题目内容

【题目】

Nowadays many people drive their cars to work. There are a lot of cars in the street and the _______is very busy. So sometimes _______is not easy for people to get to work on time. When you are going to be late, you only dream of taking a plane there. Can your dream_______?

Yes! You can take a plane only in months!

Four engineers in Germany are_______in making planes. They are making a newplaneLilium jet. It doesn't look like a plane _______an egg. Many people think it looks funny and interesting. The great"egg"can take two people to the sky and _______three hundred kilometres in one hour. That's really great.

Some people call Lilium jet “a flying car”. Why? Firstly, it's not difficult for people to learn to drive it. People can drive it just like driving a car. But it can go _______and farther than a car. Secondly, Lilium jet is not very big, only a quarter of a plane. So it doesn't need an airport. Only a small place is OK. It can stop_______. In the future, the"flying car"will come into people's life and _______our ways of trip.

Lilium jet will come on the market soon. ________you want to make your trip easy and funny, why not buy one? I'm sure you will have a good time on it.

1A. trafficB. skyC. train

2A. thisB. thatC. it

3A. come onB. come backC. come true

4A. boredB. interestedC. disappointed

5A. butB. andC. so

6A. walkB. swimC. fly

7A. slowerB. fasterC. earlier

8A. whereB. nowhereC. everywhere

9A. changeB. findC. lose

10A. UnlessB. IfC. Whether

【答案】

1A

2C

3C

4B

5A

6C

7B

8C

9A

10B

【解析】

现在路上的车辆非常多,交通非常的拥挤,人们上班总是会迟到,如果有一架飞机就好了。这篇短文告诉我们这个梦想就要实现了,德国的工程师们研制了一种飞机,外形像个鸡蛋,这种飞机很容易驾驶,且停放方便,很快就要进入市场了,让我们期待它的到来吧。

1句意:大街上有许多车,因此交通繁忙。

考查名词辨析。traffic交通,车辆; sky天空;train火车。根据There are a lot of cars in the street可知,大街上有许多车,可知交通繁忙,故选:A

2句意:因此,有时候按时上班是很难的。

考查代词辨析。this这个;that那个;it它。根据is not easy for people to get to work 可知,这是一个it作形式主语的句型,it is +形容词+to do,故选:C

3句意:你的梦想能实现吗?

考查动词辨析。come on加油;come back返回; come true实现。根据your dream可知梦想实现,故选:C

4句意:四位德国工程师对制造飞机感兴趣。

考查形容词辨析。bored厌烦的;interested感兴趣的;disappointed失望的。根据in making planes可知考查固定用法be interested in doing,对某事感兴趣.故选:B

5句意:它看起来不像飞机而像一个鸡蛋。

考查连词辨析。but但是;so于是;and和,而且。根据 It doesn't look like a plane它看起来不像飞机,可知考查固定于法not…but不是而是,故选:A

6句意:这个巨大的“鸡蛋”可以带两个人在天上,每小时可以飞300公里。

考查动词辨析。walk走;swim游泳;fly飞行。根据to the sky到天上可知只有飞行,故选:C

7句意:但是它比汽车运行的快,运行的远。

考查形容词辨析。slower较慢的;faster较快的;earlier较早的。根据three hundred kilometres in one hour可知,每小时可以飞300公里,性能比汽车好,因此也应该比汽车快,故选:B

8句意:它可以停在任何地方。

考查代词辨析。where哪儿;nowhere任何地方都不;everywhere各处。根据 Only a small place is OK可知,只要一块小地方就可以,因此停放方便,故选:C

9句意:在将来,这种飞行汽车将进入人们的生活,改变人们的旅行方式。

考查动词辨析。change改变; find发现;lose丢失。根据上文可知,这种飞行汽车速度快,飞行远,停放方便,因此可以改变人们的生活方式,故选:A

10句意:如果你想让你的旅行变得极容易又有趣,为什么不买一台呢?

考查连词辨析。Unless除非;If如果;Whether是否。根据you want to make your trip easy and funny可知,你想让你的旅行变得极容易又有趣,表示买一台飞行车的条件,故选:B

这是一篇说明文,短文中介绍了德国工程师们研制的一种小型飞机,可以让人们避免路上拥挤的交通,再也不用担心上班会迟到。文章主题明确,叙述清晰,虽然是科普类的说明文,但是比较贴近实际生活,容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境的提示做题,先易后难,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第4小题,考查形容词辨析。bored厌烦的;interested感兴趣的;disappointed失望的。根据in making planes可知考查固定用法be interested in doing,对某事感兴趣.故选:B。再如第10小题,考查连词辨析。Unless除非;If如果;Whether是否。根据you want to make your trip easy and funny可知,你想让你的旅行变得极容易又有趣,表示买一台飞行车的条件,故选:B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The Temple of Heaven, in southern Beijing, was first built in 1420 and was rebuilt during the Ming and Qing Dynasties. It was the place where the emperors of the Ming and Qing Dynasties would admire the god and hope for good harvest(收获). It is the largest group of buildings in the world to pay homage(致敬)to god.

The Potala Palace was built in the seventh century and it has a long history of over 1300 years. In 641, Songtsan Gambo, the ruler of the Tubo kingdom, asked his people to build it for princess Wencheng of the Tang Dynasty. It has 13 floors and is 117 meters high. And it is made of wood and stone.

The Terracotta Warriors and Horses (兵马俑) is the greatest historical and cultural site (遗址) in Lintong, Xi'an, Shanxi Province. Emperor Qin Shi Huang began to build it at the age of 13. It took 11 years. The terracotta figures(秦俑) have the same size as a real man. They have different heights, clothes and hairstyles because of their different levels.

The Mogao Caves (莫高窟) is formed by 49.2 temples, 25 kilometers southeast of the center of Dunhuang. It is also called the Caves of a Thousand Buddhas (千佛洞). The largest statue(雕像)in front of the cave wall is 34.5 meters high and the smallest is only 2cm high. The art of Dunhuang covers more than 10 major forms, such as wall paintings, music and dance and so on.

1The Temple of Heaven was first built___________.

A. in 492B. in 641C. in 1311D. in 1420

2Songtsan Gambo built the Potala Palace for __________________.

A. the godB. princess Wencheng

C. his peopleD. Emperor Qin Shi Huang

3You can visit _____________ if you are in Xi'an.

A. the Temple of HeavenB. the Potala Palace

C. the Terracotta Warriors and HorsesD. the Mogao Caves

4The smallest statue of the Caves of a Thousand Buddhas is _______________ high.

A. 2cmB. 34.5mC. 25kmD. 13cm

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The Pulala Palace is made of wood and stone.

B. The terracotta figures are bigger than real men.

C. The Mogao Caves is in the southwest of Dunhuang.

D. The emperors admired the people in the Temple of Heaven.

【题目】

In the Warring States Period, the State of Qin had a fight with the State of Zhao. Zhao needed some talented people to ask for help from Chu. Then Mao Suithe man who believed he was the right person for this task came and recommended(推荐)himself. And he made the king of Chu send the army to help successfully. Zhao was safe. From then on, Mao Sui became a wellknown hero of the state.

One day, Shang Yang put a thin wooden stick near the south gate of the capital of Qin. He promised to pay 10 gold pieces to anyone who could move it to the north gate. It was such a simple job that all the people thought Shang was joking. Then he added 40 more gold pieces. A man moved it and he really got 50 gold pieces. After that, the people of Qin believed Shang was a man of his word. So they all followed Shang's new laws later.

Wang Xizhi was one of the most famous calligraphers(书法家)during the Eastern Jin Dynasty of China. When he was very young, he practiced his art every day and never stopped.

One day, Wang Xizhi wrote in wood for an engraver(雕刻师)to cut. Then the engraver found the ink had penetrated (渗透)one centimeter into the wood. Now "Ru Mu San Fen" is often used to describe sharp ideas or useful views.

1Where did Mao Sui come from according to this passage?   

A. The State of Qin

B. The State of Zhao

C. The State of Chu

2Why did the people of Qin follow Shang Yang’s new laws?   

A. They believed in Shang Yang.

B. They were afraid of Shang Yang.

C. Shang Yang gave them gold pieces.

3What is "Ru Mu San Fen" often used to describe now?   

A. A man of his word

B. Sharp ideas or useful views

C. A wellknown hero of the state

【题目】 Writing is a much newer invention than talking. Nobody knows when people first began to talk, but so far as we know, they did not begin to write until seven or eight thousand years ago.

In Egypt, Mesopotamia, and China, and later in Palestine and Greece, people began to make marks and pictures with sticks and sharp stones from which others, or they themselves later could see what they had thought.

These early records were the beginning of writing. The first writing was picture writing. Here are some early Chinese picture words. Can you see what they represent (代表)?

Later Chinese writing is less like pictures than the earlier writing was, but we can see the pictures in some of its words. For example

In picture writing, each picture represents a word; you need a different picture or mark for each word. In presentday Chinese writing most of the marks are not pictures of anything, and a reader has to learn how the Chinese write about two thousand of these words before being able to read a newspaper.

With some of these marks you may be able to see what the idea is. For example

The sun and the moonIts meanings are"bright" and "open".

A man and two marksOne of the meanings is "humanity".

1When did people begin to write?   

A. Seven or eight hundred years ago

B. Before people first began to talk

C. Seven or eight thousand years ago

2Which of the following is the earliest Chinese picture word?   

A. B. C.

3What does thein the passage mean?   

A. Day and night

B. Bright and open

C. Humanity

4What's the passage mainly about?   

A. The history of Chinese writing

B. When Chinese people began to write

C. How the Chinese began to talk

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网