题目内容

【题目】

Millions of people in China are taking part in live-streaming ( ) quiz shows after they download apps like Chongdingdahui, Huajiao Zhibo and Xigua Shipin. Different from TV quiz shows, anybody with a smartphone can take part in the shows every day, interacting ( ) with other players at the same time.

The shows have hosts to present the questions and make the show more lively by telling jokes or giving some background for the questions. Each online player has 10 seconds to answer a question, with each show taking around 20 to 30 minutes. Players can win prizes as small as 1 yuan and as high as more than 40,000 yuan, depending on the total amount ( 数量) of prize money and the number of winners.

The questions are chosen from a wide range of topics, including literature, geography, maths, biology and so on. For example, players may be asked how many legs crabs have, or what Australia’s national flower is.

To draw new users, the apps offer “redo cards ( 复活卡)” to new players, as well as to those who have invited new players to join. These cards allow players who give wrong answers an extra chance to compete on the show. Millions of people downloaded these game show apps in January. The number of people Huajiao Zhibo attracted was as high as over 4 million.

Players are enjoying turning their knowledge into a chance to win cash prizes. They have also found that they are learning a lot during the process. “I found them really attractive, as I can learn and play at the same time,” said Cao Lei, a 25-year-old user / player from Beijing. “These are all free apps and I stand to win some money. Why not try them out?” It’s not just the questionsand the joy of winning that have drawn users. The players may have a proud feeling to continue the game when watching hundreds of thousands of others get knocked out of the competition.

1People have to to take part in the live-streaming quiz shows.

A.have a smartphoneB.work together with a friend

C.download all the three quiz appsD.pass an online test to enter the shows

2 decides how much money each winner can get.

A.The number of questions they have answeredB.The amount of prize money offered in all

C.The number of players playing at the same timeD.The time they need to give a correct answer

3How do the apps attract new users?

A.More prize money is offered to attract more players.

B.Answer cards are provided for new users.

C.New users are invited to set questions for the quiz.

D.New users and the losers are offered “redo cards”.

4What does the underlined word “them” mean in the last paragraph?

A.the playersB.the prizesC.the gamesD.the users

5What can we learn from the passage?

A.The users are attracted by the interesting questions.

B.The games can make the users feel proud when they win and others lose.

C.The users have to pay some money when they download the apps.

D.When someone is knocked out of the competition, he can’t enter the game again.

【答案】

1A

2B

3D

4C

5B

【解析】

本篇介绍新型的智力游戏冲顶大会、花椒直播、西瓜视频等如何吸引玩家——所有的APP都是免费、有大小不等的奖金、有复活卡等;玩家在参与中既可玩又可挣钱,还有自豪感。

1细节理解题。根据第一段anybody with a smartphone can take part in the shows every day,可知任何有智能手机的人都可以参加这类游戏;故选A

2细节理解题。根据第二段 Players can win prizes as small as 1 yuan and as high as more than 40,000 yuan, depending on the total amount ( 数量) of prize money and the number of winners.”—— 玩家可以赢到奖金,小的一元大到40,000元,取决于奖金的总量和获胜者的数量;故选B

3细节理解题。根据第四段 To draw new users, the apps offer “redo cards ( 复活卡)” to new players, as well as to those who have invited new players to join.可知为了吸引新人,他们提供复活卡给新的使用者和那些邀请新人参加的人;故选D

4词义猜测题。根据第五段 Players are enjoying turning their knowledge into a chance to win cash prizes. They have also found that they are learning a lot during the process.

可知玩家很喜欢有这个把他们的知识变成赢现金的机会,并且在玩的过程学到很多的东西,可见智力游戏非常的有吸引力,所以them是指代智力游戏,故选C

5推理判断题。根据第五段 “I found them really attractive, as I can learn and play at the same time,”—— 可知游戏有吸引力岁是因为玩的同时可以学习,所以A表达错误;“These are all free apps and I stand to win some money” 可知这些APP都是免费的,C表达错误;所以These are all free apps and I stand to win some money The players may have a proud feeling to continue the game when watching hundreds of thousands of others get knocked out of the competition. ——看着成千上万的人被淘汰出局时玩家可能会有继续比赛的自豪感,所以B表达正确;根据第四段These cards allow players who give wrong answers an extra chance to compete on the show.”—— 这些卡让答错的玩家有更多的机会参加比赛,可知D表达错误,故选B

本篇是阅读单选,考查细节理解、词义猜测和推理判断能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;本篇题型设定题123是细节理解题,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;题4是词义猜测题,要仔细阅读、正确理解them所在的句子的前后文;题5推理判断题,要比对原文和题干的信息,一一排除干扰项。解答完,要通读全文,核实答案和原文信息是否一致。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There are a lot of great interesting places in London. It is one of the most visited cities in the world. The problem of course is that all of the most popular tourist spots will have large crowds and lengthy lines that you will have to wait in. Therefore, you probably want to check out some of the lesser known tourist spots just for the chance to get away from all the people. The following four spots are great places to visit where you won’t run into large crowds of people.

Leighton House Museum

The Leighton House Museum once belonged to Fredric Leighton who was not one of the best known painters in history. But he was well respected. In addition, the museum also contains many works by other artists. However, its real attraction is the large quantities of tiles which are not seen very often anywhere else.

Bethnal Green Museum

This museum has one of the best collections of ancient toys from worldwide. Some of them date back to the seventeenth century. Obviously it’s a great choice if you have children. There are also activity areas to keep visitors entertained. However, never imagine that adults won’t appreciate a visit. The collection is quite impressive and well worth taking a look at.

Sir John Sloane Museum

Sir John Sloane was a well known architect in London famous for designing the Bank of England. He collected all kinds of unusual things that are beyond your imagination. There are also many priceless artifacts that he collected from around the world ranging from ancient Egyptian statues to the nineteenth century Asian sculptures.

Duke Tony Blare Museum

There are more than 2000 pairs of various shoes on display. They are made of materials such as cloth, leather, plastic, wood, even silver and gold. The treasure of the museum is a pair of wooden shoes which was believed to have been worn by the 15th Egypt’s king. Duke bought it for one hundred thousand pounds.

1What really attracts tourists in Leighton House Museum?

A.Very good paintings.B.Its famous owner.

C.Rare tile collection.D.Its long history.

2Where are you supposed to go if you want to pick up your childhood interest?

A.Leighton House MuseumB.Bethnal Green Museum

C.Sir John Sloane MuseumD.Duke Tony Blare Museum

3How do you like Sir John Sloane’s collection?

A.Strange.B.Valuable.C.Ancient.D.Stupid.

4The most precious pair of shoes in Duke Tony Blare Museum is made of ________.

A.silverB.clothC.goldD.wood

5What’s the purpose of the passage?

A.To make more money from tourists.

B.To popularize the British culture.

C.To offer some tourists information.

D.To provide a learning opportunity.

【题目】

In the Warring States Period, the State of Qin had a fight with the State of Zhao, Zhao needed some talented people to ask for help from Chu. Then Mao Sui—the man who believed he was the right person for this task came and recommended (推荐) himself. And he made the king of Chu send the army to help successfully. Zhao was safe. From then on, Mao Sui became a well-known hero of the state.

One day, Shang Yang put a thin wooden stick near the south gate of the capital of Qin. He promised to pay 10 gold pieces to anyone who could move it to the north gate. It was such a simple job that all the people thought Shang was joking. Then he added 40moregold pieces. A man moved it and he really got 50 gold pieces. After that, the people of Qin believed Shang was a man of his word. So they all followed Shang's new laws later.

Yu Boya was good at playing the qin (). One dayReen,when he was playing the music that described green mountains and clear water, a man called Zhong Ziqi said,“I seem to see high mountains and running water whileI listening to your music.” Boya knew he found a goodfriend who really understood him. Unluckily, Boyacouldn't meet Ziqi anymore after that because he had diedof an illness. He was so sad that he broke the qin and neverlaved it again.

1The state of ________ saved Zhao out of trouble finally.

A.QinB.HanC.YanD.Chu

2Shang Yang’s story tells us a man of his word can ____________.

A.protect his stateB.have new friends

C.get people’s trustD.make more money

3We usually use “_________” to express a valuable friendship.

A.Mao Sui recommended himselfB.High mountains and running water

C.Build trust by using a wooden poleD.Zhuang Zhou dreamed of a butterfly

4People should learn from __________ to catch each chance in front of trouble.

A.Ma SuiB.Shang YangC.Zhong ZiqiD.Yu Boya

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网