题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
![]()
【1】You don’t need to admire those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads in their free time.
【2】When you are in trouble at school, your friends will help you; when you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health; when you make progress, your friends will say congratulations to you; when you do something wrong, people around you will help you to correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too.【3】If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.
Happiness doesn’t mean money.【4】Some of them even have lost their lives for it. Money does have a great effect on the poor, but if a person has a rich life, a lot more money doesn’t mean more happiness.
Happiness is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something that can’t be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly that you are very happy, because you have more chances to challenge yourself.
【5】As the saying goes, life is like a revolving (旋转的) door. When it closes, it also opens.
If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.
![]()
【答案】
【1】B
【2】E
【3】C
【4】G
【5】F
【解析】
文章大意:本文主要讲述的是幸福,每个人都有幸福,幸福不是用金钱来衡量的。
【1】根据后句You don’t need to admire those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on.“你不必羡慕那些拥有漂亮房子、大花园和游泳池的人,也不必羡慕那些拥有漂亮汽车和很多钱的人等等。”故知此处说的是:幸福是属于每个人的,故答案选B。
【2】根据第二段的几种情况When you are in trouble at school, ….. when you study hard at your lessons, ……; when you make progress, ….; when you do something wrong, ….“当你在学校遇到麻烦的时候…当你在课程中努力的时候…当你进步的时候…当你做错事情的时候…”故知此处说的是:事实上,幸福总是在你周围,故答案选E。
【3】根据后句If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.“如果你注意到其中的一点,你就会发现幸福就在你身边。”故知此处说的是:所有的这些都是你的幸福,故答案选C。
【4】根据后句Some of them even have lost their lives for it“他们中的一些人甚至为此失去了生命”故知此处说的是:在今天的世界上,许多人似乎渴望钱,故答案选G。
【5】根据后句As the saying goes, life is like a revolving (旋转的) door. When it closes, it also opens.“俗话说,生活就像一扇旋转的门。当它关闭时,它也会打开。”故知此处说的是:你不能总是说你很穷而且运气不好,故答案选F。