题目内容
【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中第56-65小题的空格里填入一个最恰当的单词。
注意:每个空格只填1个单词。请将答案填写在答题卡标号为56-65的相应横线上。
![]()
Claude Monet's paintings were quite different from the art styles that were popular in the 1870s France. Traditional artists always did their artwork in a studio and their paintings were realistic-they looked exactly like the real world. Claude Monet was part of a group of painters who were called Impressionists(印象派画家). Their paintings were light and a bit fuzzy-they gave an impression of what the real world looked like. Sometimes Impressionists worked outside, which was a very unusual thought in their time. Impressionism received its name from an early painting by Claude Monet titled impression, Sunrise.
Knowing that trains were interesting subjects and represented modern progress, Claude Monet
crated a series of Impressionist paintings of trains from January to March of 1877. He worked on
his paintings right on the train platform at the Gare Saint-Lazare, the train station on Saint Lazare
Street. Although there were many train stations in Paris, this was the first train station built in Paris so it had historical significance(意义).
Monet’s friend, Impressionist painter Pierre Auguste Renoir, told the following story to his sons about Claude Monet and painting the trains. Monet needed permission(允许)to spend time on the train platform and paint what he saw in his impressionistic style. One day Monet dressed himself in his very best suit along with a fine top hat, a good linen shirt and a silk tie. He appeared to be a wealthy gentleman while he really was a poor painter.
When he went towards the clerk at the train office, he presented his calling card which introduced him as Claude Monet, Painter. He asked to see the station master. The clerk quickly allowed this fine gentleman to enter the station master's office. The station master was also impressed and gave Monet permission to paint on the train platform. The station master even kept trains from leaving on time so Monet could complete a scene even though passengers complained.
Was it all worthwhile(值得)? Monet’s train scenes turned his career into a success and for the station master, made his train station famous until even now.
Claude Monet
Introduction | ◆Claude Monet was one of the Impressionist painters whose paintings were not the 【1】as the popular art styles in the 1870s France. ◆Impressionist paintings gave an impression of【2】the real world looked. ◆He helped Impressionism get its 【3】by his painting Impression, Sunrise. |
A 【4】of painting trains | ◆At that time trains were subjects that could keep people’s 【5】and represented modern progress. ◆He created paintings of trains 【6】January and March in 1877, at the train station with the longest 【7】in Paris. ◆He dressed himself as a wealthy gentleman to win the station master’s 【8】. ◆In order to help Monet complete a scene, the station master even made trains leave 【9】than they should do. |
Result | ◆His train scenes made not only his career 【10】but also the train station famous. |
【答案】
【1】same
【2】how
【3】name
【4】story
【5】interest
【6】between
【7】history
【8】trust
【9】later
【10】successful
【解析】
文章大意:本文描述了法国印象派画家克劳德·莫奈以及他在在法国巴黎圣拉扎尔火车站的趣闻轶事。克劳德莫奈的绘画与19世纪70年代法国流行的艺术风格截然不同。传统艺术家总是在工作室里做艺术作品,他们的绘画很逼真,他们看起来和现实世界完全一样。
【1】原文:Claude Monet's paintings were quite different from the art styles that were popular in the 1870s France.(克劳德·莫奈的画与19世纪70年代法国流行的艺术形式不同)。Be different from 变成be not the same as。答案为same。
【2】原文:Their paintings were light and a bit fuzzy-they gave an impression of what the real world looked like.(印象派,他们的笔画是轻的有点模糊,给出一个真实世界样子的印象)。what the real world looked like变成how the real world looked.答案为how。
【3】原文:Impressionism received its name from an early painting by Claude Monet titled impression, Sunrise.(印象派得到它的名字来自于克劳德·莫奈早起的作品名字叫印象·日出)。received its name=got its name。答案为name。
【4】是课文2/3/4段的总结概括,根据原文:Monet’s friend, Impressionist painter Pierre Auguste Renoir, told the following story to his sons about Claude Monet and painting the trains. (莫奈的朋友,印象派画家,皮埃尔·奥古斯塔·雷诺阿给他的儿子讲了有关莫奈画火车的故事)。答案为story。
【5】原文:Knowing that trains were interesting subjects and represented modern progress(知道火车是有趣的事物,代表着现代社会的进程)。将interesting subjects 变成keep people’s interest。答案为interest。
【6】原文:Claude Monet crated a series of Impressionist paintings of trains from January to March of 1877.(克劳德·莫奈从1877年一月到三月创作了一系列的火车印象画)。将from…to…变成between… and…。答案为between。
【7】原文:He worked on his paintings right on the train platform at the Gare Saint-Lazare…this was the first train station built in Paris so it had historical significance(意义).(这是巴黎建的第一个火车站,有着它的历史意义。)将historical significance变成with the longest history.答案为history。
【8】根据文章3/4段可知,克劳德·莫奈在一贫如洗的情况下尽心装扮自己是为了赢得车站领导的信任。故答案填trust。
【9】原文:The station master even kept trains from leaving on time so Monet could complete a scene even though passengers complained.(车站领导甚至不顾旅客抱怨为了能让莫奈完成一个场景而阻止火车准时离开)。将kept trains from leaving on time变成made trains leave later than they should do。答案为later。
【10】原文:Monet’s train scenes turned his career into a success and for the station master, made his train station famous until even now.(莫奈的火车画面使他的职业获得成功,而对于火车站长,使这个车站至今有名)。将turned his career into a success变成made his career successful。答案为successful。
【题目】
Renault Ménage: This 2-seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better be prepared for a big fuel(燃料) bill each week. Its fantastic look will make you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:$85,000 |
|
Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol(汽油). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perfect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:$35,000 |
|
Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes (消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Britain. Price:$51,999 |
|
Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesn’t have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you can’t complain and you’ll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Korea. Price:$8,000 |
|
【1】Which of the following is true?
A. Each car above has 4 seats.
B. The four cars are made by European companies.
C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above.
D. Both Renault Ménage and Fiat 500 consume lots of fuel.
【2】John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose?
A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery.
C. Renault Ménage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20.
【3】Which of the following cars are greener?
A. Hyundai i20 and Fiat 500. B. Renault Ménage and Fiat 500.
C. Land Rover Discovery and Hyundai i20. D. Renault Ménage and Land Rover Discovery.
【题目】阅读表达
阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词,每个空格里只填一个单词。
![]()
The Internet nowadays opens a wide world to people, including teenagers, but many parents worry that their children may meet with something unhealthy when searching online. In order to solve this problem, a new search engine for children called Kiddle has appeared.
Search results are filtered(过滤),so only safe website are shown and descriptions are written in simple language. Searches with bad words are shut off, too.
Kiddles uses the same colors as Google in its logo and a similar design on its homepage, too--with an extra robot picture.
The top three Kiddle search results show safe websites and pages written specially for kids, and those websites and pages are well chosen and checked by Kiddle developers.
The fourth to seventh results will be safe and trusted websites that are not written specially for kids, but have content written in a simple way. These results are also chosen and checked.
Results on the eighth and owwards pages are safe and famous websites that are written for adults. They provide expert content, but are harder for kids to understand.
Unlike on Google, most results appear along with large thumbnail pictures(缩略图)to make it easier for children to find what they are looking for. For example, when searching for "meow meow". Google produces pages for information about a drug(毒品)that has "meow meow" as its nickname(绰号),but Kiddle lists information only about cats, even with some cartoon pictures.
The company explained, "Websites which appear in Kiddle
Kiddle—a Child-Friendly Search Engine | ||
Characteristics | Only safe websites are shown. Descriptions are written in simple language. 【1】_____ bad words appear. | |
Logo | It uses the same colors as Google with a robot picture. | |
Content | The top three search results | Websites and pages are written 【2】_____ for kids, after being well chosen and checked. |
The fourth to seventh results | Websites are also worth 【3】_____ and have content written in a simple way. | |
The eighth and onwards results | Websites are safe and famous, written for adults, and they are not 【4】____ for kids to understand. | |
【5】______ from Google | Kiddle has many thumbnail pictures. Kiddle only gives safe information. | |
Advantage | Kiddle satisfies family-friendly requirements. | |