题目内容
【题目】![]()
Nowadays, phone calls and messages help us communicate with others more often. It means that we seldom write letters now. But a TV show, Letters Alive, is bringing back this old habit.
Letters Alive invites famous actors and actresses but there are no funny jokes or different competitions. Instead, only one person walks up to a microphone and reads a letter. The letters were written by people from different times in history. For example, in one episode(集), they read a letter written by the famous writer Xiao Hong to her younger brother in 1941. The letter shows that Xiao Hong missed her brother so much and had great hopes for his future.
“Every letter opens another world for us,” said Guan Zhangwen, the director of the TV show. “It seems that we can experience the real lives and feelings of the writers.” Since its first episode on December 5, 2016, Letters Alive has been widely praised. Many audiences(观众) say that it has provided a breath of fresh air to today's TV shows.
Besides Letters Alive, some other cultural TV shows have also attracted Chinese audiences. They include the Chinese Poetry Conference, a traditional Chinese poetry competition and Readers, a program that invites people to read poems and articles they like or wrote. It suggests that cultural values and true feelings are becoming our interest.
【1】Letters Alive, a TV show, invites famous people to .
A. read and share lettersB. tell audiences jokes
C. enter different competitionsD. write letters
【2】How many TV shows are mentioned in the passage?
A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.
【3】This article is probably taken from the section of in a newspaper.
A. Sports NewsB. Culture and Entertainment
C. Education and ScienceD. Travel and Sports
【4】According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Letters Alive is not popular enough to attract audiences.
B. Chinese Poetry Conference invites people to read poems and articles.
C. We can experience the real lives and feeling of the writers by reading letters.
D. Readers invites people to write poems for audience.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】C
【解析】
本文主要通过电视节目活着的信,读者,中国诗词大赛,来说明人们对中国传统文化的热爱,这些节目同时也影响了人们的文化价值观和丰富了人们的真实情感。
【1】细节理解题。根据文中Letters Alive invites famous actors and actresses….. only one person walks up to a microphone and reads a letter. 只有一个人走到麦克风前读一封信。所以这些著名的演员会为大家读一封信,故选A。
【2】细节理解题。根据文中Besides Letters Alive, some other cultural TV shows have also attracted Chinese audiences. They include the Chinese Poetry Conference, a traditional Chinese poetry competition and Readers,可知文中提到了Letters Alive,Chinese Poetry Conference,Readers所以一共提到了三种电视节目,故选B。
【3】推理判断题。通读全文可知,本文主要通过电视节目Letters Alive来影响人们的文化价值观,更加丰富了人们的真实情感,所以会在报纸的娱乐和文化部分看到它,故选B。
【4】细节理解题。根据Since its first episode on December 5, 2016, Letters Alive has been widely praised.可知这个节目很受大家的欢迎,故A错误;根据Readers, a program that invites people to read poems and articles they like or wrote.可知邀请人们阅读他们喜欢或写的诗歌和文章的活动是读者,而不是Chinese Poetry Conference,故B错误;根据第二段The letter shows that Xiao Hong missed her brother so much and had great hopes for his future.可知我们可以通过阅读信件来体验作家的真实生活和感受,故C正确,根据Readers, a program that invites people to read poems and articles they like or wrote.可知读者邀请人们来阅读他们喜欢的诗歌或文章而不是写,故D错误,故选C。