题目内容

【题目】 Bertie was a very good boy,but he always forgot. No matter what he was asked to do, in the end his answer always was ’I forgot.’ If he was sent to the store to get something, he would return with nothing but his usual answer.

His parents decided that something must be done to make the little boy remember.

Christmas was near, and Bertie was busy making out a long list of things that he wanted Santa Claus to bring him.’Santa Claus may forget some of those things.’ said his mother.

He cannot,’replied Bertie,’because I will write all the things on this paper. Then Santa Claus can see it and put the things in my stocking(长袜).’

Christmas morning came, and Bertie was up early to see what was in his stocking. His mother kept away from him as far as she could, for she knew what Santa Claus had done.

Finally she heard him coming to her room. He held a list in his hand,which is much longer than the one he had made out. He put it in his mother’s hand, while tears of

disappointment fell from his eyes. It was a list of all the things that Bertie had forgotten to do over the last six months. At the end of all was written, in big letters, ’I FORGOT.’.

Bertie cried for an hour. Then they went to grandpa’s house. There for the first time he saw a Christmas tree. It was very strange to Bertie, but on the Christmas tree he found everything he had written on his list.

Did he change his bad habit? Not all at once,but when his mother saw that he was very careless,she would say, ’Remember, Santa Claus does not forget!’

1When Bertie was asked to do something,his answer always was________in the end.

A.I rememberedB.I returnedC.I didD. I forgot

2Bertie made a long list of the things ________.

A.he put on the Christmas treeB.he had forgotten to do before

C.he wanted Santa to bring himD.his parents wanted him to remember

3How did Bertie feel after he read the list Santa Claus left to him?

A.He was disappointed.B.He was excited.C.He was pleased.D.He was angry.

4Why would his mother say, ‘Remember, Santa Claus does not forget!’?

A.To make Bertie remember Santa Claus’gifts.B.To remind Bertie to change his bad habit.

C.To help Santa Claus not to forget the list.D.To tell Bertie Santa Claus never forgets.

【答案】

1D

2C

3A

4B

【解析】

文章大意:本文主要介绍了伯蒂是一个好孩子,但是总是忘事,什么事情都忘,过圣诞节的时候,他妈妈为了让他改忘事的毛病,就没给他礼物,让他很失望,后来他看见了在圣诞树上有他想要的礼物,原来圣诞老人是不会忘事的。

1细节理解题。根据“No matter what he was asked to doin the end his answer always was‘I forgot’.”无论要求他干什么事,最后的时候他总是说"我忘了”。可知,故答案为D

2细节理解题.根据“Christmas was nearand Bertie was busy making out a long list of things that he wanted Santa Claus to bring him.”圣诞节临近了,伯蒂忙着列出一个他想圣诞老人给他的礼物清单。可知,故答案为C

3细节理解题。根据“Bertie cried for an hour.”伯蒂哭了一个小时,因此可知他很失望。可知,故答案为A

4细节理解题。根据“when his mother saw that he was very carelessshe would say"RememberSanta Claus does not forget! ”当妈妈看到他粗心的时候,就会说“记住,圣诞老人不会忘记”因此可知妈妈说这句话的目的是提醒他要改掉这个坏习惯。故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】B)请根据短文内容及首字母填空,填写所缺单词,并将答案填写在答题卡相应位置上。

Many hundreds of years ago, a native (土著的) American chief named Shenandoah lived with his people in what is now the state of Virginia. Very l1 is known about Shenandoah, but the soft sound of his name was given to a river. The Shenandoah River still runs in a d2 valley (山谷) between the mountains in West Virginia, just as it did when Chief Shenandoah lived. There is an old story which tells how the river got its name.

A long time ago, many c3 before Europeans went to live in America, there was a great lake hidden in the mountains of Virginia. For hundreds of years, the native Americans lived near this lake, feeding on the f4 they caught in its clean waters. They often climbed up the mountains and set up camp there d5 their long hunts for food. In the evenings they sat near their camps and looked d6 at the beautiful lake.

On a clear, starry night you could see thousands of stars s7 and dancing on the water below. The native Americans loved this lake, and because they could see the stars in it they called the lake “Clear Daughter of the Stars.” In their l8 the word for this was “Shenandoah.”

One day there was a loud crashing sound at one end of the lake. The lake began to disappear. Its water r9 out of the vallev through a break (裂口) in the mountain side. The waters ran on and on until they j10 another river, which today is known as the Potomac.

At last, the lake was gone. In its place was only a river. It is this way today. The lake is gone, but the beautiful Shenandoah River runs on.

【题目】 Success does not belong to a select group of individuals (个人). Success belongs to those who are willing to go after it and try their best to do what they have to do. Here are some useful practical ways for you if you want to be a success.

Desire. Desire is the strong wish to achieve a goal. Without desire you have nothing. Before you can run with desire, your goal must be plain, clear, and it must also be exciting.

Show up. Seventy percent of success in life is showing up. You can’t have a best seller, if you have never written a book. You can’t get your dream job, if you’re afraid to turn in an application. Showing up doesn’t guarantee(保证) success, but if you don’t show up, you won’t succeed.

Fail. Unless you’re willing to have a try, fail unhappily, and have another try, success won’t happen. To have success you have to do things the right way, but often the only way to do something right is to first fail at it. As Thomas J. Watson said, a simple formula (公式) for success is to double your rate of failure (失败). So welcome failure, become a student of failure, learn from failure, and soon you will succeed.

Work Harder. Everyone runs, but everyone is not willing to run for an hour every day. Success is not about doing what the common person can’t do. It’s about doing what the common person is unwilling to do. And on a deeper level, it’s about creating habits that the common person is unwilling to create. It’s the habit of doing things with excellence that causes success.

Enjoy the Journey. Success is a journey, not a destination (终点). Success is not a certain car or a certain house or a certain happy marriage. Success is the enjoyment of the journey. You have to enjoy the journey.

Someone once said, “Unless you change how you are, you will always have what you’ve got.” You have to change, you will change, and you will succeed.

1Which of the following is NOT mentioned in achieving success?

A.Working hard.B.Good education.C.Strong desire.D.Enjoying failure.

2What does the writer really mean by saying “Everyone runs, but everyone is not willing to run for an hour every day.” ?

A.It’s not easy for people to develop their health.

B.You are sure to meet with some difficulty in your life.

C.Keeping working harder is necessary when you go after success.

D.Most people don’t want to spend too much time running.

3Which of the following is TRUE about success according to the passage?

A.If you want to succeed, you should have special talents.

B.If you want to succeed, you’d better not show up.

C.Success is about doing what the common person can’t do.

D.Success means the enjoyment of your gain or loss on the journey.

4The best title of the passage might be________.

A.The Importance of SuccessB.The Meaning of Success

C.Success or FailureD.The Five Main Steps to Success

5We can find the article in the ________ part of a newspaper .

A.newsB.educationC.entertainmentD.advertisement

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网