题目内容
【题目】 Really learn English!
![]()
A Special Bonus-English Short stories for Beginners
Ideal for complete beginners or children learning English:
●54 pages long
●Fully illustrated (有插图的)
●Simple and easy
There are many English short stories for English learners, but not many of them are suitable for complete beginners or children.
Complete beginners are those learners who have just learned the alphabet, learned the basic simplified sounds of the letters and hardly have any vocabulary.
As mentioned above, it can be a real challenge to find stories and activities that are suitable for students. Most stories at this stage are either too complex or simply not interesting. This is especially true if they are beginners. Most stories have at least some of the following flaws:
●too advanced, or too complicated (难懂的) for beginners
●hard to understand
●not really interesting
●contain idioms and other advanced vocabulary structures
●too long
These things are likely to reduce the student's motivation and make lessons less effective.
【1】Really Learn English is ________.
A.a book.B.a magazineC.a newspaperD.a website
【2】The book English Short Stories for Complete Beginners is ________ pages long.
A.34B.45C.54D.80
【3】After reading, you will find the passage above is a(an) ________.
A.advertisementB.storyC.book reviewD.speech
【4】Ideal books for complete beginners should have the below except ________.
A.contain many idiomsB.simple and easyC.not be too thickD.be fully illustrated
【5】The underlined word "flaws" in the text means "something ________".
A.helpfulB.not good enoughC.differentD.educational
【6】The passage above is written to ________.
A.introduce a bookB.tell how to read stories
C.make lessons more effectiveD.learn the alphabet
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】A
【5】B
【6】A
【解析】
本文是一篇应用文,主要介绍了《给初学者的英语短篇故事》这本书的主要内容和特点等优势条件。
【1】推理判断题。根据文章的内容可看出,Really Learn English是一个关于介绍英语学习的书。故选A。
【2】细节理解题。根据“A Special Bonus-English Short stories for Beginners…54 pages long”可知,这本书有54页。故选C。
【3】推理判断题。文章主要在介绍《给初学者的英语短篇故事》这一本书,并陈列出了这本书的特点,对比了同类型的书,给出了这本书的优势,因此本文是一篇广告文。故选A。
【4】细节理解题。根据“54 pages long…Fully illustrated (有插图的) …Simple and easy”可知,适合初学者的书必须简洁简单,配有插图,页数不多,唯独没有A项“包括很多谚语”。故选A。
【5】词句猜测题。helpful有帮助的;not good enough不太好;different不同的;educational有教育意义的。根据下文陈列的五条负面评价“too advanced, or too complicated (难懂的) for beginners…too long”可知,此处指的是大多数的故事有不少缺陷,故划线部分flaws意味着“不太好”。故选B。
【6】主旨大意题。根据全文内容可知,本文介绍了《给初学者的英语短篇故事》这本书的内容及适合初学者学习的特点等,因此本文的主要内容为“介绍一本书”。故选A。