题目内容

【题目】 A website called Vouchercloud has compiled a list of the world's smartest countries and regions, which is based on three factors - the number of Nobel Prize winners, the average IQ of the population and the school test of pupils.They think the three factors represent the intelligence(智力) of a nation's past, present and future generations.Vouchercloud has done the legwork for you and diligently researched and ranked the top 25 countries in the world by intelligence.

Here is the list of top 10.

1Which country has the highest IQ?

A.ChinaB.South KoreaC.RussiaD.The UK

2How many countries in Asia are in the top 10 list?

A.twoB.threeC.fourD.five

3Among the three factors,Asia needs to improve__________most.

A.The number of Nobel Prize winnersB.The average IQ of the population

C.The school test of pupilsD.The number of the students

【答案】

1A

2B

3A

【解析】

文章大意:一个叫Vouchercloud网站根据“诺贝尔奖得主的数量”、“人口的平均智商”、“学校学生的测评”三个因素,列出了世界上最聪明的国家和地区。表中列出了前10名。

1

细节理解题。根据表格中“IQ Ranking (Present)”一栏中的数据可知,排名最靠前的是China2nd),故智商最高的是中国,故选A

2

推理判断题。根据列表中的10个国家可知,属于亚洲的有“Japan”,“China”,“South Korea”,故答案是3个。故选B

3

推理判断题。根据表中亚洲国家三个数据的排名可知,“China”和“South Korea”的诺贝尔奖得主的数量排名靠后,故需要提升的是诺贝尔奖得主的数量,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格里只填一个单词。

Many of us have had this experience: we lie down in a bed other than our own, perhaps at a friend’s house or in a hotel room, and find it difficult to fall asleep.

Why does it happen?

A new study shows one reason is what the scientists call “first night effect”. They believe that one side of the brain acts as a “night watch” to warn us about possible dangers. It prevents us from getting to sleep on the first night in a new environment.

For the study, 35 young volunteers were asked to sleep in a sleep lab for several days as researchers watched their brain activities.

According to the researchers, on their first night, the left brain was more active than the right brain and people had a hard time sleeping. However, the left brain activity decreased(降低) as days went by, falling even to the point of complete calm. In this process, the volunteers got better and better sleep experience.

The findings show that the different rhythms(节奏) of the sides of the brain affect our sleep. When the two sides work differently, the balance between them is broken. So the brain can’t relax and is sensitive(敏感的) to anything strange around.

“At some level, the brain is continuing to work, even though you don’t realize it,” US professor Jerome Siegel told Smithsonian Magazine. “If something unusual happens, you can be alert(警惕的)”.

More surprisingly, this is like the way some animals sleep. Whales, dolphins, and many birds can sleep with half of their brain while the other half stays awake, with one eye staying open.

The researchers think that it is the result of evolution(进化) and works to protect us in possibly dangerous environments.

If you have ever had first night effect, researchers advise you to bring your own pillow or sleep in a room similar to your bedroom next time you sleep away from home.

First night effect

People’s possible experience

Many people have 1 getting to sleep on the first night in a new environment.

The findings of the study

First night effect forces us to stay awake as one side of the brain is alert to possible dangers.

As days go by, people’s sleep experience 2 as the left-brain activity falls.

The explanations to the findings

On the first night in a new environment, people’s left brain is more active than the right brain and that 3 the balance between them.

Our brains continue to work without being realized at night so that we can be sensitive to anything unusual.

Some other animals sleep in the similar way, which is thought to be 4 by evolution.

5 from researchers

Bring your own pillow or sleep in a bedroom that looks like yours.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网