题目内容
【题目】 The UK should start producing lab-grown meat to help solve the world’s food crisis (危机), according to a research group. A report by the Adam Smith Institute says meat made in a laboratory is better for the environment and would be cheaper than meat produced from farm animals.
Need for meat around the world is expected to increase by 70% by the year 2050. So could people be eating lab-grown meat in the future? Usually animals like cows are killed to produce the meat that people eat, but scientists have found a way to make meat in a laboratory without killing any animals.
Animals are made up of cells (细胞). Scientists worked out how to take cells from an animal, like a cow, and multiply (繁殖) them in a dish. In the end from one tiny cell, tens of billions of cells can be grown. These join together to form meat.
In 2013, the first hamburger grown this way was eaten in London. It took a year to produce and cost over 200,000 to make. Dr Mark Post, who created the world’s first hamburger from meat grown in a lab, told the BBC it “tastes exactly the same as the meat we know”. When two food critics (评论家) tried the burger in 2013, one said it was “close to meat” and another said it tasted like a real hamburger. It’s not just beef that is being created; companies are also working on other meat like turkey and chicken.
The Adam Smith Institute says moving away from the present way meat is produced would help reduce greenhouse emissions (排放) by up to 96% and free up 99% of the land used in farming worldwide. They also think it will reduce chances of food poisoning (中毒) because the meat is grown under such controlled conditions. Jamie Hollywood from the Adam Smith Institute also told the BBC lab-grown meat could be a lot cheaper. He says the price has gone down in five years from 200,000 to 8, so in the future it could be even less.
【1】The main idea of Paragraph 3 is ______.
A.what lab-grown meat isB.how lab-grown meat is made
C.what lab-grown meat tastes likeD.when people can eat lab-grown meat
【2】The writer mentions two food critics in Paragraph 4 to show that ______.
A.lab-grown meat is cheaper
B.chicken meat can be made in the lab
C.lab-grown meat tastes similar to animal meat
D.English people first tasted lab-grown meat
【3】The writer probably agrees that ______.
A.lab-grown meat will cause a lot of problems
B.lab-grown meat tastes better than animal meat
C.making lab-grown meat will cost too much money
D.lab-grown meat can help solve the world’s food crisis
【4】Which of the following would be the best title for the passage?
A.Could lab-grown meat be the future of food?
B.What does lab-grown meat taste like?
C.When could people eat lab-grown meat?
D.What is lab-grown meat and how is it made?
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
本文主要介绍了随着人们对肉类的需求越来越大,英国开始生产实验室种植的肉类,以帮助解决世界粮食危机,并且已经生产出世界上第一个汉堡给食物评论家品尝,以及之后还会生产更多其他的肉类。
【1】段落大意归纳题。A. 实验室培育的肉是什么;B. 实验室是怎么培育肉的;C. 实验室培育的肉尝起来怎么样;D. 人们什么时候可以吃到实验室培育的肉;根据第三段文章的理解可知,主要讲述了,实验室如何生产肉的一个过程,所以选择B。
【2】细节理解题。A. 实验室培育的肉更便宜;B. 鸡肉能在实验室被培育出来;C. 实验室培育的肉尝起来和动物肉很相似;D. 英国人第一次尝实验室培育出的肉;根据第四段理解及one said it was “close to meat” and another said it tasted like a real hamburger.可知,选择C。
【3】推测题。A. 实验室生产的肉将会引起很多问题;B. 实验室生产的肉比动物肉更好;C. 制作实验室培育肉将会花费太多钱;D. 实验室培育的肉将会解决世界食物危机;根据文章的理解和文章第一句话The UK should start producing lab-grown meat to help solve the world’s food crisis (危机), according to a research group.可知,选择D。
【4】标题归纳题。A. 实验室培育的肉类会成为未来的食品吗?;B. 实验室培育的肉是什么味道?;C. 什么时候人们可以吃实验室培育的肉?;D. 什么是实验室培育的肉,它是怎么制成的?;根据整篇文章的理解可知,选择A最合适,其他答案不能代表全文大意。