题目内容

【题目】Mr. and Mrs. Mallard(野鸭) were looking for a place to live. But every time Mr. Mallard saw what looked like a nice place, Mrs. Mallard said it was no good. There were sure to be foxes in the woods, or turtles in the water, and she was not going to raise a family(养家)there. Because she didn’t want foxes or turtles(乌龟)nearby. So they flew on and on.

When they got to Boston, they felt too tired to fly any further. There was a nice pond(池塘) in the public garden with a little island on it. “The good place to spend the night!” said Mr. Mallard. So down they came down from the sky.

Next morning they fished for their breakfast in the mud(泥地) at the bottom of the pond. But they didn’t find much. Just as they were getting ready to start on their way, a strange large bird came by. It was pushing a boat full of people, and there was a man sitting on its back. “Good morning,” said Mr. Mallard. The big bird was too proud to answer. But the people on the boat threw peanuts into the water. So the Mallards followed them all round the pond, and got another breakfast, better than the first.

“I like this place,” said Mrs. Mallard as they climbed out on the bank and waddled(蹒跚) along. Why don’t we build a nest and raise our ducklings(小鸭子) right in this pond? There are no foxes and no turtles, and the people feed us peanuts. What could be better?”

“Wonderful,” said Mr. Mallard. He felt happy that at last Mrs. Mallard had found a good place. But— “Look out!” cried Mrs. Mallard. “You’ll get run over!” And when she got her breath(呼吸), she said: “This is no place for babies, with all those terrible things around us. We’ll have to look somewhere else.”

1Where did Mr. and Mrs. Mallard stop for the night?

A. In the woods. B. In the river.

C. At a nice place with foxes and turtles. D. In a nice pond with a little island on it.

2What was does the underlined word “it” stand for?

A. Mr. Mallard. B. The strange large bird. C. The fox. D. The turtle.

3Why didn’t Mr. and Mrs. Mallard choose the pond to raise babies?

A. There were foxes and turtles. B. The people fed them peanuts.

C. Terrible things were around them. D. They had no food there.

【答案】

1D

2B

3C

【解析】

文章大意:本文是一则寓言故事。主要讲述了野鸭先生和太太他们到处寻找住的地方,但每次野鸭先生看到一个看起来不错的地方,野鸭太太都说那地方不好。最后它们到了一个美丽的池塘,野鸭太太说她喜欢那个地方,所以他们决定在那里筑巢养小鸭子。野鸭先生很高兴终于找到了一个让野鸭太太满意的好地方,但是,野鸭太太大喊:“当心,你会被车碾死的!”当她喘过气来的时候说:“这里不是养小鸭子的地方,周围都是可怕的东西,我们得去别的地方看看。”

1细节理解题。根据文中的句子There was a nice pond in the public garden with a little island on it. “The good place to spend the night!” said Mr. Mallard. So down they came down from the sky.可知,野鸭先生和太太在一个有小岛的美丽池塘里过夜,故答案选D。

2词义猜测题。根据文中的句子Just as they were getting ready to start on their way, a strange large bird came by. It was pushing a boat full of people, and there was a man sitting on its back.正当他们准备出发的时候,一只奇怪的大鸟经过。它推着一艘载满人的船,有一个人坐在它的背上。可知“It”指的是这只奇怪的大鸟,故答案选B。

3细节理解题。根据文中的句子This is no place for babies, with all those terrible things around us.这里不适合养小鸭子,周围都是可怕的东西;结合选项可知C选项符合题意,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Happiness is important for everyone. Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Happiness depends on ourselves. In other words, we make our own happiness. Here are a few ways to help you be happier.The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future—for example, getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present. You should enjoy life's simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends tend(……打算) to live happier and healthier lives.The second secret to leading a happy life is to be active. Many people experience this, dancing or playing a sport. You can forget about your problems, and only think about the activity.

Finally, many people find happiness in helping others. According to studies, people feel good when they volunteer their time to do many meaningful things for other people. If you want to feel happier, do something nice for someone.
根据上面短文内容填空

1The first secret of happiness is to enjoy the___________________ things in life. Too often, we spend so much time____________________ the future.

2What happiness depends on? Happiness depends on _______________, In other words, we make our___________ happiness.

3The second secret to leading a happy life is to be_____________. Many people experience this, _______________________________________.

4Finally, many people find happiness in __________________. According to studies, people feel good when they volunteer their time to _____________________for other people.

5If you want to feel happy, ______________ things you do ,_________________ you will be.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网