题目内容

【题目】 There was something wrong with Mrs Black's skin that always gave her a lot of trouble. So one day she went to see her doctor. But he could not find anything wrong with her. Then he sent her to the hospital for tests. And soon the hospital sent the results of the tests to Mrs Black's doctor.

The next morning, the doctor telephoned her to give her a list of things that he thought she should not eat, as any of them might be the cause of her skin trouble. Mrs Black carefully wrote down all the things on a piece of paper. Then she left it beside the telephone and went out to a ladies' meeting. Two hours later she got back home. And she found her husband was waiting for her. There was a big basket full of packages beside him. When he saw her, he said, "Hi, dear. I have done all your shopping for you." "Done all my shopping?" she asked in surprise, "But how did you know what I wanted?" "Well, when I got home, I found your shopping list beside the telephone," answered her husband. "So I went to the shops and bought all the things you had written down." "Oh, my dear! You have bought all the things the doctor did not let me eat," said Mrs Black.

1Mrs Black was having a lot of trouble with her skin.

2According to the passage, Mrs Black's doctor advised her to do more exercises.

3After she answered telephoned, she went to the shops to buy some fruit.

4When Mrs Black got home, her husband had done all housework for her.

5Mr Black bought all the things that the doctor didn't let Mrs Black eat.

【答案】

1A

2B

3B

4B

5A

【解析】

短文大意:短文讲述了布莱克夫人就医的故事。布莱克夫人的皮肤出了毛病,有一天她去看医生。医生没发现她有什么问题。然后他送她去医院检查。第二天早上,医生打电话给她,告诉她一些他认为她不应该吃的东西,她把医生的建议写在了一张纸上,然后出去开会。丈夫回来后,看到了清单,却把清单所列的东西全给买了回来。

1】题意:布莱克夫人的皮肤有很多问题。
考查细节判断。根据开头There was something wrong with Mrs Black's skin that always gave her a lot of trouble布莱克夫人的皮肤出了毛病,总是给她带来很多麻烦,可知说法正确,故选A

2】题意:根据这篇文章,布莱克夫人的医生建议她多做运动。
考查细节判断。根据The next morning, the doctor telephoned her to give her a list of things that he thought she should not eat, as any of them might be the cause of her skin trouble医生打电话给她,告诉她一些他认为她不应该吃的东西,因为任何一种东西都可能引起她的皮肤问题,并未提到运动的事情,可知说法错误,故选B

3】题意:接完电话后,她去商店买了些水果。
考查细节判断。根据Then she left it beside the telephone and went out to a ladies' meeting.写完纸条后她把纸条放在电话旁边然后去参加了女士聚会。并没有去买水果,可知说法错误,故选B

4】题意:当布莱克太太到家时,她丈夫已经为她做了所有的家务。
考查细节判断。根据Two hours later she got back home. And she found her husband was waiting for her两个小时后她回到了家,发现丈夫正在等她,结合下文丈夫买了购物清单上的物品,可知说法错误,故选B

5】题意:布莱克先生买了所有医生不让布莱克夫人吃的东西。
考查细节判断。根据最后布莱克夫人的话Oh, my dear! You have bought all the things the doctor did not let me eat,亲爱的!你买了所有医生不让我吃的东西,可知说法正确,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In Germany there are different kinds of high schools. Some prepare students for workers, others prepare them for college. All schools are great places for making friends and learning German.

Most high schools in Germany begin at about 8:00 a.m. and end at about 3:30 p.m. This means your morning will be busy with classes. You will have time to do homework and take part in private clubs after school.

Most students take public transport to school or ride a bicycle. Some areas have school buses. It is not common for parents to drive students to school.

In Germany, teachers and students’ relationship is more formal than you might be used to. Teachers are respected and students must use the formal “Sie (德语 )” when talking to teachers.

In many countries, schools offer official sports and after-school activities. This is less common in Germany. After-school activities are usually organized through private clubs. There are clubs for things like soccer, dance, theatre and almost everything else. Once you are in Germany, walk around at school and talk to other students to find out what private clubs are in your area and meet your interest.

Each of Germany’s 16 states has its own slightly different school systems. The school system in Brandenburg will be a little different from the system in Bavaria for example. Where you live, your knowledge level and your age will decide what school you can attend.

1What do the students do after school in Germany?

A.Talk with friend.B.Do the housework.

C.Take a part-time job.D.Take part in private clubs.

2Why must students use the formal “Sie” when talking to teachers?

A.To get a good mark.B.To show their respect.

C.To make teachers happy.D.To attract teachers’ attention.

3How can you find out what private clubs are in your area?

A.By looking at the posters.B.By asking the teachers.

C.By talking to others.D.By visiting the offices.

4Which can affect you to decide what school to attend?

A.Your knowledge.B.Your birthplace.C.Your parents.D.Your experience.

5What’s the best title for the passage?

A.Life in GermanyB.Different School Systems

C.Private ClubsD.Schools in Germany

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网