean, Rebecca________.
A.enioyed the beautiful beachesB.saw hundreds of dead birds
C.watched wildlife through her cameraD.collected lots of plastic waste
【2】What Rebecca did in her hometown was the basic step to________.
A.reduce the usage of plasticB.offer help to shopkeepers
C.make full use of the plastic bagsD.raise money for her filming
【3】In Paragraph ③, the writer mainly wants to tell us________.
A.what the plastic is made ofB.how serious the plastic pollution is
C.how badly the sea is pollutedD.where the plastic bags are often used
【4】What's the result of Rebecca's efforts in Britain?
A.Shoppers mustn't use plastic bags any more
B.All the towns have become plastic bag-free
C.The task of protecting wildlife has become law
D.The government has begun caring about the plastic use
【5】What's the main idea of the passage?
A.The reason for the death of birdsB.The pollution of plastic bags
C.Rebecca's ways to stop plastic wasteD.Rebecca's documentary of wildlife.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
本文讲述了Rebecca为保护环境而做出的努力,倡导人们买东西时用可循环利用的包装袋代替塑料袋。
【1】细节理解题。根据上文“She was filming a documentary(纪录片)for the BBC in the Pacific Ocean (太平洋) when she saw something that made her cry: hundreds of dead birds. ”她正在为英国广播公司拍摄一部纪录片,在太平洋她看到一些让她哭泣的东西:数百只死鸟。故选B。
【2】细节理解题。根据上文“She asked them to stop using plastic bags in their shops. ”她要求他们停止在商店里使用塑料袋。故选A。
【3】主旨大意题。根据第三段“Plastic bags are used everywhere in Britain. …become more and more polluted. ”塑料袋在英国随处可见。 数字太惊人了。英国每年使用近170亿个塑料袋。这些袋子可能需要数百年的时间才能分解,因为它们是由化学物质制成的。每年,海洋和环境变得越来越污染。可知作者想告诉我们塑料污染的危害性。故选B。
【4】推理判断题。根据上文“the task of reducing the use of plastic bags has become law(法律): …no matter how generous(大量的)their spending is!”减少塑料袋使用的任务已经成为法律:自2015年10月以来,英国所有商店都必须为每个购物者使用的每个塑料袋收取5便士,不管他们会支出多少!可知政府已经开始关心塑料的使用,故选D。
【5】主旨大意题。通读全文,可知本文主要讲了Rebecca号召当地商户禁止使用塑料袋,从而减少塑料垃圾。故选C。