题目内容
【题目】 When our son Bradley was ten, the new bicycle he had received as a birthday gift was stolen. Owning a bike was a big deal to our _________ when they were little. They spent hours and hours, day after day, _________ their bikes, riding up and down the footpath, and at the front of the house.
_________ was a great way to get the kids out of the house and into the fresh air without spending any _____ .
Bradley discovered that his bike had been _________ from our backyard, when he and his sister went outside for a morning ride. He couldn’t believe that _________ would do this.
He got a large piece of cardboard, painted a sign _________ for the bike to be returned, and tied the sign to the letterbox. The following morning when I went out to collect the ________ , I found a white envelope with the magical words “ ________ yourself a new bike”. It was a $100 banknote inside.
We were very _________ that someone had the heart to do this. We’ve never been able to thank the person _________ we think it may be one of our wonderful neighbors. Bradley _________ a big “Thank you” on the sign and we left it outside for a couple of weeks afterwards in case it was someone who drove down our street.
A happy Bradley was able to buy a new bike. As the years ________ , the bikes became bigger and more expensive but were still important for those family bike riders. Now _________ have taken the place of their bikes. Bradley is 25. Sometimes I miss the days when receiving a bicycle was the best thing in the world to them.
All these years later, we are still _________ to that amazingly kind stranger who made Bradley’s wish come true. We were a young family with three little children and it meant a lot to us. We still talk about it and, even now, wonder who he was.
【1】A.childrenB.friendsC.parentsD.relatives
【2】A.withB.inC.onD.to
【3】A.CampingB.HikingC.BicyclingD.Skating
【4】A.challengeB.timeC.energyD.money
【5】A.brokenB.stolenC.forgottenD.mistaken
【6】A.somebodyB.anybodyC.everyoneD.nobody
【7】A.standingB.waitingC.lookingD.asking
【8】A.mailB.clothesC.fruitD.food
【9】A.MakeB.CostC.PayD.Buy
【10】A.movedB.satisfiedC.interestedD.relaxed
【11】A.andB.butC.soD.or
【12】A.drewB.wroteC.paintedD.marked
【13】A.went awayB.went onC.went overD.went off
【14】A.shipsB.trainsC.carsD.e-bikes
【15】A.cheerfulB.usefulC.helpfulD.thankful
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】D
【5】B
【6】A
【7】D
【8】A
【9】D
【10】A
【11】B
【12】C
【13】B
【14】C
【15】D
【解析】
文章讲述了作者的小儿子(布拉德利)的自行车被偷了,小男孩期待它能回来,于是写了一个牌子,第二天他们在信箱发现100元钱,让他自己买辆新自行车,作者一家一直不知道这个好心的陌生人是谁,他们一直很感恩。
【1】句意:当我们的孩子小的时候,拥有一辆自行车对他们来说是一件大事。
children孩子们;friends朋友;parents父母亲;relatives亲戚。结合全文可知,本文说就是孩子与自行车的事情。可知这里说的是:对孩子们来说,拥有一辆自行车是一件了不起的事情。故选A。
【2】句意:他们日复一日的每天花费好几个小时骑自行车。
with用;in在…里面;on在…上面;to到。这里说的是:孩子们日复一日的每天花费好几个小时骑自行车。根据spend+时间/钱+on sth“在……上花费时间/钱”可知,用on。故选C。
【3】句意:骑自行车是让孩子们走出家门,呼吸新鲜空气而不花钱的好方法。
camping野营;hiking远足;bicycling骑自行车;skating。前文谈到了孩子们整天花费时间在外骑自行车。可推测这里说的是:骑自行车(bicycling)是让孩子们走出家门,呼吸新鲜空气而不花钱的好方法。故选C。
【4】句意:骑自行车是让孩子们走出家门,呼吸新鲜空气而不花钱的好方法。
challenge挑战;time时间;energy能量;money金钱。根据文章的最后一段可知,作者这个家庭也不富裕。可推测这里说的是:作者能让孩子能走出家门去玩而又不花钱。故选D。
【5】句意:布拉德利和他妹妹早上出去骑车时发现他的自行车从我家后院被偷了。
broken破碎;stolen偷;forgotten忘记;mistaken弄错。根据下一段布拉德利的一些做法可知,自行车已经被偷了。故选B。
【6】句意:他简直不相信有人会这样做。
somebody某人,有人;anybody任何人;everyone每人;nobody没人。根据语境可知,这里说的是:他简直不相信有人(somebody)会这样做。故选A。
【7】句意:他拿了一大块纸板,画了一个要求归还自行车的牌子。
standing站;waiting等待;looking看;asking要求。上文说到自行车被偷。可推测这里是画了一个要求(ask for)归还自行车的牌子。故选D。
【8】句意:第二天早上,当我出去收邮件的时候,我发现了一个写有神奇文字的白色信封。
mail邮件;clothes衣服;fruit水果;food食物。根据上文谈到了布拉德利把牌子绑到了信箱上。故这里是作者收邮件。故选A。
【9】句意:给自己买一辆新自行车。
make制作;cost花费;pay付款;buy买。根据下文的布拉德利能够买一辆新的自行车。所以空格上应该填buy。故选D。
【10】句意:有人有心这么做,我们真的很感动。
moved感动的;satisfied满意的;interested感兴趣的;relaxed放松的。根据上文可知,这里他们是感动的。故选A。
【11】句意:我们从来没能感谢这个人,但我们怀疑他可能是我们的一个很好的邻居。
and和,并且;but但是;so因此;or或者。根据句意可知,空格前后两句存在着转折关系,故选B。
【12】句意:布拉德利在标牌上画了一个大大的“谢谢”。
drew画画;wrote写;painted用颜料画;marked标记。根据第四段的“He got a large piece of cardboard, painted a sign……”,可知这里也该用painted。故选C。
【13】句意:随着时间的推移,自行车变得更大,更贵,但对那些骑自行车的家庭仍然是重要的。
went away走开;went on(时间)流逝,过去;went over检查;went off爆炸,开火。根据语境可知,这里表达的是:随着时间的推移。故选B。
【14】句意:现在汽车已经取代了他们的自行车。
ships轮船;trains火车;cars汽车;e-bikes。结合句意和选项可知,应该是汽车取代了他们的自行车。故选C。
【15】句意:这些年过去了,我们仍然感谢那个让布拉德利的愿望成真的令人惊讶的善良的陌生人。
cheerful高兴的;useful有用的;helpful有帮助的;thankful感谢的。根据最后一段的句子“We were a young family with three little children and it meant a lot to us. We still talk about it and, even now, wonder who he was.”可知,作者一家应该是感谢那位好心的陌生人。故选D。
【题目】 Nowadays, many parents like sharing their children’s photos online. Is it good or bad? Please read the following students’ debate.
Pros (正方) | Cons (反方) |
In my opinion, there’s nothing wrong about parents pictures of their babies online. It shows that they love their children — they just want to share pictures of their kids with their friends. It’s a convenient way for relatives who live far away to stay in touch with their family. | Parents should respect and protect their children’s privacy (隐私). Photos can show their children’s faces, places they’ve been to and other information. In these cases, parents can accidentally violate their children’s privacy when sharing photos online. The most important thing is to keep children safe. |
Our parents have not only given birth to us, but also provided us with a lot of things that we need, such as education and food. Can’t they share our photos to express their happiness and pride? It’s just another way for them to express their love and we should understand that. | In my observation (观察), some parents like to share embarrassing photos of their kids online. For example, sometimes their kid are sleeping or crying in their pictures. But most kids don’t want these photos to be shared online. |
【1】Which of the following reasons in NOT from the Pros?
A.It’s a convenient way for relatives to stay in touch with their family.
B.It shows that parents love their children.
C.Maybe children don’t want their photos to be shared online.
D.Parents provide children with a lot of things.
【2】What does the underlined word “violate” mean in Chinese in the passage?
A.涉及B.侵犯C.避免D.打扰
【3】According to the Cons, what is the most important thing?
A.Keeping children safeB.Letting others know how great kids are
C.Sharing photosD.Expressing their love
【4】Which of the following is TRUE according to the Cons?
A.All children like their photos to be shared online.
B.Parents should respect and protect their children’s privacy
C.Some parents post children’s photo just to record their lives.
D.Whether it is right for parents to post pictures of their babies online or not.