题目内容
【题目】阅读下文并回答问题。
There are many useful inventions in the world. Do you want to have an umbrella that makes your hands free? Alan has invented the "Nubrella", which means "new umbrella". It is the first truly hand-free umbrella in the world.
One cool thing about the Nubrella is that you don't need to hold it like a usual umbrella, you can wear it. The shoulder straps(肩带)of the Nubrella can hold the umbrella for you. The Nubrella is big enough to cover your whole head and your body. You don't need to worry about getting wet in the rain. So when walking in the rain with the Nubrella, you're able to use your cell phone or drink a cup of hot coffee.
The idea for the invention began on one rainy day. Alan was standing in his shop and found that it was hard to keep their umbrellas in the right place for the people. At that moment an idea came into his mind. He wanted to have an umbrella which could make a rainy day easy and fun.
Nowadays, Nubrella is on sale all over the world. The price of it is 59 dollars in America. You can also find it on Taobao. Would you like to have such kind of umbrella?
【1】Is Nubrella only sold in America?
【2】What does the word "Nubrella" mean?
【3】How can Nubrella help our hands free?
【4】Which one do you prefer to use, a Nubrella or a usual umbrella? Why?
【答案】
【1】No./No, it isn't.
【2】It means new umbrella.
【3】The shoulder strap of the Nubrella can hold the umbrella.
【4】A Nubrella, because it can free our hands on a rainy day.(本题无标准答案,言之有理即可)
【解析】
本文是说明文。短文介绍了世界上第一款解放双手的新雨伞,你可以把在雨天它穿戴在肩上,腾出双手,这个发明很有新意,在美国价格是59美元,被销往世界各地。
【1】细节理解题。根据最后一段第1句“Nowadays, Nubrella is on sale all over the world.”可知,无把的伞在全世界销售,所以是否定回答。故答案为No./No, it isn't.
【2】细节理解题。根据第一段第3句“Alan has invented the "Nubrella", which means "new umbrella".”可知,它的意思是“新雨伞”,故答案为It means new umbrella.
【3】细节理解题。根据第二段第2句“The shoulder straps(肩带)of the Nubrella can hold the umbrella for you.”新雨伞的肩带能为你撑开雨伞,就意味着它把你的双手解放出来,故答案为The shoulder strap of the Nubrella can hold the umbrella.
【4】根据短文介绍的发明新雨伞可知,应该是更便捷,所以可以回答比较喜欢,喜欢的原因是Because it can free our hands on a rainy day。故答案为A Nubrella, because it can free our hands on a rainy day.(本题无标准答案,言之有理即可)