题目内容
12.阅读下面短文,从短文后方框中所给的五个句子中选出四个,分别填入文中相应的序号后,使短文语义连贯,结构完整.I'll remember the first carnival(狂欢节).(60)A.My parents came from Jamaica and they helped to start carnival.We had very little money,but we made costumers from old bits of material and feathers,and colourful masks.We decorated old lorries,so that we could ride on them through the streets.It took us six months to get ready.
But on the big day,all our hard work had been worth it.People of all ages,from babies to grandparents,black and white,danced together in the street.(61)C.The music was played on anything made of metal:it was very noisy.
There were people watching from the windows of every house.We ate all our favourite Jamaican food,washed down with beer.(62)B-but carnival helps you forget the weather!
When the carnival got too big,those old streets became too narrow for such big crowds(人群).Some people said they felt frightened by the large crowds and the noise.We were worried that carnival would be banned(禁止).Then we found an answer-everything was moved to a wider and safer street.(63)E.
| A.It was in the 1960s B.The weather was wet C.The policemen danced,too D.But sometimes it's too crazy E.So carnival should continue for years. |
分析 文章大意:这是一篇记叙文.作者回忆了第一次狂欢节前做的准备,以及参加狂欢节时的场景.
解答 60.A 61.C 62.B 63.E
60题答案:A 细节题.从第一句话:I'll remember the first carnival(狂欢节).可知选A,是开始于20世纪60年代.
61题答案:C 细节题.从前面的句子:People of all ages,from babies to grandparents,black and white,danced together in the street.可知警察也跳舞.选C
62题答案:B 细节题.从后面句子:but carnival helps you forget the weather!可知是讲天气.选 B
63题答案:E 细节题.从前面的句子:everything was moved to a wider and safer street.可知狂欢节可以持续好几年.选E
点评 考查完型填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.
练习册系列答案
相关题目
6.根据对话内容从方框内选择恰当的单词填空,注意用其正确形式.
A:Good morning,Anna.
B:Good (96)morning,Dale.
A:What(97)arethese?
B:They're(98)pencils.
A:Are these your pencils?
B:No,they're not(99)mine.They are Bob's.
A:And is this(100)his green pen?
B:No,it(101)isn't.The blue pen is his.
A:What(102)about this dictionary?B:It's Helen's.And the green pen is hers,(103)too.
A:And the eraser?Is that yours?
B:(104)Yes,it is.
A:(105)Thanksfor your help,Anna.
B:You're welcome.
| are mine about thanks his yes morning pencils isn't too |
B:Good (96)morning,Dale.
A:What(97)arethese?
B:They're(98)pencils.
A:Are these your pencils?
B:No,they're not(99)mine.They are Bob's.
A:And is this(100)his green pen?
B:No,it(101)isn't.The blue pen is his.
A:What(102)about this dictionary?B:It's Helen's.And the green pen is hers,(103)too.
A:And the eraser?Is that yours?
B:(104)Yes,it is.
A:(105)Thanksfor your help,Anna.
B:You're welcome.
7.Rules tell people what they should and shouldn't do.All good people follow rules.We start learning rules at home.
Parents want us to be safe(安全的).They want us to go home early after school.They want us not to watch TV too much.(76)EThey can make family rules.The family rules help us know how to do something safely.
It's important to let all people in the family write the rules.(77)G
The rules should be simple(简单的),so we can remember them easily.There shouldn't be too many rules.We can easily remember 6to 8rules.
(78)A
‘Do'rules
‘Do'rules are good.Here are some examples(例子):
Be helpful.
(79)D
Do your homework before dinner.
‘Don't'rules
It's best to have more‘do'than‘don't'rules-----use‘don't'rules when it's difficult to say what to do.Here are some examples:
(80)B
Don't go out at night.
Parents want us to be safe(安全的).They want us to go home early after school.They want us not to watch TV too much.(76)EThey can make family rules.The family rules help us know how to do something safely.
It's important to let all people in the family write the rules.(77)G
The rules should be simple(简单的),so we can remember them easily.There shouldn't be too many rules.We can easily remember 6to 8rules.
(78)A
‘Do'rules
‘Do'rules are good.Here are some examples(例子):
Be helpful.
(79)D
Do your homework before dinner.
‘Don't'rules
It's best to have more‘do'than‘don't'rules-----use‘don't'rules when it's difficult to say what to do.Here are some examples:
(80)B
Don't go out at night.
| A.Here are two kinds of rules. B.Don't watch TV too much. C.We don't need too many rules. D.Clean your room every day. E.How can parents keep us safe? F.There are many rules in our life. G.Writing the family rules helps us to remember and follow them.. |
7.
A successful businessman was invited to a TV (46)C.Everybody couldn't wait to hear a success story from him.He,however,only said (47)A,"Won't it be better for me to ask you for help on a certain problem?"
Here was his problem."People all rushed to the place where a gold mine(矿.had just been (48)B,but there was a deep river stopping them.They must cross the river if they wanted to get to the gold mine.What would you do if you were among them?Please give me some(49)D."
| A.with a smile B.discovered C.interview D.advice E.saw |
Here was his problem."People all rushed to the place where a gold mine(矿.had just been (48)B,but there was a deep river stopping them.They must cross the river if they wanted to get to the gold mine.What would you do if you were among them?Please give me some(49)D."
2.---May I use your dictionary?
---_______________( )
---_______________( )
| A. | Never mind. | B. | You are welcome. | ||
| C. | It dosen't matter. | D. | Sure,here you are. |