题目内容

【题目】

My favorite animals are koalas,because they're very cute.Do you know about koalas?Let me tell you about them.

Koalas come from Australia.They have small black eyes,big ears and thick(浓密的) hair.Their hair is usually grey and brown.They are about 70~80 cm long.What do they like to eat best?Eucalyptus leaves(桉树叶)!They seldom drink,because they can get much water from the eucalyptus leaves.They sleep in the trees over the day,but they get up and have food at night.They can sleep over 16 to 18 hours a day.

Koalas are in danger now.Today there are only 43,000 koalas.People cut down trees and kill koalas.We must do something to save them.

1】【1Why does the writer like koalas?

_________________________

2】【2Where are koalas from?

____________________________

3】【3Where do koalas sleep?

__________________________

4】【4How long can koalas sleep?

____________________________

5】【5How many koalas are there today?

___________________________

【答案】

1】【1Because they’re (very) cute.

2】【2Australia

3】【3In the trees.

4】【4Over 16 to 18 hours a day.

5】【5Only 43,000

【解析】短文的作者向我们介绍了自己最喜欢的动物——考拉。介绍了考拉的体型特征以及生活习性。最后强调考拉处于危险之中,呼吁人们要保护它们。

1】【1根据短文开头的句子“My favorite animals are koalas,because they’re very cute.”可知,作者喜欢考拉的原因是他们非常的可爱,故答案为Because they’re(very)cute.

2】【2根据短文第二段开头的句子“Koalas come from Australia.”可知,考拉来自澳大利亚,答案为Australia.

3】【3根据短文中的句子“They sleep in the trees over the day.”可知,考拉在树上睡觉。答案为In the trees.

4】【4根据第二段最后一句话“They can sleep over l6 to 18 hours a day.”可知,考拉每天16-18小时的睡眠时间。答案为Over 16 to 18 hours a day.

5】【5根据最后一段的句子“Today there are only 43,000 koalas.”可知,现在考拉的数量仅有43000只。答案为Only 43,000。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Is the whale the worlds largest fish? No. It looks like a fish, but it is really a mammal. (哺乳动物)Then whats the worlds largest fish? Its the whale shark.

Although the whale shark is our biggest fish and lives in many oceans around the world, few people have ever heard of it. Scientists have not been studying whale sharks for very long. Much more needs to be learned about them.

A whale shark is sometimes called a gentle giant. It likes to be alone and doesnt care a bit about divers or humans. The biggest whale shark weighed 24,250 pounds and was nearly 40 feet long. This makes it heavier and longer than a school bus.

Inside its huge mouth are great numbers of very small teeth. To count all of them, youll need to do some maths. The whale sharks teeth are arranged in rows. There are between eleven and thirteen rows on each jaw (颚) and around three hundred teeth in each row.

However, the whale shark rarely uses its teeth. It does not chew or bite its food. Large amounts of water are pulled into its mouth and then pushed out through its gills (鳃).

For a few months every year, a group of whale sharks comes to Ningaloo Reef, off Western Australia. This gives scientists a wonderful chance to study the large fish. Whale sharks do live in other oceans of the world, but no one knows their population. It is possible that our biggest fish may need protecting. It is one of the reasons why scientists continue to learn all they can about these gentle giants.

根据短文内容选择最佳答案

【1】The underlined word rarely in the passage means ________in Chinese.

A. 过多地 B.稀有地 C. 很少地

2Picture shows the head bone of the whale shark.

3Which sentence can tell us that whale sharks are gentle?

A. They have large mouths.

B. They leave divers alone.

C. They live in many oceans.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Little is known about whale sharks because scientists have studied them for a long time

B. The fifth paragraph is mainly about how a whale shark eats.its food.

C. The writer helps us know what the whale sharks mouth looks like by comparing sizes.

5The best title for the article should be ___________.

A. Gentle Giants

B. The Diary of a Sailor

C. The Largest Animal

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网