题目内容
【题目】![]()
The hardworking blacksmith (铁匠) Jones used to work all day in his shop. The son of Mr. Smith, a rich neighbour, used to come to see the blacksmith every day and for hours and hours he would enjoy himself watching how the blacksmith worked.
“Young man,why don’t you try your hand to learn to make shoe tacks (铁钉), even if it is only to pass the time?” said the blacksmith. “Who knows, one day, it may be useful to you.”
The lazy boy began to see what he could do. But after a little practice he found that he was becoming very skilled and soon he was making some of the finest tacks.
Old Mr. Smith died and the son lost all his things because of the war. He had to leave home and live in another country. It happened that in this village there were many shoemakers spending a lot of money buying tacks for their shoes and sometimes even when they paid high prices they were not always able to get what they wanted, because in that part of the country there was a great need of tacks for soldiers’ shoes.
Young Mr. Smith remembered that he had learned how to make shoe tacks before, so he had a talk with the shoemakers. He told them that he would make the tacks if they would help him to set up his workshop. The shoemakers were very glad to help him. And after a while, Mr. Smith found that he was making the finest shoe tacks in the village.
“How funny it seems,” he used to say, “Even by making shoe tacks, one can become rich. My business is more useful to me now than all my riches in the past.”
【1】What was Jones’ job?
____________________________________________________.
【2】Why did Jones ask young Mr. Smith to learn to make shoe tacks?
Because Jones thought it _______________________________.
【3】Where did young Mr. Smith live after his father died and he lost all his things?
____________________________________________________.
【4】What did a lot of shoemakers in the village need?
____________________________________________________.
【5】What would young Mr. Smith do if they helped him set up his workshop?
____________________________________________________.
【6】What do you learn from this story?
____________________________________________________.
【答案】
【1】He was a blacksmith.
【2】Because Jones thought it might be useful to young Mr. Smith.
【3】In a village in another country. /In another country.
【4】They needed a lot of shoe tacks.
【5】He would make shoe tacks.
【6】Skills make life easy. (Any reasonable answer)
【解析】
这篇短文主要介绍了富人史密斯的儿子在观看铁匠工作时,听从了铁匠的建议学会了制造鞋钉,没想到这成为他因为战争而失去一切后的致富途径。
【1】根据The hardworking blacksmith (铁匠) Jones used to work all day in his shop.可知琼斯是个铁匠,故填He was a blacksmith。
【2】根据第二段“Who knows, one day, it may be useful to you.”可知琼斯认为这有可能对年轻的史密斯先生有用处,故填Because Jones thought it might be useful to young Mr. Smith。
【3】根据第四段He had to leave home and live in another country.可知在他生活在另一个国家,再往后读可知是另一个国家的村里,故填In a village in another country. /In another country。
【4】根据because in that part of the country there was a great need of tacks for soldiers’ shoes.可知鞋匠需要鞋钉,故填They needed a lot of shoe tacks。
【5】根据He told them that he would make the tacks if they would help him to set up his workshop. 可知如果他们帮着他建造他的工作坊他就能制造鞋钉,故填 He would make shoe tacks。
【6】根据短文主要介绍的是一个富人的孩子通过学习一技之长而在困难时候开始自己的致富之路,故填Skills make life easy. (Any reasonable answer)。
【题目】
| I am Grace. This is my ruler. It’s red. I like red. |
| I’m Helen. This is my key. I put(放) it on my green quilt. |
| I’m Frank. This is a yellow cup. It’s from(来自) Eric. I like it. My name is on it. |
| I’m Bob. My jacket is red. I like the color. It is a good jacket. |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】What color is Grace's ruler?
A. Red.
B. Green.
C. Yellow.
D. White.
【2】Helen's key is ______.
A. on her ruler
B. on her quilt
C. in her cup
D. in her jacket
【3】What is yellow?
A. The pen.
B. The jacket.
C. The quilt.
D. The cup.
【4】Eric gave (给) the cup to ______.
A. Grace
B. Bob
C. Frank
D. Helen
【5】下列哪项陈述是正确的?
A. Eric's cup is blue.
B. Frank's quilt is red.
C. Helen's jacket is black.
D. Grace and Bob like red.