题目内容

【题目】任务型阅读:请要求完成下列各题。

With the help of the Internet, shopping is not a difficult thing. Just click your mouse to choose the article (物品) you like, and the shopping is finished. You needn’t walk out of the room. It seems easy and quick. But there’s a trap (陷阱) online sometimes. If you are careless, it will bring you some trouble (麻烦). You may find (A) the colour of the article is different from what you want, or the size is either too small or too big. If you want to be different, you’d better not buy clothes online. Once you put on the clothes you buy online and go out, you will find many people wear the same clothes in the street.

1在文中找出两组互为反义词的词语:

________________ ________________

2填词,完成(A)处划线句子的同义句。(每空一词)

The colour of the article ________ ________ ________ ________ what you want.

3根据短文回答:How do people shop online? ___________________________________________

4From the passage, we know the writer is ________ (on支持/ against反对) shopping online?

5回答:Do you often buy things on the Internet? Why or why not?

____________________________________________________________________________________

【答案】

1 easy difficult small big

2 isn’t the same as

3Just click a /the mouse to choose the article/things one/he likes /they like.

4against

5Yes, I do. Because it’s fast and cheap. /No, I don’t. Because it’s not safe.

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述如今网络购物非常方便,但是作者认为,如果你不小心,就会陷入麻烦。如你想要的颜色和物品的颜色不一样、尺寸要么大要么小、而且走在路上容易撞衫。

1根据shopping is not a difficult thing“网购不是一件困难的事情”以及It seems easy and quick“它似乎容易且快速”可知,difficulteasy是相反词;根据or the size is either too small or too big“尺寸要么太大要么太小”可知,smallbig是相反词。故填easydifficultsmallbig

2根据句意“物品的颜色和你想要的颜色不一样”可知,be different from“与……不同”=be not the same as。故填isn’t the same as

3细节理解题。根据Just click your mouse to choose the article (物品) you like, and the shopping is finished可知,只要点击鼠标选择你所喜欢的物品就可以了。故填Just click a /the mouse to choose the article/things one/he likes /they like

4根据全文可知,网购虽然便利,但是作者认为,如果你不小心,就会陷入麻烦。如你想要的颜色和物品的颜色不一样、尺寸要么大要么小、而且走在路上容易撞衫。所以作者反对网购,故填against

5开放性试题。一般疑问句首先用yesno回答,然后说明原因。只要言之有理即可。参考答案为Yes, I do. Because its fast and cheap. No, I dont. Because its not safe

练习册系列答案
相关题目

【题目】【2016四川绵阳中考阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、CD)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Got a bad grade, afraid to show my parents

Report cards are going out this Friday, and I realized I had failed in chemistry. My parents are probably going to kill me for that. What should I do?

Lady Rita

Answers

It is better to be honest with them and tell them it is a very difficult course and you are trying your hardest. Promise them you will work harder. Study a little every night so when your next test comes you'll be much more prepared.

Butterfly

Let me guess, you have always been a great student and slipped up just this one time? Explain that to your parents.

Derp

You should learn from insectswhen they try to cross a wall, they fall down again and again until at some time they get success.

Male T

Do what I did... show your parents your report cards and then simply ask them... “Did any one of you guys ever fail a test?”

Naughty

I never showed my parents my test scores. It’s none of their business!

Flower

【1】Lady Rita put her question here to ________________.

A. ask for help

B. draw others’ attention

C. please her parents

D. share her grades with others

2How many people advised Lady Rita to tell the truth?

A. Five. B. Four.

C. Three. D. Two.

3According to Butterfly, ________________.

A. nobody can do well in chemistry

B. better preparation may lead to better grades

C. you wont get bad grades if you do your best

D. parents don’t care how their kids do at school

4What can we learn from Male T’s suggestion?

A. Good news never goes beyond the gate.

B. Knowledge is power.

C. Failure is the mother of success.

D. Theres no smoke without fire.

5What do we know about Naughty?

A. He does well in all his subjects.

B. His parents used to be great students.

C. He thinks it’s normal to fail sometimes.

D. He dare not show his grades to his parents.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网