题目内容
一 、完形填空
On a cold winter morning,an old man sat against a wall at Sydney^ Circular Quay Station. I 1 him as a man who had no home or job.
On my way home that afternoon,I 2 the same man in the same place. He was sitting there, 3 his head almost on the ground. Two doctors were beside him. This time I stopped. He wasn’t a(n) 4 man at all. He was old certainly,but he 5 a nice suit and was clean. I felt 6 . How 7 it was for that sick,old man to stay in the coldness for the whole day. He needed help. No one 8 . No one cared.
A different season and I again came across an old man half 9 on the ground. The morning heat made people 10 . I just looked at him. However,the 11 of the old Winter Man came back to me. I 12 to the man on the ground. He was dressed in smart clothes. I asked if he was OK. He told me he was sick and it might be a good idea to send him to 13 . I did—it was a few minutes away.
After that,he said to me,‘Nobody stopped. Thank you. ” I felt 14 for the Winter Man. I had not walked past 15 person in need. I was amazed that it had been so easy to be helpful.
() 1. A. regarded B. thought C. offered D. believed
() 2. A. looked B. watched C. read D. saw
() 3. A. as B. like C. with D. without
() 4. A. outgoing B. homeless C. energetic D. kind
() 5. A. wore B. put C. dressed D. brought
() 6. A. excited B. surprised C. sorry D. sad
() 7. A. easy B. interesting C. boring D. difficult
() 8. A. worked B. found C. stopped D. realized
() 9. A. sitting B. lying C. standing D. waiting
() l〇. A. happy B. unhappy C. comfortable D. uncomfortable
() 11. A. memory B. importance C. duty D. experience
() 12. A. returned B. went C. walked D. arrived
() 13. A. home B. hospital C. school D. supermarket
() 14. A. kind B. good C. happy D. sad
() 15. A. other B. others C. another D. the others
阅读提示:在一个寒冷的冬天的早晨,一位老人靠在墙边,作者认为 他是一个无家可归的人而未加理眯。但当作者下班回家时,他才发 现原来老人是生病了,作者为自己的未施以帮助而感到难过。当作 者遇到另一个老人时,他会怎么做呢?
1. A regard., as...为固定搭配,意为“把……视为/当作
2. D作者在下班的路上看见同一个男人,坐在同一个地方。see“看 见”,强调看的结果。
3. C 此处选用介词 with。with his head almost on the ground 作伴随状语,修饰主语the man。
4. B由第一段最后一句中的“who had no home or job”可知,作者 以前以为老人无家可归,但是现在知道老人不是一个“无家可归 的”人。
5. A由后面的“a nice suit”可推知,此处需选用动词wear ,意为“穿着”。
6. C作者本可以帮助这位老人,但是他没有这么做,所以他对这位 老人充满愧疚,觉得“对不起”这位老人。
7. D 由 for that sick,old man to stay in the coldness for the whole day”可推知,对一名生病的老人来说在寒冷的冬天坐一天 是很“困难的”。
8. C由上文可推知,没有人停下来(stop) ,没有人关心这位老人。
9. B half lying on the ground为固定词组,意为“半躺在地板上”。
10. D由上文中的“A different season”可知,此处是指早晨的高温,使人不舒服。imcomfortable意为“不舒服的”,符合句意。
11. A memory意为“记忆”;importance意为“重要性”;duty意为“职责”;experience意为“经历;体验”。由连词however及下文 中作者的动作可推知,冬天老人的记忆又回到作者这里,所以他决定上前帮助这位老人。
12. C作者要帮助老人自然要“走”向老人。故正确答案选 C.
13. B老人病得很严重,所以送他去“医院”可能是一个好主意。
14. D由上文中的“Nobody stopped. Thank you. ”可推知,作者为 冬天老人感到悲哀(sad) 。
15. C 由上文中的“I did —it was a few minutes away. ”可推知,作者 没有走过另外一个需要帮助的人。anothei意为“另外的”,符合 文义。