题目内容

【题目】 My father was German, but he worked in England. He married my mother, who was English. Her family name was Robinson, so when I was born in 1632, in England, they called me Robinson, after her.

My father did well in his business and I went to a good school. He wanted me to get a good job, and live a quiet, pleasant life. But I wanted adventure and an exciting life. I wanted to be a sailor.

"Please don't go." my father said, "Sailors have a difficult and dangerous life." and because I love him and he was unhappy, I tried to forget about the sea.

But I couldn't forget, and about a year later, I saw a friend in town. His father had a ship. He invited me to London. On September 2nd, 1651, we sailed for London.

But, a few days later, there was a strong wind. The sea was rough and dangerous, and the ship went up and down. I was very ill, and was very afraid.

I cried, "If I live through it, I will go home and never go to sea again!"

The next day the wind stopped, and the sea was quiet and beautiful again.

"Well, Robinson, " my friend laughed, "just a little wind. Forget it, come and have a drink."

"What! " I cried. "It was a terrible storm."

After a few drinks, I forgot about the danger, and decided not to go home. I didn't want to be laughed at!

I stayed in London for some time, but I still, wanted to go to the sea. So, when the captain(船长)of a ship asked me to go with him to Guinea in Africa, I agreed. And so I went to the sea for the second time.

It was a good ship, and everything went well at first, but I was very ill again. Then when we were near the Canary Islands, a Turkish pirate(海盗)ship came after us. They were famous thieves of the sea at that time. There was a long, hard fight, but when it finished, we and the ship were prisoners. The Turkish captain and his men took us to Sallee in Morocco. They wanted to sell us as slaves(奴隶)in the market. But in the end, the Turkish captain decided to keep me for himself, and took me home with him.

1Why did Robinson forget about the sea at the beginning?

A.Because he had no money to own a ship.

B.Because he hated to live a dangerous life.

C.Because he wanted to make his parents happy.

D.Because he looked forward to getting a good job.

2Which is the right time order of what happened in the story?

a. One of Robinson's friends invited him to sail to London.

b. The Turkish captain took Robinson home.

c. A captain asked Robinson to go with him to Guinea.

d. Robinson drank with his friend.

e. A long and hard fight happened.

A.a-d-c-e-bB.d-a-c-e-bC.a-c-b-e-dD.d-c-a-b-e

3What did Robinson think of his sea journey?

A.Everything was fine.B.The sea was quiet all the time.

C.The wind was weak.D.Sea life was dangerous at times.

4What can we infer(推断)from the passage?

A.Robinson wanted to serve the Turkish.

B.Robinson lived happily with the Turkish captain.

C.Robinson made friends with the Turkish captain.

D.Robinson became a slave to the Turkish captain.

【答案】

1C

2A

3D

4D

【解析】

本文主要讲述了鲁滨逊的两次航海经历,充满了危险,第二次遭遇了海盗被俘,他成为土耳其船长的奴隶。

1细节理解题。根据“‘Please don't go.’ my father said, ‘Sailors have a difficult and dangerous life.’ and because I love him and he was unhappy, I tried to forget about the sea.”可知,作者的父亲认为水手们过着艰难而危险的生活,因而不想让作者从事水手工作,作者爱他的父亲不想让他不开心,所以试图忘记大海。故选C

2篇章结构题。a. One of Robinson's friends invited him to sail to London. 鲁滨逊的一个朋友邀请他乘船去伦敦。b. The Turkish captain took Robinson home. 土耳其船长把鲁滨逊带回家。c. A captain asked Robinson to go with him to Guinea. 船长让鲁滨逊和他一起去几内亚。d. Robinson drank with his friend. 鲁宾逊和他的朋友喝酒。e. A long and hard fight happened. 一场漫长而艰苦的战斗发生了。根据时间先后顺序可知,本文的顺序是a-d-c-e-b。故选A

3细节理解题。根据“I was very ill, and was very afraid.”和“After a few drinks, I forgot about the danger, and decided not to go home. I didn't want to be laughed at!”可知,鲁滨逊认为海上生活有时很危险。故选D

4推理判断题。A:鲁滨逊想为土耳其人服务。B:鲁滨逊和土耳其船长幸福地生活在一起。C:鲁滨逊和土耳其队长成了朋友。D:鲁滨逊成了土耳其船长的奴隶。根据“They wanted to sell us as slaves(奴隶)in the market. But in the end, the Turkish captain decided to keep me for himself, and took me home with him.”可知,土耳其船长想把我们卖给奴隶市场,但是最后决定把我们留给他自己,做他的奴隶。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When Will Restall was in fifth grade, he received bus safety training at school. Local bus drivers taught students about how to use the buses’ two-way radios. A two-way radio is a radio that can both send and receive message. 1 . And they show the students how to use them in emergency (紧急的) situation. Will used what he learned to help a hurt bus driver get quick medical treatment. People in his hometown now call the 11-year-old a hero for his brave actions.

Will was taking the school bus to school one morning.2. He had to wait 10 minutes or so before he could get off the bus.

But then he heard a loud noise and looked up to see what happened. 3. She had passed out and fell over on the bus’ stairs.

Will left his seat, grabbed the two-way radio and reported that the driver was hurt.

4Soon, another bus driver and an ambulance (救护车) arrived to help. When they got there, the bus driver was awake and sitting up, but not speaking. They sent the driver to the hospital. Will and everyone else on the bus went to class as usual. Will’s brave actions attracted a lot of attention.5, although he didn’t want to be the spotlight (公众注意的焦点).

“I had to ask him,” said his father, Tim Restall.

A.Like every other student on the bus, Will was playing a video game on his phone

B.A local TV station even interviewed him

C.The user can both talk and listen, it’s also called walkie-talkies (对讲机)

D.He saw that the bus driver was no longer in the driver’s seat

E.The radio on each bus let Will’s friends hear him report the emergency

F.They were interested in how to use the two-way radio.

G.He found the bus running too fast.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网