题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。

Take a look at the following ads! You may find some useful information you need here!

Guitar lessons
Experienced(有经验的) musician(音乐家) from Australia. Good at teaching kids for 5 years!
For more information, please visit Larry's website: www.music.com.

Taxi driver wanted
Full time or part time. Experience and a good knowledge(知识) of the city are necessary(必要). English is also a must.
Under 45 years old.
Call Mr. White at 5132683.

Apartment(公寓) for sale
Two bedrooms, a kitchen and a bathroom.
Hot water 8:00-18:00.
Beautiful sights out of the windows.
E-mail: sdgt@yahoo.cn.


(1)If you want to have a guitar lesson, you may _______.
A.call Susan at 7328059
B.surf the website:www.music.com.
C.telephone Mr. White at 5132683
D.e-mail sdgt@yahoo.cn
(2)If you want the job as a taxi driver, you should _______.
A.master at least three languages
B.know the city very well
C.be an experienced driver
D.both B and C
(3)How can you contact(联系) the owner of the apartment for more information?
A.By sending an e-mail.
B.By going to visit it.
C.By telephoning it.
D.By talking with him face to face.

【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
【解析】文章大意:这篇短文以表格的形式出示了四则广告信息。吉他课招生,寻狗启示,出租车招聘,公寓出售广告。
(1)细节理解题。根据第一则广告描述,可知如果你想参加吉他课程,你应该访问www.music.com.au这个网站,故选B。
(2)细节理解题。根据第三个广告Experience and a good knowledge of the city are necessary. English is also a must.可知出租车司机的条件是:有经验,对城市熟悉,懂英语。BC是其中的条件故选D。
(3)细节理解题。根据最后一段,只给出了e-mail 的地址,所以只能通过电子邮件来向主人了解更多的信息。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】北京市2015年中考阅读短文,根据短文内容回答问题。

Black Friday

Thanksgiving is always on a Thursday. The day after it has been known as Black Friday. It is the start of the holiday shopping season, and it has been the busiest shopping day of the year in the US since 2005.

Most stores offer big sales on Black Friday. They open their doors quite early in the morning. They try to attract shoppers with big discounts (打折). Some items (商品)like TVs and cloths are much cheaper than usual. Stores may even lose money on these items. They hope that shoppers will buy gifts for other people while they are in the store.

Black Friday is a great time to go shopping. However, there are problems. The biggest one is that there are not enough low-priced items. Each store may only have a few. These items are in great need, so people stand in long lines to get them. They may wait three to four hours before a store opens. They may be hoping to get a low price on a TV or computer, but not everybody can get one. Some people leave, disappointed.

The situation makes people worried. Some Black Friday events have been crazy. There have been fights over toys among shoppers. Some workers have even been hurt by large crowds. But most Black Friday events are safe and fun. Still, if you plan to go, you will expect large crowds and a bit of pushing.

So where does the name “Black Friday” come from? It was first used in Philadelphia in the 1950s. The police called this day Black Friday because of the heavy traffic it caused. In the 1960s, stores tried to rename the day “Big Friday”. It did not stick. The name “Black Friday” continued to spread across the country. It seems that it is here to stay.

Now people all over the country take part in Black Friday events. It is even spreading to other parts of the world. Stores have held Black Friday events in the UK, Australia, and Brazil since 2012. In Mexico, stores offer a weekend of discounts every year. They call it “El Buen Fin”, which means “the good weekend” in Spanish. I guess people everywhere like to buy things on sale.

【1】Is Black Friday the start of the holiday shopping season?

【2】What is the biggest problem with Black Friday?

【3】How long may people have to wait before a store opens?

【4】Where was the name “Black Friday” first used in the 1950s?

【5】Why do people like going shopping on Black Friday?

【题目】完形填空,

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项

Its not easy to be an astronauts son. Everybody expects you to be perfect, but I’m just a fourteen-year-old kid, and I’m not a special__ _, too, when it comes to math, geography, music, and baseball.

Well, to be honest, I often dream about being some kind of or doing something speciallike saving a child from a burning building. I was daydreaming at school one morning when my teacher said there would be a Fathers Day writing competition for the whole school. I we have a winner right here in my class.

After school I walked home, thinking about the essay I would write. My father is an astronaut, I would start out. No, I decided. I wouldn’t do that. The whole country and maybe even the whole world saw my father as an astronaut, but that wasn’t I saw him.

How did I see my father? Hmm.

I saw him sitting with me in the dark when I had a terrible dream. I how he hugged me for hours when my dog Spotty was ____ by a car. Yes, to me, he wasnt just a world-famous astronaut. He was my dad.

My parents and I went to school Thursday night. There were so many people in the big hall! The third prize was announced and it was not me. I was relieved and disappointed. The second prize was announced. It was me .

I went up to the stage and read what had written, My fathers son. When I finished, the people ____ and cheered. I saw my father blowing his nose. Dad cleared his throat and put his hand on my shoulder. Son, this is the _____ moment of my life.

It was the proudest moment of my life, too. Maybe Ill never be a great hero or win a Nobel Prize, but it was ____ just to be my fathers son.

【1】A.one B.Son C.student D.person

【2】A.astronaut B.Hero C.dad D.man

【3】A.think B.Guess C.know D.hope

【4】A.the way Bthe truth C.the father D.the face

【5】A.felt B.thanked C.remembered D.noticed

【6】A.killed B.stopped C. thrown D.carried

【7】A.seriously B.surprisingly C.exactly D.excellently

【8】A.stood up B.sat up C.calmed down D.walked down

【9】A.best B.luckiest C.happiest D.proudest

【10】A.right B.Special C.enough D.Different

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网