题目内容
【题目】 Whether it’s one day off or a week, you don’t need to be among people to have a great time. 【1】 You can spend your holiday on your own doing something you have no time to do in your everyday life.
Eat your favorite foods. They can bring you much pleasure for sure. You can make a healthy meal at home. Cook something you love but usually don’t have time to make. Instead of having meals at home, you can also go to a local restaurant for something special. Eat it there, or bring it home. 【2】
Stay away from technology. You may have a chance to find the real beauty of life. Maybe you can’t help playing with your smart phones all day while you are on holiday alone. Why not create more time to go hiking, fly kites or do some other outdoor activities? 【3】
【4】You can go shopping, see a film, or take a class. Take your time to search for something even small that you want. Going to see a movie or a show alone can be a fun experience. Use your holiday as a chance to try something new like dancing or painting.
【5】Leave your worries behind and try to be a master of your own, but remember that nothing is more important than safety.
阅读短文,把A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。
A. Try to find something new and fun to do.
B. Whether you eat our or cook at home, enjoy!
C. Being alone can also be relaxing and amazing.
D. All in all, relax and have a wonderful holiday.
E. In this way, you will have chances to be close to nature.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】E
【4】A
【5】D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述放假时可以做的活动。
【1】根据you don't need to be among people to have a great time以及You can spend your holiday on your own doing something you have no time to do in your everyday life可知,你不需要和很多人玩耍,你可以独自放松,故选C。
【2】根据Cook something you love but usually don't have time to make. If you don't have meals at home, you can also go to a local restaurant for something special. Eat it there or bring it home可知,不管在家里做饭还是在外面吃,都要享受它,故选B。
【3】根据Why not create(创造)more time to go hiking, fly kites or do some other outdoor activities?可知,这些活动都能亲近大自然,故选E。
【4】根据Use your holiday as a chance to try something new like dancing or painting可知,可以尝试一些新的东西,故选A。
【5】空位于最后一段,起总结作用。根据Leave your worries behind and try to be master of your own, but remember that nothing is more important than safety可知,总而言之,要放松,要玩得开心,故选D。