题目内容
【题目】 As one saying goes, where there are Chinese people, there are kung fu legend.
Jin Yong, also known as Louis Cha Leung-yung, was regarded as one of the greatest kung fu fiction writers in China. And for many people, Cha built a magical kung fu kingdom that they could escape into every now and then.
But this kingdom is falling apart now, because Cha passed away on Oct 30, at the age of 94.
Cha wrote all of his 15 wuxia novels between 1955 and 1972. While the values and tastes of readers have changed greatly in recent years, his books continue to attract people. His works have been made into movies and TV series so many times in Hong Kong, Taiwan and the Chinese mainland.
The characters of his books never fail to move both men and women. For example, in The Return of the Condor Heroes, the young hero Yang Guo waits for his lover Xiaolongnu faithfully for 16 years. believing that she is still alive, even though she has jumped from a mountain into a ravine(悬崖)
Cha's books bring readers joy, and Cha himself has equal fun creating them. "Writing gives me space for imagination, just like a director," Cha told China Daily.
However, Cha's real aim in writing novels is to show traditional Chinese values and qualities. "Kung fu novels must show fairness and righteousness(正义). The good fight the bad. Traditional values are shown through the characters and their stories, not by telling readers," he said.
【1】What did Jin Yong do?
A.A kangfu actor.B.A director.C.A poet.D.A writer.
【2】Which of the following is NOT true?
A.Louis Cha Leung-yung is also known as Jin Yong.
B.Cha's real aim in writing is to show traditional English values and qualities.
C.Cha has much fun creating the novels.
D.Cha thinks Kung fu novels must show fairness and righteousness.
【3】What can we infer from the passage?
A.The values and tastes have changed so these days people don't like Jin Yong's books.
B.People like Jin Yong's books so much that the value and tastes have changed greatly.
C.Though the values and tastes have changed,Jin Yong's books are still much loved.
D.Jin Yong's books continue to change their topics with the values changing.
【4】What's the best title of the passage?
A.Jin Yong and his works.B.Jin Yong's whole life.
C.Jin Yong's death make us sad.D.Jin Yong's value in his novel.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
这篇短文给我们介绍了金庸以及他的作品。金庸是我国最伟大的武侠小说家之一,他一共写了15部作品,深受读者们的喜爱。2018年10月30日,金庸去世,让我们缅怀这位真正的大侠。
【1】细节理解题。根据短文第二段“Jin Yong, also known as Louis Cha Leung-yung, was regarded as one of the greatest kung fu fiction writers in China.”可知,金庸是中国最伟大的武侠小说作家之一。故选D。
【2】推理判断题。根据最后一段“However, Cha's real aim in writing novels is to show traditional Chinese values and qualities.”可知,金庸写小说的真正目的是展示中国传统的价值观和品质,而不是英国的,B选项表述错误,故选B。根据第二段“Jin Yong, also known as Louis Cha Leung-yung”可知A正确;根据第六段“Cha's books bring readers joy, and Cha himself has equal fun creating them.”可知C正确;根据最后一段“Kung fu novels must show fairness and righteousness(正义).”可知D正确。故选B。
【3】推理判断题。根据第四段“While the values and tastes of readers have changed greatly in recent years, his books continue to attract people.”可知,虽然近年来,读者的价值观和品味发生了很大的变化,但金庸的书依然吸引着人们,A、B和D三个选项都不对,C选项符合文意,故选C。
【4】主旨大意题。A“金庸以及他的作品”;B“金庸的一生”;C“金庸的去世让我们非常悲伤”;D“金庸小说里的价值观”。根据文意可知,这篇短文给我们介绍了金庸以及他的作品,A选项最能全面地概括文意,故选A。
【题目】Wildwood School Library Guide
This will offer you some information about our school library. You can use this guide to help your kids use our library.
Service hours: 3:00 pm—5:30 pm on school days; 8:30 am—11: 00 am on weekends |
Borrowing: Each student can borrow one or two books at a time: More books can be borrowed only for class reading activities and school research. |
Returning: Books borrowed from the library can be kept for 15 school days. The books must be returned before the due date or the kid can not borrow other books. |
Damaged or Lost Books: When a book is returned in a damaged condition, the kid will have to pay three dollars for the damage. Full price must be paid if a book is lost. We encourage students to carry their library books in plastic bags to protect them from rainy weather. |
Please call us at 3362—1323 for more information. |
【1】When can students borrow more than two books?
A.At the time for sending exams.B.At the time for after-school activities.
C.At the time to do school research.D.At the time to read together with their parents.
【2】How much money must be paid when a student loses the book he borrows?
A.Full price of the bookB.Half the price of the bock
C.Three dollarsD.Twice the price of the book.
【3】For whom is the School Library Guide?
A.Teachers from Wildwood.B.Parents of the Wildwood School students.
C.Visitors to Wildwood School.D.Workers in Wildwood School Library.
【题目】
Name:Off the Beaten Path(险远之路) Cover price(定价):$ 30.00 Our price:$ 19.80 The best-selling Reader's travel book has 40% new content(内容)including over 200 new places, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It introduces more than 1,000 of the United States' must-see destinations(目的地). |
Name:Container Gardens by Number Cover price:$ 15.95 Our price:$ 9.49 A unique book contains(包含)50 easy-to-follow container designs. Each design provides a simple planting plan that shows exactly how to create each artwork, with an instruction and in-depth(深入的)plant information. The plans are easy to follow and for any type of living space or garden. |
Name:Best Weekend Projects Cover price:$ 17.95 Our price:$ 13.96 Choose from 80 unique ideas to create an unusual and surprising living space. The projects are practical, as well as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend. These 80 well-designed projects are shown in a clear, easy-to-follow style that speaks to readers in an easy-understanding, user-friendly voice. |
Name:1801 Home Remedies(治疗方案) Cover price:$ 40.00 Our price:$ 29.96 Plenty of health problems can be dealt with at home. Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound. Dozens of conditions are covered, from headaches, sunburn, bad breath, and blisters(起泡)to allergies(过敏), and hiccups(打嗝). |
【1】How much money could you save if you want to buy a travel book?
A.$10.20.B.$6.46.C.$13.96.D.$19.80.
【2】Which of the following could help you to deal with common health problems without a doctor?
A.Off the Beaten Path.B.Container Gardens by Number.
C.Best Weekend Projects.D.1801 Home Rem-dies
【3】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Container Gardens by Number can help you improve your gardening skills.
B.Best Weekend Projects may be useful for you to decorate your living room.
C.Off the Beaten Path covers about 1000 famous traveling destinations all over the world.
D.1801 Home Remedies is designed for home use.
【4】The author writes the passage in order to _______.
A.introduce the books to readersB.advise readers to buy the books
C.encourage readers to read more about medicineD.share his opinion about the books with readers
【5】You can most probably read the passage in a _______.
A.travel guideB.newspaperC.textbookD.medicine booklet