题目内容

【题目】阅读表达 根据短文内容,回答下列问题。

China has been practicing the rule that asks people to use their real names when registering(注册) for Internet service. The rules also ask Internet companies operating in China to remove the untrue information which the web users ever gave.

Chinese lawmakers passed the rule on December 28th,2012, at the end of a five-day meeting of the Standing Committee of the NPC.

The new rules say network service providers must well check up the information given by users. The providers have been ordered to stop the spread of illegal (违法的)information, and take steps to deal with the problem. The Xinhua News says those steps include removing the information from the Internet and then reporting it to the government.

Chinese officials say the rules are aimed at protecting the personal information of Internet users and stopping false information such as junk e-mail. However, some people say such new real-name rules will make people less likely to report illegal actions for fear of possible action against them.

Duncan Clark is an adviser to Stanford University’s Graduate School of Business. He lives in Beijing. He says, “For a long time we’ve seen the Internet being used to report illegal action, but the new rules seem to stop those reports.”

But the good news is through real-name registration the Internet crime among teenagers will be controlled.

根据短文内容,回答下列问题。

1What is the new rule?

_____________________________________________________

2When was the new rule made?

_____________________________________________________

3According to the new rule, what must those service providers do?

______________________________________________________

4Why do some people worry about the new rule?

_____________________________________________________

5Why is the new rule good for the teenagers?

______________________________________________________

【答案】

1Asking people to use their real names when registering for Internet service and asking Internet companies operating in China to remove the untrue information which the web users ever gave.

2On December 28th, 2012.

3They must well check up the information given by users and stop the spread of illegal information, and take steps to deal with the problem, including removing the information from the Internet and then reporting it to the government.

4Because it will make people less likely to report illegal actions for fear of possible action against them.

5Because the Internet crime among teenagers will be controlled.

【解析】

本文讲述了中国的网络,新规要求人们在注册互联网服务时使用真实姓名,还要求在中国运营的互联网公司删除网络用户提供的不真实信息。

1根据第一段中“China has been practicing the rule that asks people to use their real names when registering(注册) for Internet service. The rules also ask Internet companies operating in China to remove the untrue information which the web users ever gave.”可知,新规要求人们在注册互联网服务时使用真实姓名,还要求在中国运营的互联网公司删除网络用户提供的不真实信息。故填Asking people to use their real names when registering for Internet service and asking Internet companies operating in China to remove the untrue information which the web users ever gave.

2根据第二段中“Chinese lawmakers passed the rule on December 28th,2012…”可知,新规是在2012年的1228日制定的。故填On December 28th, 2012.

3根据第三段中“The new rules say network service providers must well check up the information given by users. The providers have been ordered to stop the spread of illegal (违法的)information, and take steps to deal with the problem. The Xinhua News says those steps include removing the information from the Internet and then reporting it to the government.”可知,供应商要仔细检查提供给用户的信息,并停止非法信息的传播,从互联网上删除违法信息,然后报告给政府。故填They must well check up the information given by users and stop the spread of illegal information, and take steps to deal with the problem, including removing the information from the Internet and then reporting it to the government.

4根据第四段中“However, some people say such new real-name rules will make people less likely to report illegal actions for fear of possible action against them.”可知,这种新的实名制规定将降低人们举报非法行为的可能性,因为他们担心可能会遭到针对他们的行动。故填Because it will make people less likely to report illegal actions for fear of possible action against them.

5根据最后一段中“But the good news is through real-name registration the Internet crime among teenagers will be controlled”可知,通过实名登记,青少年网络犯罪将得到控制。故填Because the Internet crime among teenagers will be controlled.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 As we walked down the shore, Ben Gunn told his story.“I was alone here for years,” he said. “One day, I found the skeleton(骷髅). I saw it was pointing to a tree. I dug around that tree and found the treasure. I was living in a cave, so I took the treasure to the cave. This morning, when Long John Silver and his men came to look for the treasure, I showed myself to one of them. He thought I was a ghost.” Ben laughed. “He ran off, and this gave me time to get back to the squire(乡绅) and the doctor. They were waiting at the cave.”

“Now I know,” I said to the doctor, “why you gave the map to Silver.”

“It was useless by then,” the doctor said. “There was no buried treasure. Ben Gunn had it. My plan was to get Long John Silver and his men away from the stockade(木寨). We could then get some stores from it.”

When we got back to the cave, the squire was waiting for us.

“Three of the mutineers(反叛者) got away,” the doctor told him. “But if we hurry, we can get to the boat before them. They ran back to the stockade on the other side of the island. We are nearer to the boat than they are.”

I went into the cave. The captain was lying inside it next to the treasure—a pile of gold coins.

“Hello, Jim,” he said. “I am pleased to see you. But I don’t think you or I will be going to see again.”

That night, the captain died. We carried the treasure down to the boat. We lit a fire on the shore and had a fine meal together. We were not afraid of the three mutineers. We had pistols(手枪). They had none. There were more of us than of them.

The next morning, we went in the boat towards the Hispaniola. We didn’t care about the three men. We left them on the island.

I will not tell you about the journey home. Nothing important happened.But as soon as we got to Bristol, Long John Silver ran away. He took some of the gold with him. None of us cared. We were pleased to see the back of him. We each shared the treasure and used it in a different way.

(Adapted from Treasure Island)

1Who found the treasure?

A.Jim.B.Ben Gunn.C.Long John Silver.D.Three mutineers.

2Why did the doctor give the map to Long John Silver?

A.He wanted to help Long John Silver find the treasure.

B.Ben Gunn had taken the treasure away and the map was useless by then.

C.His plan was to get Long John Silver and his men to come to the stockade.

D.He wanted Long John Silver to get some stores for him.

3Where was the squire waiting?

A.At the cave.B.In the stockade.C.In the boat.D.Behind the tree.

4According to the passage, which of the following is NOT true?

A.Ben Gunn explained the treasure and the cave.

B.The three mutineers were afraid to fight with the doctor and his men because the doctor had pistols and more men.

C.Jim, the doctor, the squire, Long John Silver and Ben Gunn left the three mutineers on the island and went back to Bristol with the treasure.

D.Long John Silver took all the treasure away as soon as they got to Bristol.

【题目】请阅读下面的文章,根据所提供的信息,回答问题。

As the saying goes, “A hero is known in the time of misfortune (不幸)”. Zhong Nanshan is a hero like this. He is a doctor in Guangdong, who saved many people's lives in 2003.

In 2003, SARS broke out in Guangdong. Later, it spread across China and other parts of the world. Patients coughed a lot and got fevers. Hundreds of patients even died from the disease. Even many doctors and nurses got SARS when they treated patients. So everyone was afraid of it. But Zhong was brave enough to fight the disease. Zhong spent days and nights looking for the cause of the disease. And with his way of treating, many patients began to get better. Zhong finally won people's trust.

In early 2020, a disease called Novel Coronavirus Pneumonia(新型冠状病毒肺

COVID-19) hit Wuhan. It spread quickly. And over tens of thousands of Chinese people were infected (感染). Zhong, 84, led his team to Wuhan to fight the illness.

Zhong's team took many measures to cure the patients with COVID-19. He advised people to wear masks, wash hands frequently(频繁地), stay at home and not to go to crowded places.

Zhong likes sports very much. When he was 67, he could still play basketball. Now at the age of 84, Zhong still treats patients in the hospital and teaches young doctors. "I am just a doctor." Zhong says. But we think he is a hero and a fighter.

1What does Zhong Nanshan do?

_________________________________________________

2Why did hundreds of patients die in 2003?

_________________________________________________

3How did Zhong win people's trust in 2003?

_________________________________________________

4How many Chinese people were infected with COVID-19?

_________________________________________________

5What did Zhong advise people to do to fight COVID-19?

_________________________________________________

【题目】 Would you like to go back in time and discover what life used to be like over a hundred years ago?1It was called Frontier House. Three American families were chosen to live in the hills of Montana for five months.2They followed the same way of life as their ancestors(祖先)over a hundred years ago in the Wild West. They could only use the tools and technology of tht time. They learnt many new skills. They became farmers, looking after animals and growing food to eat.3

There was no electricity, so at night they had oil lamps. There was no television and no radio so they read the Bible and talked in the evening. They collected wood to do their cooking and to heat their water.4 Of course, there were no washing machines in those days so they washed all their clothes by hand. When they needed to buy things, they went ten miles to the store with their horse and wagon.5They enjoyed the beautiful scenery along the road.

All the families said that they missed their friends, because they couldn't take their mobile phones or their computers with them and they could only write letters. But everyone said they loved their new" life and they were all sorry to leave.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。

A.The journey took eight hours.

B.They made butter and caught fish.

C.Each family was given their own land and they lived there from June to October.

D.Well, that was a subject of a TV program in the USA.

E.They wore the same kind of clothes that people in the 1880s used to wear.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网