题目内容
【题目】阅读理解。根据短文内容,判断下列句子的正误。
(A)
When we feel the ground moves suddenly, it means that an earthquake may come. Many of the earthquakes first come under the sea and then happen anywhere on the earth. Especially they often happen near the mountains and seas such as Wenchuan, Japan and Indonesia.
When an earthquake happens, it's very easy to cause a tsunami (海啸). Houses fall down, many people are injured and even died.
Now scientists are trying their best to study earthquakes. They make maps to show the “earthquake belts (地震带)”. So the houses there must be quite strong.
We believe that scientists will be able to tell us when and where an earthquake will happen in the near future. Also, they can tell us what to do and how to do. People can even use earthquakes to do something for us humans.![]()
(1)Earthquakes often happen in Japan.
(2)Sometimes an earthquake happens with a tsunami.
(3)Many people lost their lives in the earthquakes because they didn't help each other.
(4)In areas in the “earthquake belts”, people build strong houses.
(5)Scientists can prevent earthquakes happening.
【答案】
(1)1
(2)1
(3)0
(4)1
(5)0
【解析】短文介绍了地震方面的常识。有时地震会引发海啸,给人们的生命财产造成很大的是损失去。地震带的房子会建得更加坚固,地震只可预测,不可避免。
(1)正确 细节判断题。句意:地震经常发生在日本。根据短文中的句子“Especially they often happen near the mountains and seas such as Wenchuan, Japan and Indonesia.”可知,日本是地震多发地区,与原文相符,答案为正确。
(2)细节判断题。正确 句意:有时地震会伴随海啸。根据短文中的句子“When an earthquake happen it's very easy to cause a tsunami(海啸).”可知,有时地震会引发海啸。与原文相符。答案为正确。
(3)错误 细节判断题。句意:很多人在地震中失去了他们的生命,因为他们没有互相帮助。根据短文中的句子“Houses fall down, many people are injured and even died.”可知,在地震中房屋倒塌,人们受到伤亡,与原文不符,答案为错误。
(4)正确 细节判断题。句意:地震带”地区,人们建立起了坚固的房子。根据短文中的句子“They make maps to show the“earthquake belts (地震带)”. So the houses there must be quite strong.”地震带的房子会建的更加坚固,与原文相符,答案为正确。
(5)错误 细节判断题。句意:根科学家可以阻止地震的发生。据短文中的句子“We believe that scientists will be able to tell us when and where an earthquake will happen in the near future.”可知,地震只可预测,不可避免,与原文不符,答案为错误。
【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
People Around Me
| My grandma My grandma is a short woman with white hair. She is always happy. My grandma looks after my family. She does some housework, such as cooking meals and watering flowers for us. She is good at cooking. She is really kind. She often helps people. |
| Alice Alice is my best friend. She is a tall girl with glasses. Alice is a clever girl. She is good at Maths. We often study and play table tennis together. I hope we can be friends forever. |
| Mr. Li Mr. Li is my Maths teacher. He is tall. His classes are always interesting. He uses lots of games in his teaching. When we meet with difficulties in learning Maths, he often helps us, He also asks us to read more books in our free time. Besides, he is good at telling stories. |
【1】What does my grandma do for the family?
A. She plays with me.
B. She often helps people.
C. She does some housework.
D. She helps me with my homework.
【2】My best friend Alice
A. happy B. clever
C. helpful D. kind
【3】Why are Mr. Li's classes interesting?
A. Because he is good at telling stories.
B. Because he uses games in his teaching.
C. Because he tells us to read more books.
D. Because he often helps us learn Maths.
【题目】Welcome to CGV
1. Fast & Furious 7 2. Starring: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham 3. Directed by James Wan 4. Written by Chris Moran 5. Running time: 140 min 6. Showtime: 7. 3D screen The first show starts at 9:30 am 8. The last show starts at 10:30 pm IMAX screen The first show starts at 11:10 am The last show starts at 10:40 pm. Adults RMB¥100 for 3D, RMB¥140 for IMAX Children Half the original price on weekdays VIP Membership 60% off Mon.-Thu. & 50% off Fri.-Sun. VVIP Membership 60% off Any Time Online Booking 40% off Any Time |
【1】What kind of ticket is the cheapest every day?
A. VIP B. VVIP C.Online Booking
【2】What time might you exactly finish watching Fast & Furious 7 ?
A. At 11:30 am.
B. At 1:00 am.
C. At 12:00 pm.
【3】A couple decide to see the film together with an 8-year-old daughter this Sunday. How much will they have to pay at least if booking on the Internet ?
A. 180 yuan. B. 120 yuan. C. 170 yuan.